رئیس گروه تحقیق و پژوهش آموزش‌وپرورش خراسان رضوی:

اجرای هر طرح آموزشی باید از مسیر پژوهش عبور کند

مشهد (پانا )- رئیس گروه تحقیق و پژوهش آموزش‌وپرورش خراسان رضوی با تأکید بر ایجاد اکوسیستم پژوهش‌محور در آموزش‌وپرورش خراسان رضوی اظهار کرد: تصمیمات زمانی اثربخش خواهند بود که براساس داده‌های دقیق و تحلیل‌های علمی اتخاذ شوند.

کد مطلب: ۱۶۴۴۶۱۷
لینک کوتاه کپی شد
اجرای هر طرح آموزشی باید از مسیر پژوهش عبور کند

فریال فرمانی در حاشیه نواختن زنگ پژوهش در دبیرستان شاهد خاندان قفلی ، با تأکید بر اهمیت هفته پژوهش در نظام آموزشی کشور گفت:« هفته پژوهش یک دوره نمادین نیست، بلکه شالوده و بنیان اصلی تمام برنامه‌ها و تصمیماتی است که در طول سال انجام می‌گیرد. این هفته هرسال به ما یادآوری می‌کند که هر اقدامی باید پژوهش‌محور باشد؛ زیرا پژوهش، بنای اصلی همه‌چیز است.»

وی با بیان اینکه تصمیم‌گیری بدون پژوهش منجر به خروجی اثربخش نخواهد شد، افزود:« شعار ما در آموزش‌وپرورش باید این باشد که تصمیم‌گیری بدون پژوهش هرگز، هر کاری که می‌خواهیم انجام دهیم باید ابتدا براساس مطالعه، بررسی و تحقیق دقیق صورت گیرد تا نتایج کارآمد و قابل اتکا داشته باشیم.»

فرمانی درباره رویکرد اصلی این گروه در استان توضیح داد:«  در پی ایجاد یک اکوسیستم آموزشی پژوهش‌محور هستم؛ اکوسیستمی که در آن همه معاونت‌ها و بخش‌های اداری، پیش از اجرای هر طرح و برنامه‌ای، ابتدا به پژوهش و داده‌های مستند مراجعه می‌کنند.»

وی ادامه داد:« معنای عبور از پژوهش این است که اطلاعات و داده‌ها توسط گروه پژوهش گردآوری و راستی‌آزمایی شود و سپس براساس همان داده‌ها، طرح‌ها تدوین و اجرا شوند. در چنین شرایطی می‌توان انتظار داشت که خروجی کارها دقیق، هدفمند و مسئله‌محور باشد.»

رئیس گروه تحقیق و پژوهش آموزش‌وپرورش خراسان رضوی با اشاره به ضرورت فاصله گرفتن از نگاه شعاری به پژوهش بیان کرد: « رگزاری مراسم و گردهمایی‌ها در هفته پژوهش ارزشمند است اما کافی نیست. پژوهش نباید تنها به نمایش و تقدیر محدود شود؛ بلکه باید در سیاست‌گذاری‌ها اثر بگذارد. اگر نتایج پژوهش در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور نقش‌آفرینی نکند، عملاً هیچ تغییر جدی را شاهد نخواهیم بود.»

وی به جایگاه پژوهش در کشورهای پیشرو نیز اشاره کرد و گفت: «کشورهایی که امروز در توسعه و موفقیت پیشگام هستند، هیچ طرح و برنامه‌ای را بدون اتکا به پژوهش اجرا نمی‌کنند. امیدواریم در ایران نیز با همین الگوی ذهنی حرکت کرده و پژوهش را به عنوان پایه هر تصمیم و اقدام جدی بگیریم.»

خبرنگار : مهسا کاظمی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار