امروز: شنبه 27 دی 1399 - 11:35 تبلیغات
خبرگزاری پانا
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا آموزش و پرورش

عضو هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه‌ای تاکید کرد؛

ضرورت توجه به جایگاه آموزش‌های عالی فنی و حرفه‌ای

ضرورت توجه به جایگاه آموزش‌های عالی فنی و حرفه‌ای

1/5/2019 8:49:00 PM
1/5/2019 8:49:00 PM
شنبه 15 دی 1397 - 20:49
حقیقی

تهران (پانا) - عضو هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه‌ای بر ضرورت توجه به جایگاه آموزش‌های عالی فنی و حرفه‌ای برای توسعه کارآفرینی و چرخه اشتغال کشور تأکید کرد.

به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه‌ای، احمد رضا حقیقی، عضو هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه‌ای و رییس دانشکده فنی و حرفه‌ای شهید شمسی پور تهران گفت: «بعضی مهارت‌ها عمومی هستند و در زندگی روزمره به کار می‌آیند، مانند توانایی تصمیم‌گیری، حل مسأله، تفکر خلاق، رابطه مؤثر با دیگران، کنترل استرس و نظایر آن، اما برخی دیگر مربوط به یک شغل خاص هستند.»

او افزود: «مهارت‌های تخصصی یا حرفه‌ای، افراد را برای احراز شغل و کسب و کار آماده می‌کنند و یا کارآیی آنان را در انجام آن‌ها افزایش می‌دهند.»

حقیقی به سیاست‌های ابلاغی توسط مقام معظم رهبری (سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی) که بارها در آن به مقوله آموزش‌های مهارتی تاکید شده است اشاره کرد و گفت: «سهم بری عادلانه عوامل در زنجیره تولید مصرف متناسب با نقش آن‌ها در ایجاد ارزش، به ویژه افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق ارتقاء آموزش، مهارت، خلاقیت، کارآفرینی و تجربه از جمله منویات معظم له در راستای توجه به آموزش های فنی و حرفه‌ای است.»

عضو هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه‌ای در پاسخ به این سوال که چرا در حوزه اشتغال و کارآفرینی، گذراندن دوره‌های مهارتی یک باید نیست و چرا بسیاری از جوانان ما به ‌انگیزه اخذ مدرک و نه فراگیری مهارت وارد دوره‌های متوسطه و عالی مهارتی می‌شوند گفت: «در بسیاری از کشورهای پیشرفته، اکثر جوانان و افراد جویای کار بیش از اینکه به تحصیل در دانشگاه‌ها و اخذ مدارک رسمی دانشگاهی فکر کنند، به طی دوره‌های مهارتی و فنی و حرفه‌ای مبادرت می‌ورزند و همین مهارت‌ها در حد تکنسینی برای ورود آن‌ها به بازار کار کافیست.»

او افزود: «بسیاری از افرادی که با مدارک دانشگاهی در جایگاه‌های شغلی مختلف قرار دارند، موظفند برای به روز رسانی دانش حرفه‌ای خود و یا ارتقاء شغلی همه ساله به گذراندن دوره‌های مهارتی کوتاه مدت و میان مدت مبادرت کنند.»

حقیقی گفت: «بدون شک آموزش‌های مهارتی حلقه مفقوده اشتغال و کارآفرینی در کشور ماست و راه حل اساسی برای ایجاد باور در مدیران دولتی و خصوصی در اهمیت آموزش‌های مهارتی، استقرار نظام صلاحیت حرفه‌ای است.»

این عضو هیأت علمی ادامه داد: «در کشور ما شرط لازم و کافی برای احراز یک شغل، داشتن مدرک تحصیلی یا دانشگاهی مرتبط است. اما در نظام صلاحیت حرفه‌ای داشتن مدرک شرط لازم ولی برای احراز شغل کافی نیست. علت این است که اخذ مدارک تحصیلی دانشگاهی نشان دهنده اطلاعات کلی افراد در حوزه‌های مهندسی، علوم پایه، کشاورزی، علوم انسانی، پزشکی و غیره است.»

حقیقی با عنوان اینکه ما برای یک شغل خاص، علاوه بر این، باید مهارت های ویژه‌ای را نیز کسب کنیم گفت: «بعضی از آنها در بدو کار مورد نیازند و برخی برای ارتقاء پس از اشتغال. تمامی این موارد در نظام صلاحیت حرفه‌ای از کارگر ساده گرفته تا بالاترین پستهای اجرایی مملکتی پیش بینی شده است.»

عضو هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه‌ای مطرح کرد: «نگاهی به نظام طبقه بندی مشاغل در کشورهای پیشرفته نشان می‌دهد که در فهرست دانش و مهارت موردنیاز برای احراز بسیاری از شغل‌های تخصصی، بیش از مدرک تحصیلی، مهارت عمومی و تخصصی موردنیاز است. به نظر می‌ رسد مراجع قانونگذار می‌بایست برای ارتقاء کیفیت و کارآیی نیروی انسانی شاغل در بخشهای دولتی و خصوصی و عمومی نگاهی ویژه به آموزش های عالی مهارتی داشته باشند، موضوعی که به اندازه کافی برای آن قانون، مصوبه، سازمان و نیرو داریم و تنها یک هم گرایی و عزم ملی برای عملیاتی شدن آن موردنیاز است.»

او افزود: «آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته جهان بسیار مورد اقبال و توجه قرار دارد و نگاه شان به مقوله آموزش به صورت سرمایه گذاری است و این توجه و اهمیت را می شود در مسابقات سالیانه جهانی مهارت بصورت عینی مشاهده کرد .در کشورهایی مانند آلمان، روسیه ،کره و ژاپن شاهد هستیم که چه اهمیتی به مبحث مهارت آموزی داده می شود و با حساسیت زیادی وارد این حوزه شده و به آن توجه دارند.»

حقیقی گفت: «همه این تلاش‌ها نشانگر آن است که این موضوع در جامعه برای پیشرفت و توسعه ی منابع انسانی چه اهمیتی داشته و نقش موثری در ارتقاء، بهره وری و قابلیت رقابت در اقتصاد جهانی کشورها خواهد داشت.»

او ابراز داشت: «خوشبختانه در سال های اخیر این موضوع در کشور ما هم مورد توجه قرارگرفته و با توجه به تحریم‌های مختلف در طول این سال‌ها و همچنین اقتصاد مقاومتی به عنوان نسخه شفابخش برای برون رفت از این بحران ها توسط مقام معظم رهبری ارائه شد و بارها در فرمایشات ایشان به بحث مهارت آموزی برای گشایش راهی جدید و خروج از چالش‌های موجود در کشورمان تاکید شده است.»

حقیقی با اشاره به شرایط فعلی بازارکار، ساختار جمعیتی و عدم تکاپوی فرصت‌های شغلی و ... اذعان داشت: «این مسائل به ما نشان می‌دهد که دارای چه شرایطی هستیم و بیکاری یکی از معضلات اصلی جامعه ما شده است که مسلماً آسیب‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی زیادی با خود به همراه خواهد داشت و حل این چالش یعنی بیکاری هم می‌طلبد که مجموعه سیاست‌های موثر در کنار هم قرار بگیرد و اعمال شود تا به این مشکل کمک کند.»

رییس دانشکده فنی و حرفه ای شهید شمسی پور تهران در پایان اضافه کرد: «از خصیصه‌های مهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بحث کارآفرینی آن است. تربیت نیروی کار ماهر برای بازار کار از یک سو و همچنین ایجاد فرصت شغلی با آموزش‌های ارائه شده از سویی دیگر باعث ایجاد خلاقیت و درنتیجه شغل برای افراد خواهد شد.آموزش های فنی و حرفه ای در بخش های خدمات، فرهنگ، هنر و کشاورزی ارائه می شود و بااستانداردهای بین المللی نیز همراه است.»

عضو هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای احمد رضا حقیقی آموزش های عالی فنی و حرفه ای کارآفرینی
اخبار مرتبط
  • گام‌های بلند دانشگاه به سوی ارتقای دانش مهارتی و ارزآوری

  • دهمین المپیاد ورزشی کارکنان و اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در حال برگزاری است

  • برگزاری دوره آموزشی کشوری کار آفرینی در یزد

  • کارآفرینی که برای جوانان روستایش شغل ایجاد کرد

  • گردهمایی مدیران هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش خراسان جنوبی

  • بهارلو: کاردانش و فنی و حرفه ای بدون پیوند با بازار کاربه اهداف خود نمی رسند

  • تفاهم نامه همکاری بین استانداری گیلان و سازمان فنی و حرفه ای امضا شد

  • بر اساس برنامه ششم توسعه49 درصد دانش آموزان باید به رشته های فنی حرفه ای و کار و دانش هدایت شوند

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • از نحوه بازگشایی مدارس تا سنجش دانش‌آموزان در امتحانات

  • برف و باران در ۱۳ استان

  • اعلام نحوه بازگشایی مدارس؛ والدین موظف به رعایت مصوبات هستند

  • رابرت دنیرو: ترامپ را به ایران تحویل دهید

  • وقوع زلزله ۵.۵ ریشتری در هرمزگان؛ تاکنون تلفاتی گزارش نشده است

  • نخستین شب مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمه‌زهرا سلام‌الله‌علیها

  • جدول زمانی مدرسه تلویزیونی 27 دی

  • بازیگر «بچه مهندس» مهمان برنامه امشب «دست در دست» می‌شود

  • خطر پیک چهارم کرونا و هشدار درباره بازگشایی‌ها

  • دردسرهای برانکو برای پرسپولیس تمام نمی‌شود

  • بازدید رئیس بنیاد مستضعفان از روند ساخت پلاسکو

  • بلایی که سروصدای بازار و مترو، بر سر موش‌ها می‌آورد

  • شناسایی ۶۴۸۵ بیمار جدید کرونایی؛ ۸۳ بیمار دیگر فوت کردند

  • مسیب‌زاده: دوره آموزش مدیران مراکز دارالقرآن بزرگترین رویداد مدیران قرآنی کشور است

  • نقش فعالیت‌های فرهنگی هنری در تولید سرمایه‌های ملی کشور

  • بی‌اطلاعی خانواده استاد شجریان از تدوین قانون اساسی توسط او

  • کاهش آمار ازدواج از سال ۹۵ تا ۹۸

  • معرفی تیم‌های داوری دیدارهای پرسپولیس و استقلال در هفته یازدهم لیگ برتر

  • رایحه غیر قابل تحمل راز خانه زن مرموز را فاش کرد

  • هشدار جدی درباره کاهش مراعات دستورالعمل‌های ستاد کرونا در قم و قشم

  • «قطار آن شب» و «مُرده خور» در جشنواره فیلم چنای هند

  • سردار باقری: قدرت موشکی ایران آماده دفاع از میهن است

  • سرقت تصاویر بازیگران از یک بیمارستان فعال در حوزه زیبایی

  • حضور دانش‌آموزان و اولیای آنان در اردوهای راهیان نور اختیاری و رایگان است

  • انهدام اهداف دریایی از فاصله 1800 کیلومتری در رزمایش پیامبر اعظم

  • نمکی: از ورود افراد غیربومی به استان‌های شمالی جلوگیری شود

  • لحظه حمله کوسه به یک جهانگرد آلمانی در دریای سرخ + فیلم

  • ایجاد انسجام در استانداردسازی با چشم انداز ارتقای کیفی فعالیت‌های مدارس شاهد

  • کیفیت هوای تهران بعد از ۱۰ روز آلودگی پیاپی، سالم شد

  • کمبودی در تامین روغن نداریم

  • خرید جدید آ.ث.میلان معرفی شد

  • از«پیله پروانه» تا «یدو» و «مهران»؛ کدام فیلم کودک، چشم‌ داوران جشنواره فجر را به خود جلب می‌کند؟

  • آغاز بارش برف و باران در کشور از امروز

  • ترافیک سنگین در آزادراه قزوین - کرج - تهران

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم