زعفران؛ نیاز آبی کم، ارزش اقتصادی بالا

تهران (پانا) - در حال حاضر سطح زیرکشت زعفران ‌خراسان جنوبی ۱۶ هزار ۲۵۳ هکتار است که از این میزان سال گذشته‌ ۶۳ تن زعفران خشک برداشت شده است.

کد مطلب: ۹۵۳۸۱۳
لینک کوتاه کپی شد
زعفران؛ نیاز آبی کم، ارزش اقتصادی بالا

به‌گزارش ایسنا‌، کمتر کسی پیدا می‌شود که نامی از زعفران نشنیده باشد، چرا که این گیاه شاهانه، امروز دیگر در سفر‌ه‌های ایرانیان به غذاهای سنتی رنگ و لعابی زیبا می‌دهد.

زعفران، گیاهی است با خواص اعجاب برانگیز و دنیایی از عطر، طعم و رنگ‌های زیبا.

زعفران، یکی از ارزشمندترین رستنی‌های ایران است که با رنگ و رایحه‌ای دل‌انگیز و مزه‌ای دلپذیر، جهانیان را مجذوب خود کرده است‌،‌ زعفران از زمان‌های بسیار دور در ایران کشت می شده و ایران را خاستگاه این گیاه می‌دانند.

در حال‌حاضر ایران، بزرگترین تولید کننده زعفران در دنیا است، همچنین به‌دلیل شرایط خاص آب و هوایی موجود در کشور زعفران تولید شده در ایران از بالاترین کیفیت برخوردار است.

زعفران به‌عنوان گیاهی ارزشمند و بوم سازگار در منطقه خراسان از مهم‌ترین صادرات محصولات کشاورزی کشور محسوب می‌شود‌.

زعفران؛ نیاز آبی کم، ارزش اقتصادی بالا

محسن پویان مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی به ایسنا گفت: در سال‌های اخیر و خشکسالی‌های متمادی و کاهش سطح زیر کشت محصولات زراعی دارای نیاز آبی بالا، باعث افزایش روبه رشد زعفران کاری به‌عنوان گیاهی با نیاز آبی پایین به‌ویژه در استان خراسان جنوبی شده است .

او بیان کرد: علی‌رغم نیاز آبی نسبتاً پایین زعفران، اعمال تنش رطوبتی به‌طور مستقیم منجر به کاهش عملکرد ماده خشک و خصوصاً عملکرد اقتصادی زعفران می‌شود.

پویان تصریح کرد: کمبود رطوبت خاک از مهم‌ترین عوامل کاهش عملکرد زعفران است و رشد بنه‌های این گیاه نیز به‌شدت متأثر از شرایط رطوبتی و عوامل خاکزی است، بر این اساسهرچند زعفران گیاهی مقاوم به کم آبی است اما نباید در شرایط تنش خشکی قرار گیرد.

اولویت‌ها برای جلوگیری از افت قیمت زعفران

محسن احتشام رئیس شورای ملی زعفران نیز گفت: تعیین قیمت پایه خرید توافقی انواع درجه‌بندی زعفران از کشاورزان به‌عنوان قیمت پایه از سوی وزارت جهاد کشاورزی و همچنین اصلاح قیمت پایه صادراتی از سوی گمرک ایران از اولویت‌های بسیار مهم برای جلوگیری از افت قیمت زعفران در داخل کشور است.

رئیس شورای ملی زعفران افزود: باید صادرات را مدیریت کنیم و یا ساز و کارها را تغییر دهیم.

احتشام اظهار کرد: مدیریت صحیح بر تعیین قیمت و فروش زعفران ایران در بازار جهانی با قیمت تعیین شده به‌عنوان قیمت جهانی زعفران، از اولویت‌های مهم مدیریت بر بازار این محصول است.

رتبه دوم خراسان جنوبی ‌در تولید زعفران

عبدالرضا رضایی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز با اشاره به آغاز کشت طلای سرخ در اراضی کشاورزی استان، گفت: در حال‌حاضر سطح زیرکشت ‌زعفران ‌استان ۱۶ هزار ۲۵۳ هکتار است که از این میزان سال گذشته‌ ۶۳ تن زعفران خشک برداشت شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود امسال به این سطح زیر کشت بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هکتار ‌اضافه شود، افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۵ تا ۶ درصد افزایش تولید داشته باشیم.

رضایی بیان کرد: با توجه به‌وجود شرکت‌های فرآوری و بسته‌بندی زعفران در خراسان جنوبی ارزش افزوده این محصول ارزشمند به استان برخواهد گشت.

مدیر امور باغبانی سازمان با بیان اینکه ایران اولین تولیدکننده زعفران است، تصریح کرد: خراسان جنوبی در کشور مقام دوم در حوزه زعفران دارد.

او پایان به کشاورزان توصیه کرد کار برداشت، جداسازی و خشک کردن زعفران به‌صورت بهداشتی انجام شود تا علاوه‌بر وجود کمترین آلودگی محصول تولیدی کیفیت قابل قبولی را داشته باشد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار