در آستانه سال تحصیلی جدید عنوان شد:
ضرورت توجه دانشآموزان به چهار رکن اصلی سلامت
قم (پانا) - سرپرست گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم مطالب مهمی را در مورد نکات تغذیه ای دانش آموزان و چهار رکن اصلی سلامت بیان کرد.

روحالله فلاح در گفتگو با خبرنگار پانا با آرزوی موفقیت برای دانش آموزان در آستانه فرارسیدن سال تحصیلی جدید اظهار کرد: «دوران مدرسه، حساس ترین مرحله رشد جسمی، ذهنی و روانی کودکان و نوجوانان است.»
وی افزود: «علاوه بر تغذیه، عواملی همچو خواب کافی، فعالیت بدنی منظم و دریافت ویتامین ها و املاح معدنی ضروری، پایه های یادگیری و سلامت پایدار را شکل می دهد و البته خانواده و مدیران مدارس نقش مستقیم در ایجاد این سبک زندگی سالم دارند.»
فلاح تاکید کرد: «صبحانه کامل، میان وعده سالم و مصرف میوه، لبنیات، حبوبات و سبزیجات باید در اولویت برنامه غذایی خانواده ها قرار گیرد؛ ویتامین D، کلسیم ، آهن و روی از مهم ترین ریز مغذی های مورد نیاز دانش آموزان هستند.»
وی ادامه داد: «همچنین نور خورشید، لبنیات، گوشت، حبوبات و سبزی های برگ سبز بهترین منابع این مواد محسوب می شوند؛ ساعت و میزان خواب کافی (۸ تا ۱۰ ساعت در شبانه روز ) و حداقل ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه ، در کنار تغذیه سالم ، به تقویت حافظه ، پیشگیری از چاقی و افزایش انرژی دانش آموز کمک می کند.»
سرپرست گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم ابراز کرد: «در خصوص نظارت های مرکز بهداشت با همکاری آموزش و پرورش باید به نظارت دقیق بوفه و پایگاه تغذیه سالم مدارس اشاره کرد که هم از لحاظ استاندارد های بهداشت محیطی توسط همکاران بهداشت محیط ارزیابی و کنترل می شود و هم از لحاظ مواد غذایی مجاز و غیر مجاز که توسط کارشناس آن تغذیه و کارشناسان بهداشت محیط ارزیابی و نظارت صورت می گیرد.»
وی ادامه داد: «از این رو بوفه و پایگاه های تغذیه سالم مدارس تنها مواد غذایی مجاز را که به آنها ابلاغ شده و پوستر چاپی و دیجیتالی آن در اختیار آموزش و پرورش و مدارس قرار داده شده است، باید عرضه نمایند؛ در کنار این موارد در سال جشنواره های غذایی و کارگاه های آموزشی هم برای والدین و دانش آموزان در خصوص تغذیه سالم سبک زندگی سالم برگزار می شود.»
فلاح با اشاره به نقش خانواده ها در فرهنگ و الگوسازی تغذیه سالم، گفت: «خانواده ها با برنامه ریزی برای وعده های اصلی، گنجاندن همه گروه های غذایی، تهیه غذا های خانگی و آماده کردن «کیف تغدیه سالم» برای مدرسه، سنگ بنای سلامت تغذیه ای فرزندان خود را می گذارند.»
وی با اشاره به اینکه ایجاد محیطی آرام برای صرف غذا و الگو بودن والدین، از دیگر عوامل کلیدی است، به جمعبندی نکات تغذیه ای دانش آموزان پرداخت و خاطرنشان کرد: «صبحانه سوخت اصلی مغزی است و محققان ثابت کرده اند مصرف صبحانه ای متشکل از کربوهیدرات پیجیده و پروتئین(مانند نان سبوس دار با پنیر و گردو) موجب بهبود تمرکز، حافظه و عملکرد تحصیلی می شود.»
فلاح عنوان کرد: «میان وعده های هوشمند همچون جایگزینی تنقلات مضر مانند چیپس و پفک با گزینه های سالم مانند میوه، مغزهای بدون نمک، شیر و لقمه های خانگی، انرژی پایدار برای یادگیری فراهم می کند.»
وی ادامه داد: «دسترسی آسان به آب سالم و تشویق به نوشیدن آن در طول روز برای جلوگیری از کم آبی و بهبود عملکرد شناختی ضروری است.»
سرپرست گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم در پایان تاکید کرد: «سلامت و موفقیت تحصیلی دانش آموزان زمانی تضمین می شود که خانوادهها و مدارس دست در دست هم، چهار رکن اصلی سلامت یعنی تغذیه، خواب، فعالیت بدنی و دریافت ریز مغذّی ها را جدی بگیرند.»
ارسال دیدگاه