شیرهای مدت‌دار را چگونه مصرف کنیم؟

تهران (پانا) - برخی از افراد تصور می‌کنند شیر‌های مدت‌دار یا به اصطلاح شیر‌های فرادما به دلیل مدت زمان طولانی انقضا و امکان نگهداری در بیرون از یخچال، دارای نگهدارنده هستند، اما باید دید این باور تا چه حد از نظر علمی درست است.

کد مطلب: ۱۲۸۰۰۵۴
لینک کوتاه کپی شد
شیرهای مدت‌دار را چگونه مصرف کنیم؟

‌برخی از افراد تصور می‌کنند شیر‌های مدت‌دار یا به اصطلاح شیر‌های فرادما به دلیل مدت زمان طولانی انقضا و امکان نگهداری در بیرون از یخچال، دارای نگهدارنده هستند، اما این تصور غلطی است؛ چرا که هیچ ماده نگهدارنده‌ای در شیر مدت‌دار نیست و نوع فرآیندی که در فرآوری و بسته‌بندی شیر فرادما طی می‌شود، دلیل بالا بودن ماندگاری شیر است.

باید توجه کرد که شیر فرادما از طریق حرارت بالای ۱۳۵ درجه سانتیگراد در کمتر از چند دقیقه استرلیزه می‌شود. به همین دلیل کلیه میکروب‌های موجود در شیر به سرعت از بین می‌روند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، از سوی دیگر این گونه شیر‌ها در بسته‌های تتراپک (بسته‌بندی‌های چهارلایه) بسته‌بندی می‌شوند. این بسته‌بندی‌ها باعث می‌شوند تا هیچگونه میکروبی نتواند به راحتی وارد شیر شود. همین موضوع هم دلیل اصلی قرار گرفتن شیر‌های فرادما در خارج از یخچال است؛ چرا که هیچگونه عامل مخربی در داخل شیر وجود ندارد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار