امروز: چهارشنبه 26 مرداد 1401 - 06:26 تبلیغات
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • دانش‌ آموز خبرنگار
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا اقتصادی

تاکید وزیر راه بر نیاز کشور به جهش تاریخی در حوزه ریلی و ترانزیت

تاکید وزیر راه بر نیاز کشور به جهش تاریخی در حوزه ریلی و ترانزیت

7/4/2022 8:56:38 PM
7/4/2022 8:56:38 PM
دوشنبه 13 تیر 1401 - 20:56
وزیر راه

تهران (پانا) - وزیر راه و شهرسازی طی مراسم بهره‌برداری از ۳۱۹ دستگاه ناوگان ریلی جدید، بر ضرورت تکمیل مسیر ریلی ۱۶۲ کیلومتری رشت – آستارا تاکید کرد و خواستار تخصیص منابع لازم برای تکمیل هر چه سریع‌تر این مسیر مهم شد.

به گزارش روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران، رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی به همراه دکتر سید میعاد صالحی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن با حضور مدیران شرکت‌های تولید کننده و سرمایه گذاران بخش خصوصی حمل و نقل ریلی، امروز ۱۳ تیر در آیین بهره‌برداری از ۳۱۹ ناوگان نو و بازسازی شده توسط تولیدکنندگان داخلی که در ایستگاه راه‌آهن تهران برگزار شد، حضور به هم رساندند.

وزیر راه و شهرسازی در ابتدای این مراسم، ضمن همدردی با خانواده‌های زلزله‌زده هرمزگان، یاد شهدای حمله جنایتکارانه ناو آمریکایی به هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران را گرامی داشت.

ایشان در ادامه با تاکید بر تقویت بهره‌مندی از ظرفیت‌های حمل و نقلی کشور به ویژه بخش ریلی یادآور شد: ایران از نظر جعرافیای سیاسی در جایگاهی قرار دارد که دارای فرصت‌های فراوانی است که چنانچه با آن هوشمندانه برخورد شود می تواند در تولید ناخالص داخلی(GDP ) نقش بسزایی داشته باشد و ایران را در مسیر ترانزیت قرار دهد.

قاسمی بر ضرورت بهره‌مندی از درآمدهای حاصل از توسعه حمل و نقل تاکید کرد و افزود: با تکمیل کریدورها، ایران می‌تواند از مزیت‌های ژئوپلتیکی خود برای حضور فعالانه در کریدورهای بین‌المللی ترانزیتی استفاده نماید که دست یافتن به این جایگاه علاوه بر درآمدهایی که برای کشور به همراه دارد نتایج سیاسی، اجتماعی و امنیتی مهمی نیز در پی خواهد داشت.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: بسیاری از فرصت‌های مهم کشور در حوزه‌های اقتصادی به دلایل مختلف از دست رفته است اما در ترانزیت هنوز فرصت باقی است که اگر آن را مغتنم نشماریم، فرصت را از دست خواهیم داد و با از دست رفتن فرصت، جبران آن برای کشور بسیار دشوار خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: در بخش حمل ونقل به ویژه حمل و نقل ریلی روش‌های جاری و روش‌هایی که هم‌اکنون وجود دارد ما را خیلی به جایی نمی‌رساند و در این باره نیازمند جهش تاریخی در کشور هستیم. اینکه دولت‌های قبلی سالانه ۷۰ تا ۸۰ کیلومتر راه آهن ساختند و ما آن را مثلا تا ۱۰۰ کیلومتر افزایش دهیم؛ جهش مورد انتظار مردم نیست و نیازمند تغییر و تحول جدی در حوزه حمل و نقل ریلی هستیم.

قاسمی با یادآوری اینکه کشورهای همسایه، می‌خواهند از مسیر کریدورهای حمل و نقلی ایران عبور کنند، تصریح کرد: هم اکنون آمار حمل و نقل باری که می‌تواند از کشور ما عبور کند، بسیار بالاست، اما از این ظرفیت‌ها استفاده بهینه نمی‌شود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حال حاضر کانتینر از کشور هند به بندر شهید رجایی می‌آید و با قطار به رشت و از آنجا با کامیون به آستارا رفته و به راه آهن آذربایجان و نهایتاً فنلاند تحویل می‌شود، افزود: زمان سیر کالا در این مسیر ۱۷ تا ۱۸ روز است؛ اما اگر همین بار از مسیر دریای سرخ منتقل شود، ۴۵ روز تا دو ماه طول خواهد کشید.

قاسمی به نبود زیرساخت ریلی قطعه رشت – آستارا به طول ۱۶۲ کیلومتر اشاره کرد و با یادآوری از اینکه تکمیل این بخش از مسیر بودجه‌های جاری امکان پذیر نیست؛ بر ضرورت تکمیل این زیرساخت ریلی مهم تاکید کرد.

وی عنوان کرد: اصلی‌ترین کریدورهای ریلی که باید تکمیل و اصلاح شوند شامل احداث و تکمیل خطوط ریلی، چابهار- آستارا، چابهار-سرخس و اصلاح خط ریلی گرمسار - اینچه برون است.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: کشورهای همسایه جنوبی ما درخواست کریدورهای جدید برای اتصال به روسیه از مسیر ایران دارند. اخیرا نیز قرارداد حمل ۱۰ میلیون تن بار با روسیه به امضا رسیده است. ترکمن‌ها به دنبال قرارداد حمل بار از کانال ترانزیتی ایران هستند. ترکیه نیز چنین درخواستی از ایران دارد و در چند روز آینده سفری به ترکیه خواهیم داشت.

قاسمی با اشاره به ارائه طرحی به هیئت دولت در جهت بهبود وضعیت حمل و نقل کشور، تاکید کرد: عمده تمرکز ما توسعه حمل و نقل ریلی است. البته در حمل و نقل هوایی هم مشکلات زیادی داریم که باید مشکلات موجود برطرف شود.

وی توانمندی تولیدکنندگان داخلی در ساخت واگن، زیرساخت و حتی لکوموتیو را توان بالایی ارزیابی کرد و افزود: اکنون در خصوص حمل و نقل ریلی بار داخلی نیز که بخش معدنی حجم بالایی از آن را تشکیل می‌دهد، با تقاضای خوبی مواجه هستیم.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: درحوزه ریلی، هم در ساخت واگن، هم در ساخت لکوموتیو در کشور توان بالایی وجود دارد و سیاست ما در وزارت راه و شهرسازی، تمرکز بر توان دولتی صرف نیست، بلکه در تولید ناوگان ریلی حتما از توان بخش خصوصی به طور مناسب بهره می بریم. بنابراین از تمامی سرمایه گذاران دعوت می‌کنیم تا در توسعه حمل و نقل ریلی حضور یابند و بخش‌های ریلی کشور را در همراهی با دولت توسعه بدهند.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، در حوزه ریلی کشور توان تولید ناوگان با تکنولوژی بالا وجود دارد که بایستی ظرفیت‌های این بخش تقویت شوند.

وزیر راه و شهرسازی رستم قاسمی
اخبار مرتبط
  • مصوبات جدید برای کنترل اجاره‌بها

  • کریدور شمال-جنوب با اولین قطار ترانزیتی روسیه-هند فعال شد

  • آغاز ثبت‌نام مسکن از امروز

  • ۳ اقدام وزارت راه ‌برای ساماندهی بازار اجاره‌بها و کمک به مستاجران

  • عدم افزایش نرخ سود ۱۸ درصدی مسکن مهر برای پروژه‌های ناتمام 

  • الزام موجران به رعایت مصوبات سران قوا در‌خصوص تمدید خودکار اجاره یکساله 

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • پرسپولیس با یکی از 4 تیم برتر دنیا در فیفا‌دی بازی می‌کند

  • برنامه زمانی آزمون‌های سراسری سال ۱۴۰۲ اعلام شد

  • رتبه‌بندی معلمان از 26 مردادماه اجرا می شود  

  • مغز متفکر هر منطقه اداره آموزش و پرورش است

  • مبالغی به صورت علی‌الحساب برای معلمان مشمول رتبه‌بندی به زودی واریز می‌شود

  • بابک برزویه درگذشت

  • فردا نحوه افزایش حقوق بازنشستگان اعلام می‌شود

  • آمادگی ایران برای تامین نیازهای ترانزیتی ۸ کشور محصور در خشکی منطقه

  • شناسایی 5972 بیمار جدید کرونایی؛ 78 بیمار دیگر جان باختند

  • آیین تجلیل از خبرنگاران خبرگزاری پانا به‌مناسبت روز خبرنگار

  • تامین امنیت اقتصادی از اولویت‌های کاری وزارت اطلاعات است

  • رویکرد برنامه‌های تحولی، افزایش ظرفیت‌های دانش‌‌آموزی است

  • راهکار جلوگیری از سیل، آبخیزداری در بالادست و آبخوانداری در مناطق میانی

  • پخش جهانی «زالاوا» از ماه آینده در دوازده کشور

  • برق ۱۶ اداره پرمصرف پایتخت قطع شد

  • مبلغی علی‌الحساب برای اجرای رتبه‌بندی به معلمان پرداخت می‌شود

  • اصل «تربیت» مزیت رقابتی خبرگزاری پانا با دیگر رسانه‌ها است

  • بررسی سوالات نمایندگان از وزیر صمت در کمیسیون صنایع

  • ۸۴ نامگذاری شورای شهر تهران در یکسال

  • نامه وزیر کشور برای تامین ۶۳۰ واگن مترو

  • از جوهر و سایه در گالری گویه

  • ناو خلیج‌فارس ظرف دو سال آینده به آب انداخته می‌شود

  • چگونه بدون آزمایش بفهمیم دیابت داریم؟

  • کدام ویتامین‌ها شما را شاداب و سرحال می‌کنند

  • ‌گرمای زیاد هوا می‌تواند موجب مرگ انسان ‌شود؟

  • افسردگی خندان چیست؟

  • برق ۳۰ اداره در تهران قطع شد

  • درخواست آمریکا از ایران؛ زندانیان دو تابعیتی آزاد شوند

  • تاکید رئیس‌جمهوری بر امنیت و سلامت زائران حسینی

  • اتحادیه اروپا: پاسخ ایران به طرح احیای توافق هسته‌ای سازنده بود

  • سایت فدراسیون فوتبال علاقه‌مندان خرید بلیت جام جهانی را راهنمایی کرد

  • عمویی: طرف مقابل مذاکرات راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها و ارائه تضمین را پذیرفته است

  • بررسی تهدیدهای مهندسی شده در حوزه سلامت اجتماعی و دستورالعمل‌های ناظر بر مقابله با این تهدیدات

  • دانش‌آموزان قرآنی می‌توانند رهبران شبکه‌های تربیتی در مقابله با جبهه جنگ ترکیبی شوند

  • خضریان: خدمت موظفی قانونی به ایثارگران و جانبازان با مشکل مواجه شده است

  • معاون سیما به عیادت محمد کاسبی رفت

  • گام محکم آزادکاران جوان در قهرمانی جهان؛ سه نماینده ایران راهی فینال شدند

  • وزیر نیرو: رفع مشکل آب شهرکرد در دستور کار دولت قرار گرفته است

  • وزیر اطلاعات: همه ما مرهون از خودگذشتگی‌های ایثارگران هستیم

  • استقرار نظام جامع و سامانه مدیریت دانش و مستندسازی تجارب وزارت آموزش و پرورش در سطح ستاد

  • کشف برلیان‌های قاچاق از مسافر پرواز استانبول

  • نفرات برتر مسابقات اسنوکر بانوان مشخص شدند

  • اولین مبتلا به آبله میمونی در کشور شناسایی شد

  • جزئیات تشییع و خاکسپاری استاد ابتهاج اعلام شد

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم