عضو شورای اسلامی شهر قم:

اقدام مدیریت شهری قم در نامگذاری معابر به نام شهدا قابل تقدیر است

قم (پانا) -عضو شورای اسلامی شهر قم گفت: توجه شهرداری و شورای شهر قم به نامگذاری معابر به نام شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه اقدامی قابل تقدیر است.

کد مطلب: ۱۶۴۶۸۹۱
لینک کوتاه کپی شد
اقدام مدیریت شهری قم در نامگذاری معابر به نام شهدا قابل تقدیر است

محسن محرری  امروز در جلسه شورای اسلامی شهر قم اظهار کرد: رعایت اصول نامگذاری، توجه به هویت دینی و فرهنگی شهر و احترام به فرآیندهای قانونی شورا، ضرورتی انکارناپذیر است.

وی افزود: انتظار می‌رود شهرداری و مجموعه‌های مرتبط، این موارد را در تصمیم‌گیری‌های آینده به طور جدی مدنظر قرار دهند.

محرری عنوان کرد: توجه مدیریت شهری به نامگذاری معابر به نام شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه اقدامی قابل تقدیر است و نشان می‌دهد شهرداری و شورای شهر نسبت به پاسداشت این مقطع مهم تاریخی حساسیت لازم را دارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه لازم است در فرآیند نامگذاری و به‌ویژه رونمایی از تابلوهای معابر، نظم، هماهنگی و رعایت شأن شورا و شهرداری به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: طی ماه‌های اخیر، حداقل در دو نوبت شاهد رونمایی از تابلوها بدون طی روال مشخص و بدون اطلاع یا حضور مجموعه مدیریت شهری بوده‌ایم که این رویه صحیح نیست.

عضو شورای اسلامی شهر قم با بیان یکی از موارد اخیر بیان کرد: با وجود احترام عمیق به جایگاه علمی و معنوی مرحوم آیت‌الله یزدی، رونمایی از تابلوی نامگذاری و حتی انجام مصاحبه رسانه‌ای بدون حضور مسئولان ذی‌ربط شهرداری و شورا، از طریق رسانه‌ها مشاهده شد که این موضوع دارای اشکال و نیازمند اصلاح جدی است.

وی ادامه داد: اساساً نباید اجازه داده شود پیش از طی مراحل قانونی و رسمی، تابلوهای نامگذاری رونمایی شوند و هر اقدامی خارج از این چارچوب، حتی اگر در دوره‌های گذشته نیز سابقه داشته باشد، نادرست بوده و باید از تکرار آن جلوگیری شود.

محرری با انتقاد از محل انتخاب شده برای برخی نامگذاری‌ها تصریح کرد: به طور معمول، نام علمای بزرگ و شخصیت‌های برجسته دینی در محورهای تاریخی، فرهنگی یا مکان‌هایی با بار معنوی و هویتی خاص جانمایی می‌شود، در حالی که برخی معابر انتخاب شده کاملاً مسکونی هستند و این مسئله ممکن است موجب شود نامگذاری در افکار عمومی تثبیت نشود و آن احترام مورد انتظار محقق نگردد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تغییر نام میدان آل یاسین اشاره کرد و گفت: اگرچه این پیشنهاد با نظر یک مرجع محترم مطرح شده و مورد احترام است، اما حذف نام میدان آل یاسین بدون پیش‌بینی جایگزین مناسب، اقدام مطلوبی نیست؛ چرا که این نام هم دارای قداست معنوی، هم سابقه طولانی و هم تناسب ویژه با فضای قدسی مسجد مقدس جمکران است.

عضو شورای اسلامی شهر قم افزود: در صورتی که قرار است نامی با چنین ویژگی‌هایی تغییر کند، ضروری است به صورت همزمان و در همان محدوده، یک میدان یا خیابان دیگر با همان عنوان جایگزین شود تا هم شأن نام حفظ شود و هم از واکنش منفی افکار عمومی جلوگیری شود.

وی تأکید کرد: حذف یک نام معنوی و جایگزینی آن با نامی ملی، بدون در نظر گرفتن حساسیت‌های فرهنگی و مذهبی شهر قم، می‌تواند بازخورد مناسبی در جامعه نداشته باشد و لازم است این موضوع با دقت، تدبیر و اجماع بیشتری دنبال شود.

 

منبع : مهر

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار