یکی از بانوان شهرستان بن:
ترشی گردو، گنجینه سلامتی خانگی است
بن (پانا) - یکی از بانوان شهرستان بن طرز تهیه و خواص ترشی گردو و طریقه مصرف آن در طول سال را تشریح میکند.

توران علیبیگی یکی از بانوان هنرمند شهرستان بن، درگفتگو با خبرنگار پانا در خصوص طرز تهیه ترشی گردو اظهار کرد: « گردوها را زمانی که نارس هستند و اندازهشان به قولی به اندازه آلوی سبز است، جمع میکنیم. این گردوهای ریز و سبز، ماده اصلی این ترشی خوشمزه هستند.»
علیبیگی افزود: «اولین قدم، شستن دقیق گردوها است. بعد از آن، برای گرفتن تلخی اولیه، یک بار آنها را در آب میجوشانیم و آبکش میکنیم. این مرحله بسیار مهم است تا تلخی اضافه از گردو گرفته شود.»
وی سپس به مواد اصلی ترشی اشاره میکند: «گردوهای نیمپز شده را با سرکه، نمک و ادویههای مخصوص مخلوط میکنیم. برخی دیگر در این مرحله، بادمجانهای کوچک یا گلپر هم به مواد اضافه میکنند تا طعم و عطر بیشتری به ترشی بدهد.»
علیبیگی گفت: «این مخلوط را در کوزههای سفالی، شیشهها یا هر ظرف مناسب دیگری که بتوانیم در آن را خوب ببندیم، میریزیم. بعد از آن، سرکه را به اندازهای اضافه میکنیم که روی گردوها را بپوشاند و در ظرف را محکم میبندیم.»
وی عنوان کرد: «زمان، عنصر حیاتی در تهیه این ترشی است.این ترشی معمولاً حدود بیست تا سی روز طول میکشد تا برسد و آماده مصرف شود. به همین علت، ما آن را در زمانی که گردوها نارس هستند میاندازیم تا هنگان عید نوروز، طعم بینظیرش را تجربه کنیم.»
وی همچنین به ترکیب این ترشی با غذاهای محلی اشاره میکند: «ترشی گردو با غذاهایی مثل استانبولی یا غذاهای سنتی دیگر، فوقالعاده لذید است و طعم دلپذیری به غذا میدهد.»
ارسال دیدگاه