یکی از مربیان خوشنویسی شهرستان بن:

با دیجیتالی شدن هنرها، ارزش هنرهای دستی همچنان پایدار خواهد ماند

بن (پانا) - یکی از مربیان خوشنویسی شهرستان بن عنوان کرد: با دیجیتالی شدن هنرها، خطاطی در قالب‌های جدیدی ظهور می‌کند اما ارزش هنرهای دستی همچنان پایدار خواهد ماند و روح آن در دنیای مدرن ماندگار می‌ماند.

کد مطلب: ۱۶۰۵۹۸۷
لینک کوتاه کپی شد
با دیجیتالی شدن هنرها، ارزش هنرهای دستی همچنان پایدار خواهد ماند

فردوس علی بیگی، یکی از مربیان خوشنویسی از شهرستان بن، در گفت‌وگو با پانا گفت: «از تهدیدها فرصت ساختم. دوران سخت کرونا و خانه‌نشینی برایم جرقه‌ای شد تا در خانه به دنبال هنری بگردم که هم سرگرم‌کننده باشد و هم یادگیری هنر را فراهم کند. به این ترتیب در دوره آنلاین آموزش خط ثبت نام کردم و کارم را آغاز کردم.»

وی افزود: «همیشه به خط زیبای همسرم غبطه می‌خوردم و همواره این خط مرا به این هنر جذب کرد. اولین بار که قلم به دست گرفتم، سال‌های زیادی پیش بود؛ احساس یادگیری برایم شیرین و لذت‌بخش است و با پشتکار و ممارست به اینجا رسیدم. در دنیای پرسرعت امروز، خوشنویسی با خطی زیبا به ما فرصت می‌دهد لحظاتی از سکوت و تفکر را تجربه کنیم.»

علی‌بیگی اظهار کرد: «این هنر با دقت و حساسیتی که در آن نهفته است می‌تواند ما را به درون خودمان هدایت کند و به یادآورَد که هر کلمه و هر خط معنای عمیق‌تری دارند. من همه دست‌نوشته‌هایم را دوست دارم، اما بیشتر از همه متن‌هایی که برای شهید رئیسی عزیز نوشتم را دوست دارم.»

وی اذعان کرد: «آینده من این است که بتوانم همه دانش‌آموزان شهرم را خوش‌خط کنم. آینده خطاطی مانند بسیاری از هنرهای سنتی به عوامل مختلفی وابسته است: با وجود پیشرفت تکنولوژی و دیجیتالی شدن هنرها، ممکن است خطاطی در قالب‌های جدیدی ظهور کند، اما ارزش هنرهای دستی همچنان پایدار خواهد ماند و روح آن در دنیای مدرن زنده خواهد ماند.»

علی‌بیگی تصریح کرد: «سبکی که آموزش دیده و می‌دهم، به روش نسخ است و همیشه موقع قرائت قرآن محو زیبایی خط نسخ می‌شوم؛ این به خاطر علاقه‌ام به قرائت قرآن و اینکه این خط با روحیه من سازگارتر است.»

وی گفت: «از نظر کار، من خطاطی نمی‌کنم؛ خوشنویسی با مداد و خودکار با خطاطی با دوات و جوهر زمین تا آسمان تفاوت دارد. هر کاری دشواری‌ها و شیرینی‌های خاص خودش را دارد و این کار هم از این قاعده مستثنی نیست؛ اما سختی‌ها با توجه به نتیجه کار فراموش می‌شوند.»

علی‌بیگی ادامه داد: «شیرین‌ترین لحظات من مربوط به کار با بچه‌هاست که آموزش آن‌ها همواره سراسر شیرینی و لذت است. در پنج سالی که به آموزش مشغول بوده‌ام، الحمدلله استعدادهای فراوانی کشف شده‌اند.»

وی در پایان عنوان کرد: « می‌خواهم بگویم هیچ کاری بدون تمرین به نتیجه دلخواه نمی‌رسد. به شاگردان خردسال می‌گویم آموزش خط با من است، اما من به جای آن نمی‌توانم تمرین کنم؛ این خود شما هستید که با پشتکار و سماجت می‌توانید به بهترین نتیجه برسید.»

خبرنگار : فهیمه آقابابایی , الناز امانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار