استاندار خراسان رضوی مطرح کرد:

اقتصاد مکمل ایران و افغانستان؛ فرصت مشترک توسعه پایدار در منطقه

مشهد (پانا) - استاندار خراسان رضوی گفت: ظرفیت‌های اقتصادی ایران و افغانستان به گونه‌ای است که می‌توان از آن به عنوان یک اقتصاد مکمل یاد کرد. با بهره‌گیری از این ظرفیت‌های مکمل می‌توان اقتصاد منطقه را متحول کرد.

کد مطلب: ۱۶۲۴۷۸۱
لینک کوتاه کپی شد
اقتصاد مکمل ایران و افغانستان؛ فرصت مشترک توسعه پایدار در منطقه

غلامحسین مظفری،  در حاشیه آیین افتتاحیه دومین نشست دیپلماسی استانی در مشهد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یک نکته بسیار اساسی و مهم وجود دارد و آن اینکه ما در ارتباط با کشورهای اطراف خود، به‌ویژه در حوزه افغانستان، ظرفیت‌های بسیار ارزشمندی داریم. مردم افغانستان با ما هم‌زبان هستند و از نظر فرهنگی و ذائقه نیز اشتراکات زیادی با ایران دارند. این موضوع می‌تواند زمینه‌ای بسیار مناسب برای سرمایه‌گذاری مشترک فراهم کند.

وی افزود: ظرفیت‌های اقتصادی ایران و افغانستان به گونه‌ای است که می‌توان از آن به عنوان یک اقتصاد مکمل یاد کرد. در افغانستان معادن بسیار غنی وجود دارد و از نظر منابع آبی نیز در بسیاری از مناطق وضعیت بهتری نسبت به ما دارند. در مقابل، ایران دارای دانش فنی، فناوری و منابع انسانی توانمند است. با بهره‌گیری از این ظرفیت‌های مکمل می‌توان اقتصاد منطقه را متحول کرد؛ به گونه‌ای که هم ارزش افزوده و هم ثروت مناسبی برای مردم این مناطق ایجاد شود.

استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: نتیجه چنین همکاری‌هایی، بهبود وضعیت اقتصادی مردم در دو سوی مرز خواهد بود و به‌طور طبیعی به تحقق امنیت پایدار در مرزهای شرقی کشور نیز منجر می‌شود. بنابراین، باید از فرصت‌های مشترک در راستای توسعه متوازن منطقه‌ای به بهترین نحو استفاده کرد.

مظفری در ادامه عنوان کرد: در واقع، دیپلماسی اقتصادی با ظرفیت‌ها و دیپلماسی عمومی یا استانی مکمل و هم‌افزا هستند. هر زمان که بتوانیم از ظرفیت‌های اقتصادی بهره بگیریم، روابط سیاسی ما نیز تقویت می‌شود و رفت‌وآمدهای فرهنگی میان دو ملت افزایش می‌یابد. از این رو، توجه به ظرفیت‌های اقتصادی در شرایط فعلی کشور، یک اصل اساسی و راهبردی محسوب می‌شود.

خبرنگار : محدثه رمضانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار