سخنگوی وزارت کشور:

وزیر کشور به هند سفر خواهد کرد/ تسلط کاملی بر امنیت مرزها وجود‌ دارد

تهران (پانا) - معاون سیاسی وزیر کشور و سخنگوی وزارت کشور تاکید کرد حفظ وحدت، پرهیز از اختلاف و تقویت انسجام ملی وظیفه همه ماست و نقدها نیز باید در چارچوب این اصل انجام شود.

کد مطلب: ۱۷۲۳۳۸۷
لینک کوتاه کپی شد
وزیر کشور به هند سفر خواهد کرد/ تسلط کاملی بر امنیت مرزها وجود‌ دارد

‌علی زینی‌وند، معاون سیاسی وزیر کشور و سخنگوی این وزارتخانه، در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به تشییع پیکرهای شهدای دانش‌آموز میناب، اظهار کرد: هم‌اکنون تشییع پیکرهای شهدای دانش‌آموز در میناب در حال برگزاری است. البته همان‌گونه که مسئولان استان نیز اعلام کرده‌اند، هنوز اثری از شهید ماکان نصیری پیدا نشده است. روح پاک همه این عزیزان شاد باد.

وی با اشاره به برگزاری آیین تشییع رهبر شهید افزود: در این فاصله، تشییع تاریخی رهبر شهید را نیز پشت سر گذاشتیم که به تعبیر مقام معظم رهبری، با حضور جمعیتی میلیونی و همراهی مردم عزیز کشور و همچنین مردم کشور عراق، بدون هیچ‌گونه مشکلی برگزار شد و یک واقعه تاریخی دیگر را در کشور رقم زد. از همه اصحاب رسانه به دلیل انعکاس شایسته این رویداد مهم تاریخی و نیز از مردم عزیز، به‌ویژه در شهرهای تهران، قم، مشهد، عراق و سراسر کشور، همچنین استانداران، شهرداران، نیروهای نظامی و امنیتی و به‌ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که نقش مهمی در برگزاری این مراسم داشتند، قدردانی می‌کنم.

سخنگوی وزارت کشور با اشاره به پیام اخیر مقام معظم رهبری گفت: این پیام نیز مانند دیگر پیام‌های ایشان بر محور اتحاد، یکپارچگی، انسجام و حمایت از مسئولان، به‌ویژه سران سه قوه، استوار بود. کلیدواژه‌های مهمی همچون وحدت کلمه، اتحاد مقدس، صیانت از وحدت، پرهیز از تنازع، اختلافات سیاسی و دوگانگی‌های اجتماعی در این پیام مورد تأکید قرار گرفته و حفظ وحدت به‌عنوان یک وظیفه مطرح شده است.

زینی‌وند ادامه داد: در این پیام بر اعتماد به مسئولان دلسوز و سران سه قوه که با دلسوزی مشغول انجام وظایف خود هستند نیز تأکید شده است. همچنین رهبر معظم انقلاب تصریح کردند که حتی در نقدهای دلسوزانه نیز باید مراقب بود ظلم یا گناهی صورت نگیرد و اقدامی موجب برهم خوردن انسجام کشور نشود. این موضوع باید مورد توجه همه ما قرار گیرد و سرلوحه رفتارها باشد.

وی با اشاره به سفر وزیر کشور به پاکستان اظهار کرد: سفر وزیر کشور با همراهی هیأتی متشکل از مسئولان وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و نفت به پاکستان در حال انجام است و برنامه‌های این سفر همچنان ادامه دارد. این سفر، سفری مهم است و امیدواریم دستاوردهای خوبی به همراه داشته باشد. پس از آن نیز وزیر کشور به هند سفر خواهد کرد تا در نشست مربوط به مدیریت بحران که برخی کشورها آن را به‌صورت اضطراری برگزار کرده‌اند، شرکت کند.

معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه در حوزه انرژی گفت: با توجه به شرایط ایجادشده، یکی از مأموریت‌های وزارت کشور، مدیریت و بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور است و معاونان عمرانی وزارت کشور و استانداری‌های سراسر کشور در حوزه مدیریت انرژی فعالیت‌های گسترده‌ای را دنبال می‌کنند.

وی افزود: یکی از محورهای اصلی فعالیت وزارت کشور، رسیدگی به استان‌های مورد تهاجم، به‌ویژه استان‌های جنوبی کشور است. هیأت‌هایی از دولت و وزارت کشور در این استان‌ها حضور دارند و در کنار مردم و استانداران مشغول انجام مأموریت‌های خود هستند.

زینی‌وند ادامه داد: در بخش برق و تأسیسات، اقدامات لازم در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود. حتی در استان گلستان نیز این اقدامات با سرعت در حال اجراست.

وی تصریح کرد: در کنار این اقدامات، امور جاری مردم و روند توسعه کشور نیز ادامه دارد. به‌عنوان نمونه، اجرای یک آزادراه با مشارکت بخش خصوصی و دولت که استان‌های اصفهان، یزد و کرمان را به استان فارس متصل می‌کند، آغاز شده است. حدود ۱۳۰ کیلومتر از این پروژه در استان یزد قرار دارد و اجرای آن پس از ۱۶ سال توقف، با دستور وزیر راه و شهرسازی و پیگیری استانداری وارد مرحله عملیاتی شده است.

سخنگوی وزارت کشور ادامه داد: استاندار فارس نیز اعلام کرده است که جلسات هفتگی منظمی در حوزه برنامه‌ریزی، انرژی، توسعه انرژی خورشیدی و نهضت ساخت‌وساز برگزار می‌شود و این موضوعات با جدیت دنبال می‌شوند. همچنین وزیر کشور پیش از سفر به پاکستان، نشست مفصلی با استانداران برگزار کرد و گزارش دقیقی از وضعیت استان‌ها، فرمانداران و برنامه‌های شهرهای هوشمند دریافت شد.

وی با اشاره به حضور میدانی مدیران اجرایی کشور گفت: فرمانداران و استانداران به‌صورت فعال در صحنه حضور دارند و مسئولان کشور با روحیه‌ای مناسب، هماهنگ و منسجم در کنار مردم قرار گرفته‌اند.

زینی‌وند با تأکید بر اهمیت استان‌های جنوبی کشور اظهار کرد: جنوب کشور قلب تمدن ایران است. معیشت، اقتصاد، مسائل مهم نظامی و عمق تمدن و فرهنگ ایران در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و دیگر مناطق مرزی کشور جریان دارد. مردم ایران در سراسر این مناطق، در کنار نیروهای نظامی و امنیتی، با تسلط، خونسردی و روحیه‌ای عالی در برابر دشمن ایستاده‌اند.

وی افزود: امروز درگیر یک جنگ تمام‌عیار هستیم و با خونسردی، برنامه‌ریزی، همدلی و روحیه بالا در حال مقابله با دشمن هستیم. در مقابل، دشمن با سردرگمی، تناقض رفتاری و راهبردی نامشخص، زیرساخت‌ها و مردم عادی را هدف قرار داده است و در چنین جنگی، پیروزی از آنِ ما خواهد بود.

معاون سیاسی وزیر کشور در پایان مقدمه سخنان خود با تأکید بر نقش رسانه‌ها گفت: در این شرایط، ما به‌عنوان بخشی از جریان روایت‌سازی در برابر جنگ ترکیبی دشمن، می‌توانیم در تقویت اتحاد ملی مؤثر باشیم. هرگونه اقدامی در راستای برهم زدن انسجام، ایجاد ناامیدی نسبت به مسئولان و تخریب مدیرانی که امروز دوشادوش نیروهای نظامی در میدان دیپلماسی و اداره کشور فعالیت می‌کنند، اگر ناشی از بی‌تدبیری و کج‌فهمی از شرایط کشور نباشد، می‌تواند تعبیر دیگری نیز پیدا کند. از این رو، اختلاف سلیقه و انتقادها باید در چارچوب رهنمودهای مقام معظم رهبری، در مسیر تقویت میدان دیپلماسی، حفظ یکپارچگی و حمایت از مردم عزیز، قهرمان و متمدن استان‌های جنوبی و مرزی کشور باشد.

زینی‌وند همچنین با تشریح آخرین اقدامات وزارت کشور در حوزه مدیریت استان‌های مورد تهاجم، روابط منطقه‌ای و تأمین امنیت و کالاهای اساسی کشور، اظهار کرد: علاوه بر اینکه به‌صورت روزانه با استانداران و حتی فرمانداران در تماس هستیم، جلسه‌ای نیز با استانداران استان‌هایی که تا دو روز پیش در معرض تهاجم بودند، برگزار شد. همه این استانداران در جلسه حضور داشتند و گزارش‌های دقیقی از وضعیت استان‌های خود ارائه کردند.

وی افزود: نخستین توصیه وزیر کشور به استانداران این مناطق، این بود که با سرعت و در اولویت، نسبت به رفع مشکلات و موانع پیش‌آمده اقدام کنند. موضوع دوم نیز این بود که تأکید کردند همه مسئولان و همه مردم ایران در کنار مردم جنوب کشور که قلب ایران هستند، قرار دارند. همچنین وزیر کشور با اشاره به اینکه تمرکز بخش عمده‌ای از اقدامات دولت بر استان‌های جنوبی است، تأکید کرد که در خدمت مردم این مناطق هستیم.

سخنگوی وزارت کشور ادامه داد: وزیر کشور همچنین یادآور شد که دولت هیأتی‌هایی را به این مناطق اعزام کرده و خود ایشان نیز به‌صورت مستمر با استانداران و فرمانداران در ارتباط هستند و این ارتباط به شکل پیوسته ادامه خواهد داشت.

زینی‌وند درباره سفر وزیر کشور به پاکستان گفت: در پی سفر رئیس‌جمهور به پاکستان، مقرر شد وزیر کشور در رأس هیأتی متشکل از نمایندگان وزارتخانه‌های مرتبط از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی و وزارت نفت به پاکستان سفر کند. همکاری‌های مهمی با پاکستان در حوزه‌های مختلف از جمله بازسازی، نفت، کشاورزی و سایر زمینه‌ها در دستور کار قرار دارد و بررسی‌های مقدماتی نیز از قبل آغاز شده و ارتباطات خوبی برقرار شده است.

وی افزود: هدف‌گذاری اصلی این سفرها و دیدارها، ارتقای سطح مبادلات تجاری با کشور دوست و برادر پاکستان است؛ به‌گونه‌ای که حجم مبادلات تجاری دو کشور از سه میلیارد دلار به ۱۰ میلیارد دلار در کوتاه‌مدت افزایش یابد.

معاون سیاسی وزیر کشور ادامه داد: پاکستان در این جنگ، یکی از میانجی‌های اصلی ایران با آمریکا محسوب می‌شود و وزیر کشور نیز در خلال مذاکرات خود، اگر موضوعاتی در این زمینه وجود داشته باشد، از طریق طرف پاکستانی منتقل می‌کند؛ البته محور اصلی این موضوع بر عهده وزارت امور خارجه است.

وی همچنین درباره سفر وزیر کشور به هند اظهار کرد: در هند نیز نشستی با حضور وزیران کشور و با محور مدیریت بحران‌های مختلف برگزار می‌شود که به میزبانی وزیر کشور هند خواهد بود. وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران نیز در این اجلاس شرکت خواهد کرد و علاوه بر وزیر کشور هند، احتمال دیدارهایی با دیگر مقام‌ها نیز وجود دارد. همچنین در این اجلاس، وزیران کشور چین و تعدادی دیگر از کشورها حضور خواهند داشت.

زینی‌وند با اشاره به وضعیت امنیتی کشور گفت: تسلط کامل بر موضوعات امنیتی وجود دارد. در مرزها، هر جا نیاز به مراقبت دقیق باشد، اقدامات لازم انجام می‌شود و در مواردی که نیاز به همکاری با کشورهای همسایه برای مقابله با شبکه‌های ضدایرانی وجود داشته باشد، این همکاری‌ها در حال انجام است. در حوزه امنیتی، تسلط کامل وجود دارد و جلسات شورای امنیت کشور نیز به‌صورت مستمر برگزار می‌شود و هیچ‌گونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

وی درباره تأمین کالاهای اساسی نیز اظهار کرد: در حوزه کالاهای اساسی، از یک سال قبل و حتی پیش از آن، به‌ویژه پس از جنگ رمضان، روند تأمین و برنامه‌ریزی متوقف نشده است. همان‌گونه که می‌دانید، از آغاز به کار دولت، شرایط جنگی به‌صورت پیوسته ادامه داشته است؛ بنابراین طبیعی است که برای این شرایط تدابیر لازم اندیشیده شود.

سخنگوی وزارت کشور افزود: ظرفیت‌های ۱۵ استان مرزی و کشورهای همسایه به‌کار گرفته شده و همه اختیارات لازم نیز در اختیار استانداران قرار گرفته است تا در حوزه تأمین کالاهای اساسی و نیازهای کشور اقدامات لازم انجام شود. از این جهت هیچ نگرانی وجود ندارد.

زینی‌وند ادامه داد: همه کشورهایی که درگیر جنگ هستند، برای موضوعاتی مانند سوخت و سایر نیازهای اساسی تدابیر ویژه اتخاذ می‌کنند و این اقدامات متناسب با شرایط خاص است. در کشور ما نیز با پشتوانه مردم، مدیریت شایسته بخش‌های مختلف دولتی و نظامی و تدابیر مناسب اتخاذشده، شرایط تحت کنترل است.

وی تصریح کرد: اکنون نزدیک به یک سال است که درگیر جنگ هستیم. اگر نگوییم این شرایط در جهان بی‌نظیر است، باید گفت کشوری که ۴۷ سال تحت تحریم بوده، با مشکلات انباشته اقتصادی، معیشتی، تورم، گرانی و تحریم‌های ناعادلانه مواجه بوده و در عین حال حدود یک سال نیز وارد جنگ مستقیم شده است، با وجود همه این شرایط همچنان کشور را به‌خوبی مدیریت کرده است.

معاون سیاسی وزیر کشور گفت: تدابیر لازم در همه حوزه‌ها اتخاذ شده و حتی روز گذشته نیز آخرین گزارش‌های اقتصادی از استان‌ها دریافت شد و در این زمینه نیز هیچ نگرانی وجود ندارد.

زینی‌وند در پاسخ به سوالی درباره تمهیدات اربعین حسینی، با اشاره به آمادگی ستاد مرکزی اربعین اظهار کرد: از سال‌های گذشته ساختار مهمی به نام ستاد اربعین در کشور شکل گرفته و معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور ریاست این ستاد را بر عهده دارد. دستگاه‌های مختلف کشور نیز در این رخداد مهم مشارکت دارند. در این دوره نیز همه تدابیر امنیتی و سایر تمهیدات لازم اندیشیده شده و جلسات ستاد به‌صورت مستمر برگزار می‌شود؛ حتی در زمان برگزاری مراسم تشییع رهبر شهید نیز این جلسات ادامه داشت.

وی افزود: طی روزهای گذشته، رئیس ستاد اربعین از همه مرزهای اربعین در استان خوزستان، همچنین مرزهای مهران، سومار و خسروی بازدید کرد و در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد.

وی ادامه داد: پس از برگزاری مراسم اربعین، در جریان جنگ ۴۰ روزه نیز اعزام زائران حج انجام شد. همچنین مراسم تشییع رهبر شهید با تسلط و آمادگی کامل، بلکه فراتر از آنچه پیش‌بینی شده بود، برگزار شد. مراسم اربعین نیز مطابق روال هر سال برگزار خواهد شد و در حوزه اعزام زائران، ایمنی، امنیت، تسهیلات، رفاه و روان‌سازی تردد زائران به‌طور کامل تأمین می‌شود.

معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی هم‌اکنون در مرزها مستقر و مسلط هستند. قرارگاه امنیتی مرکزی و قرارگاه‌های امنیتی در استان‌های هدف، به‌ویژه استان‌های مرتبط با اربعین، تشکیل شده و قرارگاه مشترک امنیتی با کشور عراق نیز در مرزها ایجاد شده است. همه اقدامات لازم انجام شده و در حوزه اتباع خارجی نیز تسلط کامل وجود دارد.

وی افزود: از سوم تا پانزدهم مردادماه و از دهم تا بیست‌ودوم ماه صفر، این آیین تاریخی برگزار خواهد شد. علاوه بر مردم ایران، بسیاری از علاقه‌مندان از کشورهای افغانستان، پاکستان، آسیای میانه، قفقاز، ترکیه و دیگر کشورها مشتاق حضور در این مراسم هستند و جمهوری اسلامی ایران حتی زمینه تردد آنان را نیز فراهم می‌کند. در مجموع هیچ مشکل خاصی وجود ندارد و همه امور با تدابیر و تسلط کامل در حال انجام است.

زینی‌وند درباره صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان نیز اظهار کرد: وزارت کشور در اجرای قانون با هیچ مانع قانونی مواجه نبوده است. تنها برخی زمینه‌های اجرایی نیازمند مصوبه و تصمیم دولت بود که انجام شده است. در حال حاضر مسائل قانونی این موضوع برطرف شده و هیچ مانع قانونی وجود ندارد.

وی ادامه داد: حتی در حوزه مسائل مذهبی نیز مشکلی وجود ندارد؛ زیرا هر قانونی که در کشور تصویب و وارد مرحله اجرا شود، به معنای طی شدن مراحل قانونی و شرعی آن است. بنابراین زمینه اجرای این قانون فراهم شده و دستگاه‌های مرتبط باید مقدمات لازم را فراهم کنند. با توجه به اینکه قانون تصویب شده، لوازم اجرای آن نیز مهیا شده و همه ارکان کشور با آن موافقت کرده‌اند، به‌زودی شاهد اجرای آن برای بانوان خواهیم بود.

‌سخنگوی وزارت کشور با اشاره به تأکیدهای مکرر مقام معظم رهبری بر حفظ وحدت و انسجام ملی گفت: طی ماه‌های اخیر، مقام معظم رهبری به‌صورت مکرر در پیام‌های خود بر این موضوع تأکید کرده‌اند که این امر نشان‌دهنده اهمیت موضوع است. ایشان از تعبیر «اتحاد مقدس» استفاده کرده‌اند و همان‌گونه که رهبر شهید نیز این واژه را به‌کار بردند، در پیام اخیر و همچنین پیام مربوط به آغاز دوره جدید مجلس، با ادبیاتی بسیار صریح و تأکیدی نسبت به پرهیز از تنازع و اختلافات سیاسی هشدار داده‌اند.

وی افزود: این تأکیدها نشان می‌دهد که اتحاد، آرامش و انسجام داخلی در شرایط کنونی اهمیت ویژه‌ای دارد. وزارت کشور نیز به‌عنوان متولی مدیریت داخلی کشور، در حوزه حفظ انسجام و سرمایه اجتماعی مسئولیت هماهنگی و هم‌افزایی را بر عهده دارد و این موضوع از طریق ابلاغیه‌های وزیر کشور، تدابیر شورای امنیت کشور و شورای استانداران دنبال می‌شود.

زینی‌وند تصریح کرد: کشور دارای جمعیتی چند ده میلیونی، متنوع، متمدن و تحصیل‌کرده است و طبیعی است که به تعداد افراد جامعه، دیدگاه‌ها و نظرات مختلف وجود داشته باشد. این تفاوت دیدگاه‌ها نشانه پویایی جامعه است. حضور جریان‌های مختلف سیاسی و جابه‌جایی دولت‌ها و مجالس نیز بیانگر ظرفیت عظیم و عمق فرهنگی کشور است.

‌وی ادامه داد: اینکه مردم عادی در تجمعات، نوشته‌ها و مقالات دیدگاه‌های مختلف خود را بیان کنند، امری طبیعی است؛ اما اگر کسی با استفاده از امکانات نظام، اعم از امکانات دولت و سازمان‌ها، به انسجام کشور آسیب وارد کند، این اقدام هم از نظر شرعی و هم از نظر قانونی پذیرفته نیست.

معاون سیاسی وزیر کشور اظهار کرد: هیچ فردی، چه در دولت، چه در جایگاه معاون سیاسی وزارت کشور، چه امام جمعه، چه رسانه منتسب به دولت، چه صداوسیما و چه هر فرد دیگری، حق ندارد از تریبون‌های عمومی و حکومتی برای اهداف جناحی استفاده کند یا به دو قطبی‌سازی و آسیب زدن به انسجام کشور دامن بزند.

وی تأکید کرد: چنین اقداماتی از نظر قانونی قابل قبول نیست و دستگاه‌های مسئول و قوه قضاییه موظف هستند با این موارد برخورد قانونی انجام دهند.

زینی‌وند افزود: موضوع اختلاف‌نظر و نقد طبیعی با تخریب سازمان‌یافته مسئولان تفاوت دارد. مسئولان و سران قوا بر اساس ساختارهای رسمی کشور و با حکم مقام معظم رهبری در حال انجام وظایف خود در حوزه اداره کشور و دیپلماسی هستند و اگر به‌صورت سازمان‌یافته مورد توهین یا تخریب قرار گیرند، این دیگر نقد طبیعی نیست.

وی خاطرنشان کرد: این اقدامات هم مورد اعتراض اکثریت مردم است، هم مورد تذکر مقام معظم رهبری قرار گرفته و هم دستگاه‌های مسئول موظف‌اند با آن برخورد کنند.

سخنگوی وزارت کشور گفت: موضع رسمی وزارت کشور، به رسمیت شناختن اختلاف‌نظرها، استقبال از نقدهای سازنده، همکاری در ایران‌سازی و تفاوت قائل نشدن میان جریان‌های سیاسی به‌عنوان یک مرجع رسمی و حاکمیتی است؛ اما در عین حال وظیفه داریم در قالب شورای تأمین و شورای امنیت کشور، با هرگونه اخلال و برنامه‌ریزی از سوی هر جناح، گروه یا فرد برای برهم زدن انسجام و آرامش کشور برخورد کنیم؛ ابتدا با تذکر و در صورت لزوم با اقدامات قانونی. در همین راستا و در اجرای رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری که سپاه، بسیج و دیگر دستگاه‌های مسئول نیز بر اجرای آن تأکید کرده‌اند، وزارت کشور نیز اقدامات خود را انجام خواهد داد.‌

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار