یکی از اهالی شهر یزد:

آش گندم یزدی، غذای سنتی در ایام محرم و صفر

شهرکرد (پانا) - یکی از اهالی شهر یزد آش گندم را یکی از غذاهای ویژه و نمادین ایرانی دانست، که در ایام محرم به ویژه در مراسمات عزاداری امام حسین(ع) تهیه می‌شود.

کد مطلب: ۱۵۹۳۸۵۶
لینک کوتاه کپی شد
آش گندم یزدی، غذای سنتی در ایام محرم و صفر

ملیحه دره زرشکی یکی از ساکنان شهر یزد در خصوص پخت آش گندم در ماه محرم در گفت‌وگو  با خبرنگار پانا تصریح کرد: «آش امام حسین(ع) یکی از غذاهای مشهور ایرانی است که به ویژه در ایام ماه محرم و به یاد امام حسین(ع) پخته می‌شود، به همین علت آش گندم به آش امام حسین(ع) معروف است و در شهر یزد محبوبیت خاصی دارد.»

وی به هدف پخت آش گندم در ماه محرم اشاره کرد و گفت: «این آش با هدف نزدیکی به اهل بیت و برای زیاد شدن برکت و رحمت الهی تهیه می‌شود و دارای مواد خاصی است که هریک مفهوم و نمادی ویژه دارد. از مواد اصلی آن می‌توان به گندم، که معمولاً از قبل خیس و سپس پخته می‌شود، حبوبات مانند لپه و نخود، سبزیجات تازه شامل تره و جعفری، پیاز برای طعم‌دهی و ادویه‌جاتی مانند زردچوبه، نمک و فلفل اشاره کرد. در برخی از نسخه‌های محلی، برای غنی‌تر شدن طعم، گوشت گوسفند یا گوساله نیز به آش اضافه می‌شود.»

دره زرشکی افزود: «در تهیه این آش، معمولاً ابتدا حبوبات را خیس کرده و پس از سرخ کردن پیازها در روغن، حبوبات را به آن افزوده و کمی تفت می‌دهند. سپس گندم پخته را اضافه کرده و مقداری آب به مخلوط می‌افزایند. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کرده و اجازه می‌دهند آش به آرامی بپزد. در انتها، سبزی‌های خرد شده به آن افزوده می‌شود و گاهی اوقات با روغن محلی یا کره تزئین می‌شود.» 

ملیحه دره زرشکی در ادامه از ارزش فرهنگی و معنایی آش گندم خبر داد: «از آش امام حسین به عنوان یک غذا نه تنها از نظر طعمی لذیذ و مغذی مورد توجه است، بلکه به خاطر بار معنایی و فرهنگی‌اش، در مراسم‌های عزاداری جایگاه ویژه‌ای دارد، معمولاً در ایام محرم، این آش به عنوان نذری بین عزاداران تقسیم می‌شود و نماد همبستگی و محبت مردم نسبت به فرهنگ عاشورا و آموزه‌های امام حسین(ع) است. این آش با عطر و طعم دلپذیرش، انگیزه‌ای برای جمع شدن دوستان و خانواده‌ها دور هم و یادآوری یک تاریخ مهم در دل تاریخ ایران است.» 

 

خبرنگار : ریحانه احمدی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار