در آستانه سال تحصیلی جدید عنوان شد:

ضرورت توجه دانش‌آموزان به چهار رکن اصلی سلامت

قم (پانا) - سرپرست گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم مطالب مهمی را در مورد نکات تغذیه ای دانش آموزان و چهار رکن اصلی سلامت بیان کرد.

کد مطلب: ۱۶۰۹۶۱۴
لینک کوتاه کپی شد
 
ضرورت توجه دانش‌آموزان به چهار رکن اصلی سلامت

روح‌الله فلاح در گفتگو با خبرنگار پانا با آرزوی موفقیت برای دانش آموزان در آستانه فرارسیدن سال تحصیلی جدید اظهار کرد: «دوران مدرسه، حساس ترین مرحله رشد جسمی، ذهنی و روانی کودکان و نوجوانان است.» 

وی افزود: «علاوه بر تغذیه، عواملی همچو خواب کافی، فعالیت بدنی منظم و دریافت ویتامین ها و املاح معدنی ضروری، پایه های یادگیری و سلامت پایدار را شکل می دهد و البته خانواده و مدیران مدارس نقش مستقیم در ایجاد این سبک زندگی سالم دارند.» 

فلاح تاکید کرد: «صبحانه کامل، میان وعده سالم و مصرف میوه، لبنیات، حبوبات و سبزیجات باید در اولویت برنامه غذایی خانواده ها قرار گیرد؛ ویتامین D، کلسیم ، آهن و روی از مهم ترین ریز مغذی های مورد نیاز دانش آموزان هستند.»

وی ادامه داد: «همچنین نور خورشید، لبنیات، گوشت، حبوبات و سبزی های برگ سبز بهترین منابع این مواد محسوب می شوند؛ ساعت و میزان خواب کافی (۸ تا ۱۰ ساعت در شبانه روز ) و حداقل ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه ، در کنار تغذیه سالم ، به تقویت حافظه ، پیشگیری از چاقی و افزایش انرژی دانش آموز کمک می کند.» 

سرپرست گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم ابراز کرد: «در خصوص نظارت های مرکز بهداشت با همکاری آموزش و پرورش باید به نظارت دقیق بوفه و پایگاه تغذیه سالم مدارس اشاره کرد که هم از لحاظ استاندارد های بهداشت محیطی توسط همکاران بهداشت محیط ارزیابی و کنترل می شود و هم از لحاظ مواد غذایی مجاز و غیر مجاز که توسط کارشناس آن تغذیه و کارشناسان بهداشت محیط ارزیابی و نظارت صورت می گیرد.» 

وی ادامه داد: «از این رو بوفه و پایگاه های تغذیه سالم مدارس تنها مواد غذایی مجاز را که به آنها ابلاغ شده و پوستر چاپی و دیجیتالی آن در اختیار آموزش و پرورش و مدارس قرار داده شده است، باید عرضه نمایند؛ در کنار این موارد در سال جشنواره های غذایی و کارگاه های آموزشی هم برای والدین و دانش آموزان در خصوص تغذیه سالم سبک زندگی سالم برگزار می شود.» 

فلاح با اشاره به  نقش خانواده ها در فرهنگ و الگوسازی تغذیه سالم، گفت: «خانواده ها با برنامه ریزی برای وعده های اصلی، گنجاندن همه گروه های غذایی، تهیه غذا های خانگی و آماده کردن «کیف تغدیه سالم» برای مدرسه، سنگ بنای سلامت تغذیه ای فرزندان خود را می گذارند.» 

وی با اشاره به اینکه ایجاد محیطی آرام برای صرف غذا و الگو بودن والدین، از دیگر عوامل کلیدی است، به جمعبندی نکات تغذیه ای دانش آموزان پرداخت و خاطرنشان کرد: «صبحانه سوخت اصلی مغزی است و محققان ثابت کرده اند مصرف صبحانه ای متشکل از کربوهیدرات پیجیده و پروتئین(مانند نان سبوس دار با پنیر و گردو) موجب بهبود تمرکز، حافظه و عملکرد تحصیلی می شود.» 

فلاح عنوان کرد: «میان وعده های هوشمند همچون جایگزینی تنقلات مضر مانند چیپس و پفک با گزینه های سالم مانند میوه، مغزهای بدون نمک، شیر و لقمه های خانگی، انرژی پایدار برای یادگیری فراهم می کند.» 

وی ادامه داد: «دسترسی آسان به آب سالم و تشویق به نوشیدن آن در طول روز  برای جلوگیری از کم آبی و بهبود عملکرد شناختی ضروری است.» 

سرپرست گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم در پایان تاکید کرد: «سلامت و موفقیت تحصیلی دانش آموزان زمانی تضمین می شود که خانواده‌ها و مدارس دست در دست هم، چهار رکن اصلی سلامت یعنی تغذیه،  خواب، فعالیت بدنی و دریافت ریز مغذّی ها را جدی بگیرند.»

خبرنگار : دانش آموز: پارمیدا شریفی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار