امروز: چهارشنبه 1 بهمن 1399 - 17:47 تبلیغات
خبرگزاری پانا
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا اقتصادی

هجوم کشورها به بازار جهانی برای احتکار مواد غذایی

هجوم کشورها به بازار جهانی برای احتکار مواد غذایی

10/15/2020 9:12:00 AM
10/15/2020 9:12:00 AM
پنج‌شنبه 24 مهر 1399 - 09:12
تولیدات کشاورزی

تهران ( پانا) - خریداران کالاهای کشاورزی از قاهره گرفته تا اسلام آباد، به دلیل نگرانی از مختل شدن تامین مواد غذایی بر اثر شیوع ویروس کرونا، به خرید از بازار جهانی پرداخته اند.

به گزارش ایسنا، اردن میزان زیادی گندم ذخیره کرده و مصر که بزرگترین خریدار گندم در جهان است، دست به اقدام غیرمعمولی زده و در زمان برداشت داخلی، وارد بازارهای بین المللی شده و خریدش را از آوریل بیش از ۵۰ درصد افزایش داده است. تایوان اعلام کرده که ذخایر غذایی استراتژیک خود را تقویت خواهد کرد و چین سرگرم خرید برای تامین خوراک دام است.

خریدهای زودهنگام نشان می دهد چطور کشورها تلاش می کنند از خود در برابر نگرانیها پیرامون مختل شدن فعالیت بنادر و آسیب دیدن تجارت جهانی بر اثر شیوع ویروس کرونا محافظت کنند. این پاندمی زنجیره تامین مواد غذایی که تاکنون به اندازه تقاضا، ذخیره سازی می کرد را تحت تاثیر قرار داده و قفسه های خالی فروشگاهها در سراسر جهان باعث شده که مصرف کنندگان عادتهای خریدشان را تغییر دهند.

به گفته تحلیلگران بانک امریکا، کووید ۱۹ مصرف کنندگان را وادار کرده رویکرد محافظه کارانه تری را در پیش بگیرند و در نتیجه مواد بیشتری را به عنوان احتیاط در برابر کمبودهای احتمالی عرضه ذخیره می کنند.

شماری از عوامل به افزایش قیمتها برای ذرت، گندم و سویا افزوده که شامل وقوع سیل در چین و افزایش خرید این کشور برای تامین تعهداتش تحت توافق تجاری با آمریکا بوده است. اما منابع آگاه ماه گذشته اظهار کردند پکن می خواهد با درسهایی که از پاندمی گرفته است، اطمینان حاصل کند که ذخایر کافی برای تحمل مشکلات عرضه دارد.

عبدالرضا عباسیان، اقتصاددان ارشد فائو در این باره گفت: برخی از کشورها تصمیم گرفته اند خرید غذایی خود را جلو بیاندازند تا تامین مواد مورد نیازشان را در صورت اختلالات به وجود آمده بر اثر پاندمی ویروس کرونا تضمین کنند. تنها شماری از کشورها مانند مصر و پاکستان به دنبال افزایش ذخایر استراتژیک خود هستند اما این کشورها دلایل دیگری هم برای انجام این کار دارند که شامل دسترسی به ارز خارجی، میزان عرضه داخلی و ضرورت کنترل قیمتهای داخلی است.

اما برداشت محصول در ترکیه و مراکش به نیاز این کشورها برای افزایش واردات افزوده است. عباسیان در مصاحبه تلفنی از رم به بلومبرگ گفت: بسیاری از کشورها ممکن است اکنون خرید کنند اما ممکن است در سال نو خرید کمتری داشته باشند زیرا به آن نیازی نخواهند داشت. ممکن است چنین اتفاقی بیافتد به خصوص که شرایط گندم زمستانه مطلوب نیست و اگر صبر کنند، قیمتها ممکن است افزایش بیشتری پیدا کند.

قیمتهای کالاهای کشاورزی با افزایش خرید کشورها رو به رشد است. زیرشاخص کشاورزی بلومبرگ که معاملات کالاهای کشاورزی مهم را اندازه می گیرد، از ژوئن ۲۰ درصد صعود کرده است.

به گفته مدیرعامل یک شرکت شکر و اتانول برزیلی، قیمتهای شکر با اقدام چین در ذخیره سازی، افزایش پیدا کرده است. روند ذخیره سازی چین در سال میلادی آینده ممکن است تشدید شود. این کشور که بزرگترین واردکننده هر کالایی از نفت خام گرفته تا سنگ آهن و سویا در جهان است، در راستای برنامه پنج ساله خود قصد دارد میزان ذخایر دولتی را افزایش دهد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، این خرید بیشتر مورد استقبال تولیدکنندگان قرار گرفته که شاهد افت تقاضا برای کالاها به دلیل مختل شدن حمل و نقل بر اثر کرونا بوده اند. خرید چین به معنای آن است که صادرکنندگان غله و دانه روغنی در آمریکا با صادرات به این کشور، بیشترین درآمدزایی را در چند سال اخیر خواهند داشت.

مواد غذایی فائو خریدار کالای کشاورزی هجوم خریداران بازارهای جهانی
اخبار مرتبط
  • مقاومت میکروبی امنیت غذایی و معیشت میلیون‌ها خانوار کشاورز را تهدید می‌کند

  • غذاهای تقویت کننده سیستم دفاعی و تضعیف کننده فاکتورهای التهابی بدن

  • کشف ۱۶۰۰ کیسه آرد احتکار شده در جنوب تهران

  • بهبودیافتگان کرونا چه مواد غذایی مصرف کنند؟+اینفوگرافیک

  • 23 هزار کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در سیستان و بلوچستان معدوم شد

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • مدارس از فردا به صورت اختیاری میزبان دانش‌آموزان است

  • بیانیه باشگاه فولاد خوزستان علیه پرسپولیس

  • نحوه آموزش حضوری دروس عملی هنرستانی‌ها در مناطق آبی و زرد

  • کانال مدرسه پیشتازان شهر تهران، اثری ماندگار بر دانش‌آموزان سراسر کشور گذاشته است

  • شناسایی 5917 بیمار جدید کرونایی؛ حال 4272 بیمار وخیم است

  • پسرم به خاطر کمک به من درس را رها کرد

  • افزایش مبتلایان به کرونا در کشور؛ آمار قربانیان از ۵۷ هزار نفر گذشت

  • ویژه دانش‌آموزان؛ جدول زمانی مدرسه تلویزیونی اول بهمن

  • طعم زندگی در 5 روز بی خبری

  • حضور علی دایی در لیگ برتر انگلیس جدی شد

  • بارش برف و باران همراه با کاهش دما در کشور

  • صفحه اول روزنامه‌های صبح روز چهار‌‌شنبه 1 بهمن 99

  • با اشتباهات داوری و حاشیه‌های کنار زمین هم حریف‌ پرسپولیس نمی‌شوند

  • ایران چند مقام ارشد آمریکا را تحریم کرد

  • فاجعه «پلاسکو» و غفلت مسئولان از «ایمنی» ساختمان‌های بلند

  • نشست صمیمی وزیرآموزش پرورش با مدیران سازمان دانش آموزی

  • افزایش  اندک قیمت طلا در بازار جهانی

  • برای گروه های پرخطر واکسن کرونا وارد می کنیم

  • آغاز ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۰ از روز یکشنبه + جزئیات ثبت‌نام

  • ورود محسن رضایی به عرصه انتخابات؛ ریاست ستاد به روح‌الامینی رسید

  • کنفرانس «علم سیاست، مطالعات زنان و آینده» برگزار می‌شود 

  • لزوم نگاه جدید به معادن برای جایگزینی درآمدهای نفتی

  • اطلاعیه بانک آینده درباره خبرهای کذب

  • شعبه پردیس فارابی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افتتاح شد

  • واکنش‌ خطیب‌زاده به اتهامات یک نماینده و هتاکی یک روزنامه به ظریف

  • سرلکشر موسوی: دشمن خطا کند پشیمان خواهد شد

  • حاجی‌میرزایی: لایحه رتبه‌بندی قبل از نهایی‌شدن بودجه به مجلس تقدیم می‌شود

  • وزیر ارتباطات بازجویی و با قرار التزام آزاد شد

  • ظریف هفته آینده به روسیه و چند کشور حوزه قفقاز می‌رود

  • درخواست معاون آموزشی وزیر علوم از مجلس

  • الکترونیکی شدن خدمات در وزارت کشور

  • آشنا: در عزای ترامپ گریبان می‌درند و ظریف را بلاگردان می‌کنند

  • اختتامیه دومین جایزه سال استیکر برگزار شد

  • افزایش مبتلایان به کرونا در کشور؛ آمار قربانیان از ۵۷ هزار نفر گذشت

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم