کارشناس قرآن، عترت و نماز آموزش‌وپرورش خبر داد :

با شروع سال تحصیلی برگزاری اولین نماز جماعت در مدارس ناحیه یک شهرری

شهرری یک (پانا) - کارشناس قرآن، عترت و نماز آموزش‌وپرورش ناحیه یک شهر ری بیان کرد: آشنایی با نماز باید از سال‌های نخست مدرسه، با محبت و جذابیت آغاز شود.

کد مطلب: ۱۷۴۲۸۱۹
لینک کوتاه کپی شد
با شروع سال تحصیلی برگزاری اولین نماز جماعت در مدارس ناحیه یک شهرری

مریم رعایایی، با تأکید بر نقش تربیتی نماز گفت: «آموزش نماز به دانش‌آموزان باید از دوره اول ابتدایی و متناسب با سن آن‌ها آغاز شود و به‌جای اجبار و ترس، بر ایجاد تجربه‌ای شیرین و معنادار از ارتباط با خدا تکیه داشته باشد.»

این کارشناس با اشاره به آیه ۴۵ سوره عنکبوت، «إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنکَرِ»، نماز را فراتر از یک فریضه عبادی دانست و گفت: «نماز می‌تواند در شکل‌گیری رفتار، اخلاق، خودکنترلی و سبک زندگی دانش‌آموزان نقش مؤثری داشته باشد.»

وی افزود: «اگر هدف، تربیت دانش‌آموزانی مسئولیت‌پذیر، آرام، امیدوار و برخوردار از هویت دینی است، باید آموزش نماز از سال‌های نخست مدرسه با جدیت، محبت و جذابیت دنبال شود. کودکان در دوره ابتدایی می‌توانند با زبانی ساده با نماز آشنا شوند، حرکات و اذکار آن را بیاموزند و فرصت پرسش و تمرین داشته باشند. آموزش تدریجی احکام نماز، وضو، طهارت و آداب نماز نیز باید متناسب با سن آن‌ها باشد.

رعایایی ادامه داد: «در سال‌های بعد لازم است آموزش نماز از آشنایی و تمرین فراتر برود تا دانش‌آموزان درباره چرایی نماز، آثار آن در زندگی و نقش آن در مواجهه با دشواری‌ها و چالش‌ها شناخت بیشتری پیدا کنند.»

وی با اشاره به اهمیت نیازهای معنوی و هویتی دانش‌آموزان اظهار کرد: «مدرسه تنها محل آموزش خواندن و نوشتن نیست، بلکه در شکل‌گیری شخصیت دانش‌آموز نیز نقش دارد. توجه به این نیازها، در کنار برنامه‌های آموزشی و مشاوره‌ای، می‌تواند به مقابله با برخی مسائل تربیتی و اجتماعی کمک کند. او همچنین ارتباط معنوی منظم را زمینه‌ساز احساس معنا و امید ، خودکنترلی و آرامش دانست و نماز را فرصتی برای مکث در زندگی روزمره، تنظیم هیجانات و بازیابی آرامش توصیف کرد.»

رعایایی در پایان بر نقش الگو بودن معلمان و مربیان تأکید کرد و گفت: «کودکان بیش از آنکه از سخنان بزرگسالان بیاموزند، از رفتار آن‌ها تأثیر می‌پذیرند. به همین دلیل، باید نماز را از یک برنامه صرف به فرهنگی پایدار تبدیل کرد و مسیر آموزش را از اجبار به محبت و انس با نماز تغییر داد.»

خبرنگار : هلیا کریم زاده

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار