سرپرست مرکز ملی فرش ایران:

رفع موانع داخلی، فرش دست‌باف ایران را به جایگاه جهانی خود بازمی‌گرداند

مشهد(پانا)- سرپرست مرکز ملی فرش ایران با تأکید بر ظرفیت بالای فرش دستباف در ایجاد اشتغال، توسعه صادرات و تحقق اقتصاد مقاومتی گفت رفع موانع و مقررات بازدارنده داخلی و استفاده از تجارب استان‌ها می‌تواند فرش دستباف ایران را به جایگاه اصلی خود در بازارهای جهانی بازگرداند.

کد مطلب: ۱۷۲۲۰۰۴
لینک کوتاه کپی شد
رفع موانع داخلی، فرش دست‌باف ایران را به جایگاه جهانی خود بازمی‌گرداند

محمدمهدی فرشچی‌موحد در حاشیه دوازدهمین کارگاه روسای ادارات فرش کشور در گفت‌وگو با پانا اظهار کرد: «خراسان رضوی یکی از استان‌های دارای ظرفیت و تجربه ارزشمند در حوزه فرش دستباف است و فعالیت‌های مؤثری در این حوزه انجام داده که می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها باشد.»

وی افزود: «برگزاری این کارگاه با هدف تبادل تجارب میان مدیران و فعالان حوزه فرش کشور انجام شده است و انتظار می‌رود ظرفیت‌ها، مشکلات و راهکارهای توسعه تولید و صادرات فرش دستباف به‌صورت تخصصی بررسی شود.»

سرپرست مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اهمیت اقتصادی فرش دستباف عنوان کرد: «کالایی مورد تحریم قرار می‌گیرد که محدود شدن آن بتواند به اقتصاد کشور آسیب وارد کند. قرار گرفتن فرش دستباف ایران در فهرست کالاهای تحریمی نشان‌دهنده اهمیت و ظرفیت اقتصادی بالای این هنر ـ صنعت است.»

وی بیان کرد: «برای ایجاد یک فرصت شغلی در برخی حوزه‌های صنعتی به سرمایه‌گذاری‌های سنگین نیاز است، اما در حوزه فرش دستباف می‌توان با هزینه‌ای به‌مراتب کمتر، اشتغال پایدار ایجاد کرد و در عین حال از ارزش افزوده بالای محصول بهره‌مند شد.»

فرشچی‌موحد ادامه داد: «فرش دستباف یکی از مصادیق مهم اقتصاد درون‌زا و برون‌گراست؛ چراکه بخش عمده مواد اولیه و ظرفیت تولید آن در داخل کشور وجود دارد و محصول نهایی نیز قابلیت حضور و رقابت در بازارهای جهانی را دارد.»

وی افزود: «فرش دستباف به عنوان پرچم دوم ایران شناخته می‌شود و نام ایران و فرش در جهان پیوندی تاریخی با یکدیگر دارند. حفظ این جایگاه نیازمند برنامه‌ریزی منسجم در حوزه تولید، اشتغال و توسعه صادرات است.»

سرپرست مرکز ملی فرش ایران با اشاره به تأثیر تحریم‌ها بر صادرات فرش تصریح کرد: «پیش از اعمال محدودیت‌ها، حدود ۴۶ درصد صادرات فرش دستباف ایران به بازار آمریکا اختصاص داشت و طبیعی است که بسته شدن چنین بازار بزرگی، کاهش محسوس آمار صادرات را به دنبال داشته باشد.»

وی عنوان کرد: «البته کاهش صادرات فرش دستباف تنها مختص ایران نیست و بازار جهانی فرش نیز به دلایلی از جمله تغییر سلایق مصرف‌کنندگان و تحولات بازار با کاهش مواجه شده است. این شرایط باید به‌صورت دقیق در کارگاه‌های تخصصی بررسی و برای آن راهکارهای جدید ارائه شود.»

فرشچی‌موحد با تأکید بر ضرورت شناسایی موانع داخلی گفت: «در کنار تحریم‌های خارجی، برخی قوانین و مقررات بازدارنده را می‌توان نوعی تحریم داخلی دانست. مدیران و کارشناسان حوزه فرش در استان‌ها باید این موانع را شناسایی و پیشنهادهای اصلاحی خود را ارائه کنند تا پیگیری‌های لازم برای رفع آن‌ها انجام شود.»

وی افزود: «برخی مشکلات در حوزه تعهدات و مسائل ارزی صادرات فرش در حال پیگیری است و مذاکراتی برای تسهیل شرایط فعالان این حوزه انجام شده است. همچنین بخشی از موانع مرتبط با مرمت فرش برطرف شده و باید در زمینه تسهیلات و اعتبارات نیز اقدامات مؤثرتری صورت گیرد.»

سرپرست مرکز ملی فرش ایران با اشاره به تجربه حمایت مالی از فعالان فرش در استان کرمان اظهار کرد: «استفاده از ظرفیت واحدهای صنعتی و معدنی و همکاری با شبکه بانکی می‌تواند زمینه تأمین منابع مالی برای فعالان فرش دستباف را فراهم کند. تجربه‌های موفق استان‌ها باید شناسایی و در سایر نقاط کشور نیز اجرا شود.»

وی با اشاره به پیشنهاد ایجاد شهرک‌ها و نواحی تخصصی فرش عنوان کرد: «ایجاد زیرساخت‌های تخصصی برای فعالیت واحدهای حوزه فرش پیشنهاد مناسبی است و مرکز ملی فرش ایران این موضوع را با همکاری سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی پیگیری خواهد کرد تا زمینه اجرای آن در استان‌های مستعد فراهم شود.»

فرشچی‌موحد خاطرنشان کرد: «دوازدهمین کارگاه روسای ادارات فرش کشور نباید تنها به برگزاری یک نشست محدود شود، بلکه باید محلی برای انتقال تجربه، شناسایی مشکلات و اتخاذ تصمیم‌های کاربردی در زمینه رونق تولید و صادرات باشد.»

وی در پایان گفت: «با هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی، استفاده از تجارب استان‌ها و رفع موانع تولید و صادرات می‌توان بار دیگر فرش دستباف ایران را به جایگاه اصلی و تاریخی خود در بازارهای جهانی بازگرداند.»

خبرنگار : رضا عبدالهی، محمد میثم کبیری مقدم، سید مهدیار حسینی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار