معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان:

تأمین پایدار آب گرمسار نیازمند تقویت همکاری‌های بین‌استانی است

سمنان (پانا) - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان اعلام کرد: تأمین پایدار آب شهرستان گرمسار نیازمند تقویت همکاری‌های بین‌استانی و تعیین تکلیف طرح‌های انتقال آب است.

کد مطلب: ۱۷۳۰۶۱۱
لینک کوتاه کپی شد
تأمین پایدار آب گرمسار نیازمند تقویت همکاری‌های بین‌استانی است

فرج اله ایلیات در جلسه آبفا گرمسار با اشاره به شرایط منابع آبی استان و ضرورت مدیریت هدفمند مصرف گفت: با وجود کاهش بارندگی‌ها و تشدید محدودیت منابع آبی، شهرستان گرمسار به دلیل برخورداری از زیرساخت‌های موجود، امسال نسبت به سال‌های گذشته با تنش آبی کمتری مواجه بوده است؛ با این حال، تأمین پایدار آب این شهرستان نیازمند تکمیل زیرساخت‌ها، صیانت از حقابه استان و تقویت همکاری میان استان‌های سمنان و تهران است.

وی با بیان اینکه برای مدیریت منابع آب در بخش‌های مختلف استان، متناسب با ظرفیت‌ها و شرایط هر منطقه راهکارهای اختصاصی در نظر گرفته شده است، گفت: شرایط منابع آبی استان به‌گونه‌ای است که در برخی مناطق با سرریز منابع مواجه هستیم، اما انتقال آب به بخش‌های دیگر مستلزم صرف هزینه‌های بسیار سنگین است و برای تکمیل برخی طرح‌های انتقال آب، اعتبارات قابل توجهی مورد نیاز است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان افزود: شهرستان گرمسار به واسطه برخورداری از زیرساخت‌های مناسب، نسبت به برخی دیگر از بخش‌های استان شرایط مطلوب‌تری دارد و همین موضوع موجب شده است در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته، میزان تنش آبی در این منطقه تا حدودی کاهش یابد.

ایلیات با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه مدیریت مصرف آب، گفت: در جلسات تخصصی و شهرستانی، مطالعات و بررسی‌های لازم در بخش کشاورزی انجام شده و با همکاری دستگاه‌های متولی، از جمله سازمان جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، شرکت آب منطقه‌ای و سایر مجموعه‌های مرتبط، تلاش شده است سطح کشت محصولات آب‌بر کاهش یافته و مصرف آب متناسب با ظرفیت منابع تنظیم شود.

وی افزود: استان سمنان از ظرفیت‌های قابل توجه صنعتی و معدنی برخوردار است و بخشی از صنایع و واحدهای فعال استان نیز به دلیل قدمت فعالیت، در سال‌هایی که محدودیت منابع آب به شکل امروز وجود نداشت، مستقر شده‌اند؛ بنابراین مدیریت مصرف و تأمین پایدار آب در بخش صنعت نیز باید با جدیت دنبال شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان با قدردانی از اقدامات انجام‌شده در حوزه آب و فاضلاب گرمسار تصریح کرد: در قبال مردم این منطقه تعهداتی داریم و بخشی از مطالبات مردم به حوزه آب و فاضلاب و بخش مهم دیگری نیز به مسائل مرتبط با منابع آب و انتقال آب مربوط می‌شود که باید با جدیت پیگیری شود.

ایلیات در ادامه با تأکید بر ضرورت صیانت از حقابه استان، گفت: با توجه به کاهش میزان بارندگی‌ها، باید منابع آبی موجود بر اساس اسناد و سهمیه‌های قانونی مدیریت شود و حقابه استان در نقاط تحویل، مطابق اسناد و تعهدات مربوطه، به طور کامل تأمین شود.

وی همچنین با اشاره به برخی مشکلات موجود در بالادست منابع آبی، اظهار کرد: لازم است انتقال و توزیع آب از مسیرهای مشخص و تحت نظارت انجام شود تا از برداشت‌های غیرمجاز جلوگیری شده و سهم قانونی منطقه و استان دچار کاهش نشود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان در پایان تأکید کرد: موضوع تأمین پایدار آب گرمسار از مطالبات جدی این منطقه است و انتظار می‌رود با دستور و حمایت مسئولان ذی‌ربط، موضوع تشکیل کارگروه مشترک میان استان‌های سمنان و تهران و سایر مسائل مرتبط، در دستور کار قرار گرفته و با جدیت تا حصول نتیجه پیگیری شود.

 

خبرنگار : فاطمه زندی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار