عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفت‌وگو با پانا:

کمیسیون آموزش مجلس قوانین بر زمین مانده را به ثمر رساند/ قانون جهش تولید دانش‌بنیان؛ کیمیای تبدیل ظرفیت‌های علمی به ثروت است

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت استفاده حداکثری از ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان، خواستار تسهیل دانش‌بنیان شدن شرکت‌های صنعتی، اختصاص خط اعتباری ویژه و استقرار کارگزاری صندوق نوآوری و شکوفایی در آذربایجان شرقی شد.

کد مطلب: ۱۷۵۲۲۲۳
لینک کوتاه کپی شد
کمیسیون آموزش مجلس قوانین بر زمین مانده را به ثمر رساند/ قانون جهش تولید دانش‌بنیان؛ کیمیای تبدیل ظرفیت‌های علمی به ثروت است

حسین امامی‌راد، نماینده مردم چناران، طرقبه‌شاندیز و گلبهار در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با پانا، قانون جهش تولید دانش‌بنیان را یکی از ابزارهای مهم تبدیل ظرفیت‌های علمی و فناورانه کشور به ثروت و ارزش افزوده اقتصادی دانست.

وی با اشاره به مفهوم «کیمیا» در ادبیات فارسی و کاربرد نمادین آن در تبدیل فلزات کم‌بهایی همچون مس و سرب به فلزات باارزشی مانند طلا و نقره، قانون تولید جهش دانش‌بنیان را نمونه‌ای از ظرفیت‌های قانونی برای تبدیل دانش و فناوری به ارزش اقتصادی توصیف کرد و اظهار داشت: اگر بخواهیم در روزگار معاصر مصداقی برای کیمیا معرفی کنیم، قانون جهش تولید دانش‌بنیان یکی از نمونه‌های آن است که می‌تواند زمینه تبدیل ظرفیت‌های علمی و فناورانه کشور به ثروت، افزایش بهره‌وری و تقویت تولید را فراهم کند.

نماینده چناران، طرقبه‌شاندیز و گلبهار افزود: برای تدوین و تصویب این قانون، در دوره گذشته مجلس، ماه‌ها در کمیسیون آموزش وقت صرف کردیم و امروز می‌توان آثار و ظرفیت‌های آن را در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان مشاهده کرد.

امامی‌راد همچنین گفت: در جلسه آخری که به اتفاق اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، به دیدار رهبر شهید انقلاب رفتیم، ایشان از سه قانون به نیکی یاد کردند؛ قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها، قانون خانواده و جوانی جمعیت و قانون جهش تولید دانش‌بنیان.

وی افزود: ما افتخار داشتیم این قانون در کمیسیون ما تصویب شد و برکات آن را امروز می‌بینیم.

این نماینده مجلس با بیان اینکه در کمیسیون آموزش موضوعات به زمین مانده مهمی از جمله قانون رتبه‌بندی معلمان بعد از ۱۲ سال، تصویب اساسنامه سازمان فنی و حرفه‌ای کشور بعد از ۵۰ سال و قانون جهش تولید دانش‌بنیان به ثمر نشست، خاطرنشان کرد: قانون جهش تولید دانش‌بنیان از جمله قوانین مهمی است که ظرفیت‌های قابل‌توجهی برای حمایت از شرکت‌های فناور و تقویت تولید داخلی فراهم کرده است، اما با این حال، هنوز به اندازه کافی از امکانات آن استفاده نمی‌شود.

امامی‌راد تاکید کرد: باید مزایا و منافع این قانون برای صنعتگران تبیین شود تا واحدهای تولیدی بیشتری بتوانند از حمایت‌های قانونی و تسهیلات پیش‌بینی‌شده بهره‌مند شوند.

عضو کمیسیون آموزش مجلس همچنین با اشاره به حضور گسترده بانوان در مدیریت و فعالیت‌های پارک‌های علم و فناوری، تولیدات صنایع خلاق این پارک‌ها را دارای ظرفیت صادراتی دانست و گفت: این محصولات علاوه بر ایجاد ارزش افزوده اقتصادی، می‌توانند زمینه معرفی و ترویج فرهنگ ایرانی- اسلامی را نیز فراهم کنند.

وی در پایان، با تاکید بر ضرورت تسریع در دانش‌بنیان شدن شرکت‌ها، تصریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان از حمایت‌ها و تسهیلات ویژه برخوردارند و واحدهای غیردانش‌بنیان نیز می‌توانند برای تأمین مواد اولیه و تجهیزات خود از ظرفیت خرید محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان و تسهیلات لیزینگ صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار