امروز: چهارشنبه 8 بهمن 1399 - 16:45 تبلیغات
خبرگزاری پانا
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا اقتصادی

مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد:

صادرات ۷۳ میلیون دلاری ایران به سوریه در سال جاری

صادرات ۷۳ میلیون دلاری ایران به سوریه در سال جاری

11/30/2020 12:06:58 PM
11/30/2020 12:06:58 PM
دوشنبه 10 آذر 1399 - 12:06
صادرات گمرک ایران

تهران(پانا)- مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به ناآرامی های سیاسی و امنیتی سوریه و کاهش حجم مبادلات ایران با این کشور میگوید با وجود خسارت وارده به زیرساخت‌های سوریه در جریان جنگ داخلی، علاوه بر فرصت‌های سابق، زمینه‌های جدیدی را برای فعالیت شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی و صادرات محصولات و تولیدات ایرانی به این کشور ایجاد کرده است.

به گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، «فرزاد پیلتن» اظهار کرد: با شروع ناآرامی‌های سیاسی و امنیتی در سوریه حجم مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران با این کشور رو به کاهش گذاشت تا در سال ۱۳۹۷ به ۱۰۵ میلیون دلار تنزل یافت.

وی افزود: حجم مبادلات تجاری ایران و سوریه در سال ۱۳۸۹ حدود ۵۵۰ میلیون دلار بوده است که ۵۲۰ میلیون دلار آن مربوط به صادرات ایران به سوریه و ۳۰ میلیون دلار متعلق به واردات از این کشور بوده است.

پیلتن گفت: برخلاف این روند منفی، با افزایش روابط تجاری دو کشور در سال ۱۳۹۸ به ۱۷۰ میلیون دلار رسید. از این میزان ۱۶۰ میلیون دلار صادرات ایران به سوریه و ۱۰ میلیون دلار واردات از این کشور بوده است.

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران تاکید کرد: در همین سال مهم‌ترین کالاهای صادراتی ایران به سوریه شامل قطعات خودرو، دارو، میله‌های آهنی و فولاد، لوله و پروفیل، قطعات توربین‌های گازی، شیرخشک اطفال، پسته، شیرآلات بهداشتی، کربنات دی سدیم و مخمرها بوده و مهم‌ترین اقلام وارداتی ایران از سوریه نیز شامل فسفات، روغن زیتون، نباتات، مغز میوه و پارچه بوده است.

به گفته پیلتن، شیرخشک، لوله و پروفیل، مفتول‌های مسی، هادی‌های برق، برخی انواع میله‌های آهنی و فولادی و دارو نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش صادرات داشته و محصولاتی مانند برخی انواع میله‌های آهنی و فولادی، قطعات خودرو، قطعات توربین، مخمرها و شیرخشک با کاهش صادرات به سوریه مواجه بوده‌اند.

مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی گفت: در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی به سوریه نیز شرکت‌های ایرانی از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۷ حدود ۲.۲ میلیارد دلار صادرات داشته‌اند.

وی افزود: راه‌اندازی خطوط تولید خودرو، ایجاد پست‌های برق، تصفیه خانه، سیلوسازی، کارخانه تصفیه روغن‌های معدنی، ایجاد پل و راه‌اندازی خطوط تولید نشاسته، احداث نیروگاه، کارخانه سیمان، کارخانه تولید شیشه، طراحی، نصب و تعمیر ترانسفورماتور، احداث کارخانه آرد، تأمین و اجرای تجهیزات آبی از جمله مهم‌ترین زمینه‌های صدور خدمات فنی و مهندسی به سوریه توسط شرکت‌های ایرانی بوده است.

پیلتن با اشاره به برخی شاخص‌های اقتصادی سوریه، در مورد فرصت‌ها و چالش‌های فراروی صادرات ایران به سوریه، خاطرنشان کرد: کشور سوریه دارای جمعیتی حدود ۱۸ میلیون نفر است که ۹۰ درصد آن مسلمان سنی و شیعی هستند؛ کشاورزی با حدود ۲۰ درصد، صنعت کمتر از ۲۰ درصد و خدمات بالغ بر ۶۰ درصد سهم، بخش‌های اصلی تشکیل‌دهنده اقتصاد و تولید ناخالص داخلی این کشور هستند.

وی اظهار کرد: براساس آمارهای سال ۲۰۱۹، متأثر از درگیری‌های داخلی، میزان تولید ناخالص داخلی این کشور حدود ۵۰ میلیارد، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی منفی ۳۶ درصد، نرخ تورم ۲۵ درصد و نرخ بیکاری آن حدود ۵۰ درصد بوده است.

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: محصولات عمده کشاورزی این کشور شامل گندم، جو، پنبه، عدس، نخود، زیتون، چغندر، گوشت گاو و گوسفند، تخم‌مرغ، مرغ و شیر است. تولید عمده صنعتی سوریه نیز شامل نفت، منسوجات، موادغذایی، نوشیدنی‌ها، توتون و تنباکو، سنگ فسفات، سیمان و مونتاژ خودرو است.

وی افزود: محصولات عمده معدنی سوریه نیز شامل نفت، فسفات، کروم و سنگ منگنز، آسفالت، سنگ آهن، سنگ نمک، سنگ مرمر و گچ است.

پیلتن گفت: در تجارت خارجی این کشور نیز در سال ۲۰۱۹ طرف‌های عمده وارداتی شامل کشورها لبنان، اردن، چین، ترکیه، عراق و تونس و طرف‌های عمده صادراتی را روسیه، ترکیه و چین تشکیل داده‌اند که این کشور در این مدت حدود ۳۰۹ میلیون دلار به جهان صادرات و حدود ۴.۳ میلیارد دلار از جهان واردات داشته است.

وی افزود: اقلام عمده صادراتی سوریه به دنیا را قهوه، چای، ادویه‌جات، ترشی‌جات، میوه‌جات و آجیل، چربی‌ها و روغن‌های گیاهی و حیوانی، حبوبات، صابون، مواد شوینده، پوشاک، محصولات لبنی و عسل، گچ و سیمان تشکیل داده و اقلام وارداتی این کشور از جهان را ماشین‌آلات و تجهیزات الکتریکی و صوتی و تصویری، وسایل نقلیه و قطعات، مواد پلاستیکی‌، غلات، آهن و فولاد و دارو بوده است.

مدیرکل دفتر عربی آفریقایی خاطرنشان کرد: اگرچه روند همکاری‌های تجاری ایران و سوریه با شروع ناامنی‌ها در این کشور کند شده است، ولی خسارت وارده به زیرساخت‌های سوریه در جریان جنگ داخلی، علاوه بر فرصت‌های سابق، زمینه‌های جدیدی را برای فعالیت شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی و صادرات محصولات و تولیدات ایرانی به این کشور ایجاد کرده است.

وی به امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد میان دو کشور، اراده و حمایت مسئولان دو کشور برای توسعه همکاری‌های تجاری، تشابهات فرهنگی و مذهبی، شناخت نسبی و متقابل دو طرف از توانمندی‌ها و امکانات تولیدی و صادراتی یکدیگر اشاره کرد و گفت: نیاز بازار سوریه به بسیاری از محصولات تولیدی کشاورزی و غذایی و صنعتی مانند لوازم خانگی، لوازم ساختمانی، شیرآلات بهداشتی، لوازم و مصالح ساختمانی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم و تجهیزات کشاورزی و ماشین‌آلات و مواد اولیه مورد نیاز بخش‌های تولیدی و همچنین خدمات فنی شرکت‌های ایرانی در زمینه‌های مختلف فرصتی برای توسعه صادرات به این کشور است.

پیلتن همچنین تأسیس مرکز تجاری توسط بخش خصوصی به ویژه اتاق مشترک بازرگانی دو کشور را گام مهمی در افزایش مبادلات تجاری با سوریه دانست.

وی همچنین وجود برخی موانع غیرتعرفه‌ای به ویژه وضع ممنوعیت‌های وارداتی اضطراری توسط دولت سوریه، عدم وجود روابط بین بانکی مناسب و سختی مبادله پول توسط تجار، کاهش شدید درآمدهای دولت سوریه، کاهش ارزش لیر، عدم وجود خطوط حمل و نقل مستقیم زمینی و دریایی میان دو کشور، برخی نگرانی‌های ناشی از عدم برقراری کامل امنیت در سوریه، عدم حضور مستقیم شرکت‌های ایرانی در بازار سوریه و شیوع ویروس کرونا و تعطیلی همکاری‌های نمایشگاهی و تبادل هیأت‌های تجاری را به عنوان مهم‌‎ترین چالش‌های فرا روی صادرات ایران به سوریه بر شمرد.

مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران فرزاد پیلتن مبادلات تجاری ایران صادرات ایران
اخبار مرتبط
  • حجم مبادلات ایران و عمان ۴۰ درصد کاهش یافت

  • ارزش صادرات صنایع معدنی از ۳ میلیارد دلار عبور کرد

  • تجارت خارجی کشور از مرز ۴۴ میلیارد دلار گذشت

  • جزییات رقم صادرات ایران به شرق اروپا

  •   توقف بخشنامه «اجازه صادرات تنها برای تولیدکنندگان دارای کارت بازرگانی» تا اعمال نظر اتحادیه

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • تفریح دستمایه کودک آزاری

  • تیم منتخب لیگ قهرمانان آسیا 2020؛ پرسپولیسی‌ها آسیا را تسخیر کردند

  • افتتاحیه دهمین دوره مجلس دانش‌آموزی با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر آموزش وپرورش

  • سیستم برگزاری لیگ قهرمانان آسیا 2021 تغییر کرد

  • ارائه خدمات مشاوره رایگان به دانش‌آموزان

  • هوس موش برای خوردن نوزاد ۱۸ ماهه!

  • دردسر جدید برای پرسپولیس؛ محرومیت بزرگ در راه است

  • پایان جنجالی‌ترین پرونده قتل در دهه 80

  • جدول زمانی مدرسه تلویزیونی 8 بهمن

  • تداوم روند صعودی آمار مبتلایان و فوتی‌های کرونا؛ حال 4024 بیمار وخیم است

  • تشریح عملکرد آموزش‌وپرورش در افزایش ایمنی و آموزش مقررات راهنمایی و رانندگی

  • اعمال مدرک دوم فرهنگیان از ماه جاری

  • صفحه اول روزنامه‌های صبح روز ‌‌سه‌شنبه 7 بهمن 99

  • نخستین روز دوره آموزشی خبرنگاران پسر پانا خوزستان

  • یارانه معیشتی بهمن‌ماه پنج‌شنبه واریز می‌شود

  • روایت خانواده کولبران کوران

  • انتخاب آموزش و پرورش به عنوان دستگاه برتر در گرامیداشت چهلمین سال دفاع مقدس

  • سخنگوی فدراسیون کشتی: داوران ایرانی شانس قضاوت در المپیک توکیو را دارند

  • سهیل موفق کارگردان «دالی» شد

  • اجرای مجازی مانور یاوران انقلاب در ملارد

  • مانور مقابله باویروس کرونادرشهرستان اسلامشهر

  • پیگیری درمان حادثه دیدگان آتش سوزی کانکس در کنگرستان از سوی آموزش‌وپرورش

  • 12 بهمن؛ نشست فوق‌العاده نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان برگزار می‌شود

  • کدام حوزه‌های انتخابیه هنوز نماینده ندارند؟

  • گفتگو با زنان قهرمان جنگ در رادیو تهران

  • کشتی آزاد ایران به تورنمنت بین‌المللی ایتالیا دعوت شد

  • کاظمی: مجلس دانش‌آموزی مسیری برای تربیت مدیران آینده ساز کشور است

  • توضیحات وزارت خارجه درباره حضور هیات طالبان در تهران

  • مجوز مجلس به آموزش و پرورش برای فروش املاک مازاد در سال ۱۴۰۰

  • رقابت هنرمندانی از ایران، ترکیه، یونان و ایتالیا در دهمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران

  • روایت شمخانی از دیدار با رهبران طالبان

  • هدایت ۱۵ میلیون دانش‌آموز از سوی بیش از ۲۸ هزار نماینده مجلس دانش‌آموزی

  • کشف ۱۲۰ دستگاه وسیله نقلیه سرقتی در یک هفته

  • «وقتی گربه را کشتم» به پس‌تولید رسید

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم