دیدار وزیر ورزش و جوانان با همتای ازبکستان؛

دنیامالی: علاقه‌مند به استفاده از ظرفیت‌های بوکس و کوراش ازبکستان هستیم

تهران (پانا) - ادهم اکرم اف، وزیر ورزش ازبکستان در دیدار با با دکتر احمد دنیامالی از ورزشکاران ایرانی در رشته‌های بوکس و کوارش دعوت کرد تا از کمپ‌های تمرینی این کشور استفاده کنند.

کد مطلب: ۱۶۹۳۸۱۵
لینک کوتاه کپی شد
دنیامالی: علاقه‌مند به استفاده از ظرفیت‌های بوکس و کوراش ازبکستان هستیم

احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در حاشیه پنجمین اجلاس وزار و نماینده‌های کشورهای عضو پیمان شانگهای با ادهم اکرم اف، وزیر ورزش ازبکستان دیدار داشت تا در خصوص استفاده از ظرفیت‌های ورزشی هر چه بهتر میان دو کشور رایزنی‌های لازم را انجام دهد.

در ابتدای این جلسه ادهم اکرم اف ابراز همدردی خود را با مردم و دولت ایران اعلام کرد و در خصوص جنگ تحمیلی آمریکایی_صهیونی علیه کشورمان صحبت کرد: آن کسانی که جنگ علیه ایران را شروع کردند، نه تنها تاریخ را نمی‌دانند، بلکه مردم ایران را هم نمی‌شناسند که در گذشته چه نقشی در تشکیل حکومت‌ها داشته‌اند. به غیر از ورزش، جنگ‌ها باعث اتحاد ملت‌ها می‌شود.

وی در ادامه افزود: من همدردی خودم با قربانیان این جنگ را اعلام می‌کنم. این مردم حملات غیرعادلانه‌ای را متحمل شدند و ما شریک غم مردم ایرانیم. مطمئن هستیم که این بحران به زودی حل می‌شود و مردم ایران به زندگی عادی‌شان باز می‌گردند. وقتی که این جنایات بر علیه مردم بی گناه و زیر ساخت‌های یک کشور تحمیل می شود، باید از سوی جامعه جهانی مورد محکومیت قرار بگیرد.

وزیر ورزش ازبکستان افزود: جای تحسین است که با تدبیر رهبر معظم و رییس‌جمهور ایران در این شرایط دشوار، ورزش ایران در بالاترین سطح در نشست اتحادیه شانگهای شرکت کرد و این نشان‌دهنده خرد و تدبیر حاکم در ایران است.

اکرم‌اف ابراز امیدواری کرد که ورزش ایران به زودی در شرایط صلح به میادین باز خواهد گشت و گفت: مطمئنم ورزشکاران ایرانی حضور خودشان را در میدان‌ها به خصوص در جام جهانی فوتبال با قدرت به نمایش خواهند گذاشت. علی رغم اینکه تیم ملی فوتبال ایران رقیب اصلی ازبکستان محسوب می‌شود باید به شما بابت صعود به جام جهانی تبریک بگویم و پس از تیم ایران هم تیم ما به جام جهانی صعود کرد.

پانزدهمین دوره مسابقات جهانی کوراش قرار بود بهمن ماه سال گذشته با میزبانی ایران در شهر بجنورد برگزار شود اما به دلیل شرایط خاص کشورمان لغو شد. وزیر ورزش ازبکستان که کشورش مهد کوراش دنیاست در این باره گفت: ایران در رشته کشتی آزاد و فرنگی همیشه یکی از قدرت‌های اصلی در دنیا بوده است. وقتی هم میزبانی مسابقات جهانی کوروش را پیشنهاد دادید، ما حمایت کردیم اما این اتفاق میسر نشد ولی با این حال قول می‌دهیم که با پشتیبانی ما در فدراسیون جهانی کوراش، ازبکستان و قرقیزستان، ایران بتواند این رقابت‌ها را در دوره صلح و آرامش برگزار کند.

این جلسه با صحبت های دکتر دنیامالی ادامه پیدا کرد. او با اشاره به این که دو کشور اشتراکات زیادی در حوزه‌های مختلف با یکدیگر دارند، به توسعه روابط ورزشی میان ایران و ازبکستان تاکید کرد: بوکس ایران روزی حرف اول را در سطح آسیا می‌زد. ما به دنبال این هستیم که به آن روزها برگردیم و در این زمینه می‌خواهیم از دانش و قابلیت‌های ازبک‌ها در این رشته استفاده کنیم.

این در حالی است که ازبکستان در زمینه کوراش هم صاحب سبک است و ما در این خصوص هم علاقه‌مند به استفاده از ظرفیت این کشور هستیم. ما در ایران کوراش را به انجمن مستقلی تبدیل کردیم تا بتوانیم از این طریق به افزایش سبد مدالی‌مان در بازی‌های آسیایی کمک کنیم.

وی اضافه کرد: توسعه روابط ورزشی دو کشور به تقویت روابط اقتصادی و فرهنگی میان ما کمک می‌کند. ایران برای تقویت و بهبود روابط اوراسیا برنامه‌های زیادی دارد که ازبکستان یکی از آن کشورهایی است که روی آن حساب باز کرده است. با این حال ارزیابی ما از روابط میان دو کشور مطلوب است و به دنبال گسترش آن هستیم.

وزیر ورزش و جوانان همچنین در خصوص توسعه حوزه جوانان راهکارها و پیشنهاداتی را به همتای ازبکستانی خود ارائه داد که با استقبال وی را به همراه داشت.

دنیامالی از ادهم اکرم‌اف رسما دعوت کرد که به زودی و در شرایط صلح سفری به ایران داده باشد. وزیر ورزش و جوانان همچنین پیشنهاد استفاده از ظرفیت‌های بوکس و کوراش ازبکستان را ارائه کرد که با استقبال و پذیرش طرف ازبک قرار گرفت.

او همچنین از دنیامالی که سابقه موفقی در ریاست فدراسیون قایقرانی ایران و همچنین مجامع جهانی و آسیایی دارد خواست تا در آینده بازدیدی هم از کمپ تمرینی قایقرانی سمرقند داشته باشد تا بیشتر در خصوص همکاری‌های دو طرف تصمیم گیری کنند.

وزیر ورزش ازبکستان در پایان نیز این اطمینان خاطر را داد که از ورزشکاران بوکس و کوراش ایرانی دعوت به عمل خواهد آورد تا از امکانات کمپ‌های تمرینی این کشور استفاده کنند.

او در پایان از دنیامالی که سابقه موفقی در ریاست فدراسیون قایقرانی ایران و همچنین مجامع جهانی و آسیایی دارد خواست تا در آینده بازدیدی هم از کمپ تمرینی قایقرانی سمرقند داشته باشد.

وزیر ورزش و جوانان در دیدار با همتای قرقیزستانی:

 دنیامالی در دیدار با وزیر ورزش قرقیزستان تاکید کرد با وجود جنگی تحمیلی حادثه شده در ایران، تیم قدرتمندی از کشورمان راهی رقابت‌های روستایی و عشایری قهرمانی آسیا خواهد شد.

حسن‌بائف، وزیر ورزش قرقیزستان در ابتدای این جلسه مراتب تسلیت خود را به وزیر ورزش و جوانان بابت شهدای ورزشکار جنگ تحمیلی اعلام کرد و گفت: به عنوان یک کشور دوست شریک مردم داغدیده و ورزشکار شهید این جنگ هستیم.

او به میزبانی قرقیزستان در مسابقات روستایی و عشایری اشاره کرد و افزود: ما اواخر ماه جاری میزبان رقابت‌های عشایری هستیم. صرف نظر از این روزهای سخت امیدواریم که طرف ایرانی تیم قدرتمندی را به این بازی‌ها اعزام کند. انتظار داریم که شخص وزیر نیز میهمان ما در این رویداد باشند. چرا که روابط ورزشی ما با ایران همیشه حسنه بوده و از برکت حمایت رهبری دو کشور و رعایت اصول ورزش بدون سیاست، این تعامل ادامه دار است.

دنیامالی نیز در ادامه ضمن قدردانی از میزبانی شایسته قرقیزستان از برگزاری پنجمین دوره اجلاس وزاری ورزش اتحادیه شانگهای و نایب قهرمانی اخیر تیم ملی کشتی قرقیزستان در رقابت‌های کشتی قهرمانی آسیا گفت: من به شخصه به واسطه مسئولیتی که در گذشته (مدیر توسعه قایقرانی آسیا)در قایقرانی داشتم، دوستان ورزشی خوبی در قرقیزستان دارم و در این کشور برنامه های استعدادیابی خوبی انجام دادیم.

وی با اشاره به اقدامات زیربنایی وزارت ورزش قرقیزستان در رشته کشتی بیان کرد: سفیر ایران در قرقیزستان به من گفت که شما کمپی برای توسعه کشتی و به نام جهان پهلوان تختی بنا نهادید که مشغول کارهای زیربنایی است. این حرکت برای ما جای خوشحالی دارد و این آمادگی را داریم که در رشته‌های مختلف، خصوصا حوزه کشتی همکاری بیشتری داشته باشیم. قرقیزستان در اکثر رشته‌ها ورزشکاران قدرتمندی دارد و مطمئنا ورزش این کشور جهش خوبی در آینده خواهد داشت.

وزیر ورزش و جوانان با بیان این که ایران تیم آماده‌ای را راهی بازی های عشایری آسیا خواهد کرد، توضیح داد: شاید به جرات بتوانم بگویم قرقیزستان در جنوب غرب آسیا در رابطه با ورزش بومی، سنتی و عشایری، صاحب سبک است و برای ما جای امیدواری است که از این ظرفیت فرهنگی بهره ببریم. با وجود جنگ تحمیلی، تیم ملی ورزش‌های روستایی و عشایری ایران در این مسابقات حضور داشته باشد. چرا که معتقدیم باید از ظرفیت ورزشی دو کشور به ویژه با محوریت عضویت در اجلاس وزاری ورزش اتحادیه شانگهای استفاده کنیم.

63820402

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار