در گفت‌و‌گو با پانا:

در فضای باز از محیط زیست وام بگیریم

تهران (پانا) - مرجان اشرفی‌زاده فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان سینما در حاشیه برگزاری کارگاه "در حال و هوای سینما" در نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز گفت در دوره‌های بعد می‌توان بخش‌ ویژه‌ای را با توجه به ویژگی‌های منطقه برگزاری به جشنواره اضافه کرد؛ مثلا در استانی مثل گیلان، افزودن بخش ویژه‌ای درباره زباله و محیط زیست می‌تواند اتفاقات خوبی را رقم بزند.

کد مطلب: ۱۵۷۱۵۲۵
لینک کوتاه کپی شد
در فضای باز از محیط زیست وام بگیریم

مرجان اشرفی‌زاده کارگردان و فیلمنامه‌نویس در گفت‌و‌گو با پانا درباره اهمیت برگزاری جشنواره ملی فیلم فضای باز گفت: «فارغ از هر نتیجه‌ای، گروه بچه‌های فیلم‌ساز که در این رویداد دور هم جمع می‌شوند، کمپ می‌کنند و درباره فیلم‌هایشان صحبت می‌کنند، اتفاق بسیار خوبی است. برای همین من فکر می‌کنم برگزاری چنین فستیوالی لازم و جایش خالی بود.»

اشرفی‌زاده با بیان اینکه در گذشته تعداد رویدادهای فیلم کوتاه در شهرهای دیگر بیشتر بود، ادامه داد: «این اتفاق خوشحال‌کننده‌ای است که جشنواره‌ای با ویژگی‌های منحصربه‌فرد برگزار شده است. من فکر می‌کنم روحیه جمعی ما به چنین برنامه‌ها و دورهمی‌هایی نیاز دارد. حالا وقتی این را در کنار یک طبیعت داریم و همزمان به محیط زیست هم توجه می‌کنیم، اتفاق جذاب‌تری است و امیدوارم که جشنواره فضای باز تداوم داشته باشد.»

کارگردان فیلم "آبجی" عنوان کرد: «برگزاری این رویداد با توجه به آب‌وهوا و ویژگی‌های هر استان، افزوده‌ای دارد و آن محیط زیست است که فیلم‌سازان می‌توانند از آن وام بگیرند. در این دوره که اولویت با فیلم‌های جاده‌ای و طبیعت محور است، در دوره‌های بعد می‌توان بخش‌ ویژه‌ای را هم با توجه به ویژگی‌های آن منطقه به جشنواره اضافه کرد؛ مثلا در استانی مثل گیلان، افزودن بخش ویژه‌ای درباره زباله و محیط زیست می‌توانست اتفاقات خوبی را رقم بزند.»

اشرفی‌زاده در بخشی دیگر از صحبت‌هایش به اهمیت فیلم‌های مستند و تجربی اشاره کرد و گفت: «در اولین دوره جشنواره ملی فیلم فضای باز، بخش داستانی پربار بود و فیلم‌های جدی در این قسمت حضور یافتند اما بخش مستند و تجربی به نسبت فقیر بود. این درحالی است که با توجه به موضوعات این جشنواره، در بخش مستند آثار بسیار مهمی می‌توانستند حضور یابند که ممکن است علت آن محدودیت زمانی بوده باشد. به هر حال این بخش می‌تواند در سال‌های آینده به شکل جدی‌تری دنبال شده و نتایج خوبی به همراه داشته باشد.»

این فیلم‌ساز تاکید کرد: «ویژگی جشنواره فیلم فضای باز، برگزاری آن در طبیعت است که ارتباط جدی با بحران‌های مناطق مختلف دارد. به نظر من این ارتباط می‌تواند منجر به اتفاقات بهتری هم بشود. مثلا اگر جشنواره در منطقه‌ای برگزار شود که با بحران جدی آب روبه‌رو است، می‌توان با نمایش فیلم‌هایی در این زمینه مسئولان را متوجه کرد و چه بسا در رفع آن بحران اتفاقاتی هم بیافتد.»

نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز به ریاست سعید نجاتی و دبیری سیاوش چراغی‌پور تا ۳۰ اردیبهشت در اقامتگاه بوم‌گردی هفت‌محل باغ دیلمون در حال برگزاری است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار