امروز: شنبه 27 دی 1399 - 10:21 تبلیغات
خبرگزاری پانا
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا رسانه‌های دیگر

فاویسم بیماری دوران کودکی است

فاویسم بیماری دوران کودکی است

مادران شیرده باقلا نخورند

4/29/2020 10:15:00 AM
4/29/2020 10:15:00 AM
چهارشنبه 10 اردیبهشت 1399 - 10:15
فاویسم-باقالی

تهران (پانا) - یک فوق تخصص خون و انکولوژی، زردی نوزادی را زمینه ساز تشخیص نقص آنزیمی دانست و بیان کرد: فاویسم بیماری دوران کودکی است و شایع‌ترین سنی که فاویسم را می بینیم دو تا پنج سالگی است، اما فاویسم در هر سنی قابل رویت است.

به‌گزارش ایسنا، عادل باقرسلیمی، فاویسم را عامل ایجاد یک نوع کم خونی حاد به دنبال مصرف باقلا در افرادی دانست که دچار کمبود آنزیم «گلوکز۶ فسفات دی هیدروژنات» هستند و اظهار کرد: بروز این نوع کم خونی در اکثر مواقع قابل توجه و نیازمند درمان است.

وی با بیان اینکه بیشترین نشانه‌های کمبود آنزیمی خودش را در کم خونی نشان می‌دهد، افزود: علل دیگری هم در افرادی که دچار نقص آنزیم «گلوکز۶ فسفات دی هیدروژنات» هستند می تواند سبب بروز کم خونی حاد شود، اما به آن لفظ فاویسم اتلاق نمی شود؛ این در حالی است که علائم و نشانه‌ها و درمان آنها یکی است.

این فوق تخصص خون و انکولوژی تصریح کرد: آنزیم مذکور کمک می‌کند عوارض و اثرات سمی رادیکال آزاد اکسیژن که در جریان سوخت و ساز برخی از مواد در بدن ایجاد می شود به حداقل برسد لذا افرادی که این کمبود آنزیمی را دارند در معرض عوارض ناشی از مواد سمی قرار می‌گیرند.

باقرسلیمی، علل بروز این نوع کم خونی را صرف نظر از فاویسم متعدد دانست و گفت: به غیر از باقلا به‌عنوان یک ماده غذایی، مصرف بلوبری به‌عنوان یک میوه، استنشاق نفتالین به عنوان یک ماده شیمیایی و استفاده از حنا به عنوان یک ماده آرایشی نیز می‌تواند سبب بروز علائم مشابه فاویسم شود. همچنین داروهای زیادی مانند نیز کلروکین و کوتریموکسازول و اکثر تب بره ا(به غیر از استامینوفن) کم خونی ناشی از نقص آنزیم ایجاد می کنند.

وی با بیان اینکه بیماران مبتلا به فاویسم هنگام مراجعه به پزشک حتما باید از بیماری خود اطلاع دهند، اضافه کرد: افرادی که نقص آنزیم «گلوکز۶ فسفات دی هیدروژنات» دارند به دو صورت زردی دوران نوزادی و مصرف باقلا تشخیص داده می شوند. هر نوزادی که دچار زردی می شود مورد بررسی نقص آنزیمی قرار می گیرد.

کم خونی ناشی از فاویسم معمولا شدید است

این متخصص خون کودکان، با اشاره به بروز علائم فاویسم دو تا سه روز بعد از مصرف باقلا، ادامه داد: در این شرایط بیمار علائمی شبیه دل درد، تهوع، استفراغ، تب و درد شکمی دارد و رنگ پریده می شود و سفیدی چشمش به زردی می زند و لذا به دنبال بی حالی به مداخله پزشک نیاز پیدا می کند.

وی زردی نوزادی را زمینه ساز تشخیص نقص آنزیمی دانست و بیان کرد: فاویسم بیماری دوران کودکی است و شایع ترین سنی که فاویسم را می بینیم دو تا پنج سالگی است، اما فاویسم در هر سنی قابل رویت است.

باقرسلیمی، کم خونی ناشی از فاویسم را معمولا شدید دانست و یادآور شد: استقرار این نوع کم خونی ظرف چند ساعت رخ می دهد و ممکن است هموگلوبین فرد از ۱۲ که حالت نرمال است به چهار برسد لذا می تواند خطرناک باشد.

این فوق تخصص انکولوژی، فاویسم را یک بیماری ارثی و ژنتیکی دانست و گفت: فرد فاویسمی این استعداد را دارد که به دنبال مصرف مواد مذکور دچار کم خونی شود، اما تا زمانی که در مواجهه با آن مواد قرار نگیرد نشانه فاویسم نخواهد داشت لذا پیشگیری از مواجهه با مواد غذایی و آرایشی و شیمیایی و داروهایی که بالقوه می‌توانند سبب بروز این نوع کم خونی شوند، یک اصل در فاویسم است.

وی از مادران شیرده دارای نوزاد دچار نقص آنزیم «گلوکز۶ فسفات دی هیدروژنات» خواست از مصرف مواد مذکور بپرهیزند و تصریح کرد: این مواد از طریق شیر مادر به شیرخوار انتقال پیدا می کند و سبب بروز علائم فاویسم می شود لذا مادران شیرده باقلا مصرف نکنند.

باقرسلیمی، با بیان اینکه باقلای خام، پخته، فریز شده و مخلوط در غذا تفاوتی در فاویسم ندارد، خاطرنشان کرد: اگر کسی علائم فاویسم را نشان داد حتما باید به بیمارستان مراجعه کند تا به وسیله تزریق مایعات وریدی از کلیه ها در مقابل عوارض ناشی از فاویسم محافظت شود. در برخی از مواقع با توجه به میزان هموگلوبین بیمار نیاز به تزریق خون پیدا می کند.

وی همچنین از والدین خواست در صورت مشاهده علائم فاویسم به کودکان مایعات خوراکی کم شیرین و بدون رنگ افزودنی دهند تا موجب افزایش ادرار شود و تاکید کرد: معمولا پسرها بیشتر از دخترها این بیماری را نشان می دهند و در آنها شدیدتر است. دخترها نیز یا از طریق پدر یا از طریق مادر دچار فاویسم می شوند؛ البته از شدت این بیماری در سنین بالاتر کاسته می‌شود.

فاویسم بیماری دوران کودکی مادران شیرده باقلا نخورند زردی نوزادی عادل باقرسلیمی کم خونی حاد کمبود آنزیم
اخبار مرتبط
  • انواع کم خونی و درمان‌های تغذیه‌ای آن

  • ۱۰ علامت مهم کم خونی

  • چند توصیه‌ به بیماران سرطانی در روزهای کرونایی

  • گیلانی ها ماه مبارک رمضان دو هزار و 881 واحد خون اهدا کردند

  • جولان بیماری فاویسم در گیلان

  • حتی بوی باقلای پخته هم ممکن است موجب بروز فاویسم شود

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • از نحوه بازگشایی مدارس تا سنجش دانش‌آموزان در امتحانات

  • برف و باران در ۱۳ استان

  • اعلام نحوه بازگشایی مدارس؛ والدین موظف به رعایت مصوبات هستند

  • رابرت دنیرو: ترامپ را به ایران تحویل دهید

  • نخستین شب مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمه‌زهرا سلام‌الله‌علیها

  • جدول زمانی مدرسه تلویزیونی 27 دی

  • وقوع زلزله ۵.۵ ریشتری در هرمزگان؛ تاکنون تلفاتی گزارش نشده است

  • بازیگر «بچه مهندس» مهمان برنامه امشب «دست در دست» می‌شود

  • دردسرهای برانکو برای پرسپولیس تمام نمی‌شود

  • خطر پیک چهارم کرونا و هشدار درباره بازگشایی‌ها

  • بازدید رئیس بنیاد مستضعفان از روند ساخت پلاسکو

  • شناسایی ۶۴۸۵ بیمار جدید کرونایی؛ ۸۳ بیمار دیگر فوت کردند

  • بلایی که سروصدای بازار و مترو، بر سر موش‌ها می‌آورد

  • مسیب‌زاده: دوره آموزش مدیران مراکز دارالقرآن بزرگترین رویداد مدیران قرآنی کشور است

  • بی‌اطلاعی خانواده استاد شجریان از تدوین قانون اساسی توسط او

  • کاهش آمار ازدواج از سال ۹۵ تا ۹۸

  • افسردگی خود را با هدست نوری درمان کنید

  • تماشای فیلم " مادر مادر" از شبکه پنج

  • چند توصیه برای مراقبت از ریه‌ها

  • نشست نمایندگان دهمین دوره مجلس دانش آموزی استان البرز

  • جدیدترین شماره نشریات رشد «قرآن و معارف اسلامی و ریاضی متوسطه اول» منتشر شد

  • دانشجویان دارای معلولیت نگران قطع شهریه دانشجویی نباشند؛ آغاز ثبت‌نام مجدد از هفته آینده

  • نمایش مستند «چندمین چنار» در موزه سینمای ایران

  • وزیر بهداشت ترامپ هم استعفا کرد

  • شهرام کرمی: جشنواره‌ کتاب رشد می‌تواند انگیزه مضاعفی برای نویسنده‌ها باشد

  • مدیریت فضای مجازی چه ربطی به صداوسیما دارد؟

  • روسیه نامزد میزبانی از المپیک زمستانی می‌شود

  • مشارکت ۳۰۱ بانوی اردبیلی در پویش «من مادرم، بچه‌های ایران فرزند من»

  • حمایت ۲۵۰ بانوی اصفهانی از پویش «من مادرم، بچه‌های ایران فرزند من»

  • سه‌شنبه؛ حضور ظریف در صحن علنی مجلس

  • دلیل افسردگی سینمای ایران چیست

  • 9 وزیر به کمیسیون‌های مجلس می‌روند

  • راه‌اندازی آزمون‌ساز جدید در شبکه شاد

  • 10 سال تلاش دولت برای حمایت از زنان، روی میز نمایندگان؛ مجلس چه می‌کند؟

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم