امروز: جمعه 30 اردیبهشت 1401 - 05:16 تبلیغات
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • دانش‌ آموز خبرنگار
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا استانها

روانشناس و استاد دانشگاه:

دوری دانش‌آموزان از اجتماع موجب توقف یا کاهش رشد اجتماعی آنان می‌شود

دوری دانش‌آموزان از اجتماع موجب توقف یا کاهش رشد اجتماعی آنان می‌شود

11/13/2021 1:39:00 PM
11/13/2021 1:39:00 PM
شنبه 22 آبان 1400 - 13:39
آموزش و پرروش

شیراز (پانا) - یک روانشناس و استاد دانشگاه با اشاره به پیامدهای روانی دوران شیوع بیماری کرونا بر دانش‌آموزان، گفت از ابتدای شیوع کرونا و قرنطینه و کنارهم قرار گرفتن طولانی مدت اعضای خانواده و مشکلات اقتصادی و کسادی کسب و کارها، همانطور که پیش‌بینی می‌شد، فشار روانی بر اجتماع و وارد شدن صدمات روحی به خانواده‌ها و دانش‌آموزان افزایش یافت.

ژاله رفاهی، افزود: آسیب‌های روانی دوران کرونا بیشتر متوجه نوجوانانی است که در حال گذر از مرحله کودکی و ورود به نوجوانی هستند، این دسته از دانش‌آموزان آسیب بیشتری دیده‌اند که می‌توان گفت در پساکرونا مشکلات آنان بیشتر بروز می‌کند.

وی تفکیک عمده دوران کودکی از نوجوانی را صمیمیت فرد با گروه همسالان خود دانست و افزود: کرونا موجب شد جامعه نسبتا امن آموزشی که ارتباط با همسالان را تسهیل می‌کرد، تعطیل شود و نداشتن حضور فیزیکی در فضای آموزشی به ویژه برای افراد برون‌گرا موجب بروز کج خلقی‌ شده است و از طرفی سوق دادن افراد به فضای مجازی و پناه بردن آنان به این فضا، تبدیل به یک اعتیاد شد که توجه به آن ضروری است.

این پزشک روانشناس، آسیب‌های پناه بردن به فضای مجازی را غیرقابل جبران برشمرد و افزود: دوری دانش‌آموزان از اجتماع موجب توقف یا کاهش رشد اجتماعی آنان می‌شود که عوارض آن در پساکرونا به طور کامل بروز می‌کند.

رفاهی با تاکید بر اینکه کودکان و نوجوانان به دلیل خصوصیات فردی و رشدی خود، توان مراقبت از خود را ندارند و قدرت درک و تحلیل آنان نسبت به بزرگسالان کمتر است، گفت: در تحقیقات اخیر نشان داده شده است که در دوران کرونا و افزایش فشارهای روانی آن و استفاده از فضای مجازی «وسواس، ترس و اضطراب» را برای نوجوانان به همراه داشته است.

وی ادامه داد: نتایج تحقیقات روی ۵۹ هزار دانش‌آموز ایسلندی نشان داد که دختران در این فضا آسیب‌پذیرتر بوده‌اند و در همین راستا پیش‌بینی روانشناسی کودک و نوجوان این است که جوامع با یک پاندونی روانی در بین نوجوانان مواجه می‌شوند که یکی از نشانه‌های آن «نفی» و پرخاشگری و عصیان‌گری در بین نوجوانان است.

این استاد دانشگاه افزود: دو گروه نقش مهمی در پیشگیری یا مزمن شدن این شرایط برای افراد دارند که یکی از آنها خانواده است که از طریق آشنایی با مشکلات و جدی گرفتن نشانه‌ها در فرزندانشان و اقدام به موقع مشاوره‌ای می‌توانند در پیشگیری و جلوگیری از مزمن شدن حالات روحی و روانی این فشارها نقش داشته‌ باشند.

رفاهی ادامه داد: خانواده‌ها می‌توانند با مشارکت دادن دانش‌آموزان در کلاس‌های هنری و کلاس‌های غیردرسی، خودداری از طعنه زدن و نصیحت کردن مداوم و مقاومت فرزند خود در عصیان‌گری را کاهش دهند.

وی، آموزش مهارت حرف زدن، کنترل احساسات و عواطف، کنترل خشم را مواردی دانست که آموزش و پرورش می‌تواند با آموزش آن نقش مهمی در کاهش فشار روانی دانش‌آموزان داشته باشد.

رئیس دفتر مبارزه با مواد مخدر بهزیستی فارس نیز در ادامه با اشاره به تعریف‌ سواد رسانه، به بحث آسیب‌های روانی در رسانه پرداخت و گفت: اعتیاد بر سه نوع آشکار، پنهان و اینترنتی است و در اعتیاد آشکار فرد به مصرف مواد گرایش دارد و در اعتیاد پنهان فرد با خوردن یک سری قرص‌ها معتاد است، ولی اعتیاد او برای سایرین مشخص نیست.

قدرت‌اله محکم با اشاره به ویژگی‌های اعتیاد اینترنتی و مجازی گفت: در آینده معتادانی داریم که مصرف آنان به جای مواد «گیگ» است.

وی علایم اعتیاد اینترنتی را 5 مورد برشمرد و افزود: «تحمل» نشانه اول آن است که افزایش مدت زمان استفاده از فضای مجازی نشانه آن است و اگر میزان مصرف فرد در طول زمان افزایش یابد، نشانه اعتیاد است.

وی پرخاشگری و ناله کردن در زمان قطع اینترنت را نشانه دوم اعتیاد مجازی عنوان کرد و افزود: «جایگزین» به این معنا که اگر فرزند ما برای کاهش احساس یاس و ناامیدی و استرس خود از رایانه استفاده کند از نشانه‌های رفتن به سمت اعتیاد است و در واقع او اینترنت و فضای مجازی را جایگزین پدر، مادر، مشاوره گرفتن و سایر مهارت‌های ارتباطی خود کرده است که می‎‌توان این را از نشانه‌های سوم برشمرد.

وی «شروع به دروغ گفتن» و «زدن» از وقت خواب، بیرون رفتن، زندگی و غیره را از نشانه‌های چهارم و پنجم اعتیاد به فضای مجازی در افراد عنوان و اظهار کرد: اگر فرزند ما چند علائم از این علامت‌ها را داشته باشد، به دور از برچسب زدن و انگ معتاد زدن به او، باید برای کمک به وی و مشاوره گرفتن اقدام کنیم.

افراد نیازمند مشاوره می‌توانند شماره تماس رایگان ۱۴۸۰ در استان فارس و برای دریافت مشاوره‌های مربوط به اعتیاد با شماره ۰۹۶۲۸ تماس بگیرند.

هفته مبارزه با مواد مخدر آموزش و پرورش فارس روانشناس آسیب‌های فضای مجازی
اخبار مرتبط
  • بررسی ساختار قامتی بیش از 115 هزار دانش‌آموز ابتدایی در فارس

  • بهر‌ه‌برداری بخش کشاورزی نیازمند حضور نیروهای جوان و آموزش‌دیده است

  • بیش از 3 هزار مدرسه در فارس، فاقد کتابخانه هستند

  • عامل رشد و پیشرفت پیشتازان، شادابی و نشاط مربیان است

  • تجلیل از مربیان و دانش‌آموزان پیشتاز شهرستان سرچهان

  • بررسی علل گرایش افراد به مواد مخدر، نقش موثری در درمان اعتیاد دارد

  • کمیته فوریت‌های روانی اجتماعی در ادارات آموزش و پرورش شکل گیرد

  • کسب  مقام نخست کشوری مدارس استعدادهای درخشان فارس در آزمون پیشرفت تحصیلی و تولید محتوای آموزشی 

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • کودکان شجاع، لازمه یک اجتماع موفق است

  • نرخ سکه و طلا در ۲۹ اردیبهشت

  • مشکلات پخش و توزیع روغن خوراکی رفع شد

  • قیمت دلار کاهش یافت

  • آمار مبتلایان و فوتی‌های کرونایی در شبانه‌روز گذشته اعلام شد

  • از دقیق‌کردن دهک‌بندی‌ها تا پیشنهاد راه معقول پرداخت یارانه

  • شور و نشاط دانش‌آموزان در حاشیه برگزاری مسابقات قرآن در آباده

  • جزئیات برگزاری امتحانات دانش‌آموزان

  • این میوه ذهن شما را آرام می‌کند

  • جنجال در یادگار امام؛ دیدار پرسپولیس و تراکتور نیمه‌کاره ماند

  • صحبت‌های دانش‌آموز نماینده سازمان دانش‌آموزی ، خبرنگار پانا و مجلس دانش آموزی در حضور وزیر آموزش و پرورش

  • قدیمی‌ترین درمان‌های گیاهی جهان

  • زمینه برای اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کنکور ۱۴۰۲ فراهم نیست

  • برگزاری جشن الفبا مدارس صفادشت

  • آموزش و پرورش تنها دستگاه اجرایی در کهگیلویه و بویراحمد که روز روابط عمومی را ارج نهاد

  • ۸۳ هزار میلیارد تومان از اراضی به مناطق آزاد برگشت

  • خجالتی بودن چه آسیب‌هایی به کودکان وارد می‌کند؟

  • همایش نسل امام زمانی‌ها در ملارد

  • تودیع و معارفه سرپرست معاونت تربیت‌بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان بوشهر

  • 18 کشته و زخمی به‌دنبال واژگونی خودروی حامل اتباع بیگانه

  • 82 پروژه‌ در مناطق آزاد افتتاح می‌شود

  • اضافه شدن بخش رفع اشکال دروس در شبکه شاد

  • ذهن‌خوانی با چند تکنیک ساده و جالب

  • بلایی که کم‌خوابی بر سر چشم‌ می‌آورد

  • ۷ راهکار برای فعال کردن ذهن کودکان

  • چرا دهان بیماران دیابتی دائم خشک می‌شود

  • آیا خوردن سرکه سیب وزن را کاهش می‌دهد

  • صالح‌آبادی: مسدودی وجوه برای تسهیلات غیرمجاز است

  • تعیین تکلیف اشخاص جامانده از دریافت یارانه در مجلس با حضور وزیر تعاون

  • خزعلی: دولت برنامه‌ای منسجم برای حمایت از زنان ناشر و نویسنده دارد

  • آلومینیوم سد راه پیروزی قهرمان؛ استقلال رکورد نباختن را حفظ کرد

  • قطار ارومیه مشهد به‌زودی راه‌اندازی می‌شود

  • انقلاب اسلامی مردم‌سالاری دینی را به دنیا معرفی کرد

  • دانشگاه تربیت مدرس می‌تواند به قطب تربیت استاد و مدرس در کشور تبدیل شود

  • قاسم‌پور‌‌‌: لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت در روزهای پایانی بررسی کارشناسی قرار دارد

  • وزیر بهداشت: آموزش‌های غیر حضوری امتیاز نمی‌گیرند

  • تسلیتی برای عثمان محمدپرست، خیر مدرسه‌ساز و گنجینه زنده بشری میراث‌فرهنگی ناملموس ایران

  • وجود 3 میلیون تن کالای اساسی در انبار‌ها و اسکله‌های بندر امام خمینی

  • اعلام فهرست نفرات دعوت شده به اردوی تیم ملی بسکتبال

  • سپاهان جای پرسپولیس را گرفت

  • ماجرای محکومیت یک خبرنگار در کرج

  • فروش 115 میلیارد تومانی نمایشگاه کتاب تهران

  • سرنوشت دیدار جنجالی تراکتور و پرسپولیس چه می‌شود؟

  • قاسمی: زمین ۲ میلیون واحد مسکونی در کشور پیش‌بینی شده است

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم