امروز: دوشنبه 11 اسفند 1399 - 12:42 تبلیغات
خبرگزاری پانا
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا اجتماعی

در جلسه شورای شهر تهران

فوریت طرح «بهبود فضای عمومی کسب و کارهای فرهنگی و هنری شهری در تهران» رای آورد

فوریت طرح «بهبود فضای عمومی کسب و کارهای فرهنگی و هنری شهری در تهران» رای آورد

1/24/2021 4:04:09 PM
1/24/2021 4:04:09 PM
یکشنبه 5 بهمن 1399 - 16:04
یکصد و چهل و ششمین جلسه شورای شهر تهران

تهران (پانا) - طرح «بهبود فضای عمومی کسب و کارهای فرهنگی و هنری شهری در تهران» توسط الهام فخاری رییس کمیته هنر شورای شهر تهران به صحن شورا ارائه و فوریت این طرح در جلسه امروز رای آورد.

صبح امروز یکشنبه 5 بهمن ماه الهام فخاری رییس کمیته هنر شورای اسلامی شهر تهران طرح «بهبود فضای عمومی کسب و کارهای فرهنگی و هنری شهری در تهران» را در صحن شورای مطرح کرد. فوریت این طرح با 17 رای موافق به تصویب رسید تا به تفصیل در جلسات آینده شورا مطرح و مصوب گردد.

این طرح در پی جلسات کمیته هنر شورای اسلامی شهر تهران با انجمن‌های مختلف هنری و طرح مسایل و مشکلات این حوزه با الهام فخاری رییس کمیته هنر شورای شهر تهران، نوشته شده است.

در این جلسات به این مسایل اشاره شد که با شیوع بیماری کرونا، بسیاری از فعالیت‌های هنری با تعطیلی مواجه شده‌اند و از پی محدود شدن فعالیت‌ها، اقتصاد هنر نیز در شهر تهران با آسیب‌هایی روبه‌روست.

مساله دیگری که در این طرح بدان اشاره شده، این است که هم‌اکنون نگارخانه‌ها با عنوان عوارض «تابلو فروشی، گالری‌های نقاشی و هنری» به شهرداری تهران عوارض کسب و پیشه پرداخت می‌کنند که هنرمندان خواستار مساعدت در این زمینه شده اند.
از نکات دیگری که به عنوان مطالبه هنرمندان شهر تهران با کمیته هنر شورای شهر تهران مطرح شده، این است که پیرو برگزاری جلسات کمیته هنر شورای اسلامی شهر تهران با انجمن های تخصصی و با توجه به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره نظارت بر اماکن عمومی حضور کسب و کارهای فرهنگی و هنری در فضاهای مسکونی را تایید می‌کنند، اما همکاری نکردن و صادر نشدن مجوزهای لازم توسط شهرداری باعث بروز مشکل شده است.

طرح «بهبود فضای عمومی کسب و کارهای فرهنگی و هنری شهری در تهران» دو ماده و سه تبصره دارد که طبق تبصره اول نگارخانه‌های هنری می‌توانند با رعایت ضوابط و قوانین مربوط به سازمان زیباسازی شهر تهران، به نصب تابلوی نگارخانه و یا تابلوهای راهنما در شریان‌های اطراف اقدام کنند.

در تبصره دوم آمده است که چنانچه هر کدام از این فضاها به تغییرات ضروری در مکان مورد نظر خود مانند آکوستیک کردن و یا پوشاندن بخش‌هایی از ساختمان به‌منظور برگزاری نمایشگاه‌های موضوعی نیاز داشته باشند، با رعایت موازین قانونی و منوط به هماهنگی با شهرداری محل استقرار نگارخانه قابل انجام است.

تبصره سوم این طرح گالری‌ها را موظف می‌کند در ازای امکان فعالیت در کاربری مسکونی برای هنرجویان و دانشجویان رشته‌های هنری فضای فعالیت حرفه‌ای و یا کارآموزی فراهم کنند.

در صورت اجرایی شدن این طرح به ویژه در شرایط کرونا، اختصاص ساختمان جدید به مراکز فرهنگی می‌تواند جایگزین پرداخت یارانه به آن‌ها شود.

همچنین استقرار مکان‌های فرهنگی در ساختمان‌ها و عمارت‌های دارای ارزش و قدمت می‌تواند از تخریب ساختمان‌ها جلوگیری کرده و باعث حفظ این ساختمان‌ها ‌شود که استقرار و فعالیت گالری ها و کسب و کارهای فرهنگی در سراسر شهر به ویژه مناطق مرکزی بر سرمایه فرهنگی و اجتماعی شهر خواهد افزود.

بر اساس ماده یکم این طرح؛ نگارخانه‌ها، آتلیه‌های هنری، شامل آتلیه نقاشان، گرافیست‌ها، مجسمه‌سازان، عکاسان، تصویرگران، خوشنویسان، سرامیست‌ها، دفاتر انجمن‌های صنفی و تخصصی هنری، تماشاخانه‌ها، مراکز، موسسات، کافه موسسه‌های فرهنگی و هنری، کانون‌ها و انجمن‌های فرهنگی و هنری و فضاهای اختصاص‌یافته به اجرای موسیقی، به عنوان فضای فعالیت فرهنگی و هنری شناخته می‌شوند.

همچنین در این مصوبه فضایی که دارای امکانات نمایش و عرضه آثار هنری در رشته‌های گوناگون از قبیل عکاسی، نقاشی، مجسمه سازی، گرافیک، تصویرگری، خوشنویسی و هنرهای جدید از قبیل ساوندآرت، ویدئوآرت و پرفورمنس باشد به عنوان نگارخانه شناخته می‌شود.

مراکز، موسسات، کانون‌ها و انجمن‌های فرهنگی و هنری نیز تشکیلاتی است که با هدف و مقاصد فرهنگی اعم از انتفاعی یا غیرانتفاعی توسط افراد واجد شرایط برای فعالیت در یک یا چند قلمروی فرهنگی، هنری، سینمایی و مطبوعاتی با سرمایه ایرانی تشکیل می‌شود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز تاسیس، نظارت بر فعالیت‌ها و انحلال آن‌ها را صادر می‌کند.

آتلیه‌های هنری نیز به معنای استودیوی هنرمند است؛ فضایی مانند آتلیه‌های نقاشان، گرافیست‌ها، مجسمه‌سازان، عکاسان، تصویرگران، خوشنویسان و سرامیست‌ها که هنرمندان معمولا در بخشی از منازل مسکونی خود، با رعایت ملاحظات لازم و مطابق با قواعد قانونی با رعایت کلیه مفاد بند 20 ماده 55 قانون شهرداری‌ها مبنی بر «عدم ایجاد مزاحمت و حفظ آرامش ساکنین پیرامونی و با رعایت تمامی موازین اخلاقی و حفظ حقوق همسایگان» و با اخذ تمامی مجوزهای قانونی ایجاد می‌کنند.

شورای شهر تهران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران
اخبار مرتبط
  • عرضه باتخفیف پرچم ایران در پویش «هر خانه یک پرچم»

  • برنامه‌های دهه فجر سازمان فرهنگی هنری با نام «آینده روشن» اعلام شد

  • 1500 ملک فریز شده در مجاورت پادگان دوشان تپه آزادسازی شدند

  • چهارمین قسمت کمیک‌موشن «چهل سردار» با خاطره‌ای از شهید حاج قاسم سلیمانی

  • بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری تهران تحقق پذیر است

  • حناچی: بودجه تکمیلی 1400 به پروژه های زیر ساختی مترو اختصاص خواهد داشت

  • ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۰ شهرداری تهران به شورا

  • پیشنهاد افزایش 20 درصدی طرح ترافیک در سال آینده

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • کشف جسد دو جوان در جنگل النگدره گرگان

  • برگزاری هفته سرود و نمایش در ۳ سطح از ۱۶ اسفندماه

  • بحری‌زاده: نقش پذیری دانش‌آموزان عامل مهم تحقق امور تربیتی است

  • بازیکن محبوب استقلالی‌ها معاوضه می‌شود؟

  • هشدار برای بارش برف و یخبندان در ۴ استان

  • تلاش نافرجام برای دفن زنده زنده همسر در ساحل!

  • رئیس جدید فدراسیون فوتبال ایران معرفی شد

  • انتقام آتشین مرد جوان از همسرسابقش

  • آمار قربانیان کرونا در کشور از 60 هزار نفر گذشت

  • انتخابات فدراسیون فوتبال به دور دوم کشیده شد

  • نقض قانون و رومیناهایی که قربانی شدند

  • جدول زمانی مدرسه تلویزیونی 11 اسفندماه اعلام شد

  • کاش رو بازی می‌کردی آقای کاپیتان

  • داستان غم‌انگیز تصادف مرگبار

  • مراسم گرامیداشت هفته تربیت اسلامی

  • مراسم تقدیر از خیریه‌ها و تشکل‌های مردم نهاد همکار با جمعیت هلال احمر

  • نشست خبری رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر

  • ورود ۴۰ اتوبوس‌ و مینی‌بوس جدید به تهران قبل از نوروز

  • تیراژ «برادر بزرگ‌تر» به ۸۵هزار نسخه رسید

  • ملی‌پوش والیبال ایران به قهرمانی اروپای مرکزی رسید

  • تزریق ماهانه ۲۰ میلیون واکسن کرونا در کشور از تیر ماه

  • هوای تهران در محدوده ناسالم برای گروه‌های حساس

  • تهیه نیم‌رخ آسیب‌های اجتماعی تمامی دانش‌آموزان کشور

  • مصرف برق از چهل هزار مگاوات گذشت

  • افزایش ۱۰۲ درصدی واردات محصولات فولادی

  • یک عرضه اولیه در فرابورس قطعی شد

  • نحوه صدور چک‌های جدید بانکی

  • منصوریان: جریمه 20 میلیونی مهاجم پرسپولیس را من می‌دهم

  • برگزاری همایش ملی آموزش در دوران همه‌گیری کرونا در شیراز

  • هشدار به بازنشستگان؛ دفترچه و کارت جدیدی جایگزین دفترچه بیمه‌ها نمی‌شود

  • آغاز مسابقات مجازی فوتسال و طناب‌زنی دانش‌آموزان سراسر کشور از امروز

  • تصویب بخشودگی سود بازرگانی ورود تبلت و تجهیزات هوشمند آموزشی در کمیسیون اقتصاد دولت

  • مراسم تجلیل از معاونان و مربیان و پرورشی ناحیه دو شهر ری

  • مدیرعامل جدید سازمان هدفمندی یارانه‌ها منصوب شد

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم