با پیگیری‌های نماینده مردم در مجلس انجام شد؛

اختصاص ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای مرمت و احیای آثار تاریخی تربت‌حیدریه

تربت حیدریه (پانا)_ رئیس دفتر نماینده مردم تربت‌حیدریه، مه‌ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی از اختصاص ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای مرمت و احیای بناها و مجموعه‌های تاریخی تربت‌حیدریه خبر داد.

کد مطلب: ۱۷۰۸۵۰۳
لینک کوتاه کپی شد
اختصاص 30 میلیارد تومان اعتبار برای مرمت و احیای آثار تاریخی تربت‌حیدریه

حسین شعبانی در حاشیه بازدید از کاروانسرای تاریخی کامه علیا و کاروانسرای تروسک، دو اثر ارزشمند به‌جامانده از دوره صفویه، در گفت و گو با پانا اظهار کرد:« این اعتبار در پی پیگیری‌های محسن زنگنه و برگزاری نشست با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مصوب شد و پس از طی مراحل اداری، تخصیص آن در دستور کار قرار گرفت.»

وی افزود:« بخشی از این اعتبار به مبلغ ۵ میلیارد تومان نیز طی روزهای گذشته تخصیص یافته و روند اجرایی پروژه‌های مرمتی آغاز شده است.» 

شعبانی با اشاره به اولویت‌های تعیین‌شده برای هزینه‌کرد این اعتبارات گفت: « ۲۲ میلیارد تومان از منابع اختصاص‌یافته صرف مرمت و احیای مجموعه تاریخی قطب‌الدین حیدر خواهد شد؛مجموعه‌ای که از مهم‌ترین آثار تاریخی و هویتی تربت‌حیدریه به شمار می‌رود و لایه‌هایی از معماری دوره‌های تیموری، صفوی و قاجار را در خود جای داده است.»

وی ادامه داد:« همچنین حدود ۳ میلیارد تومان برای ساماندهی و مرمت بخش‌هایی از بافت تاریخی تربت‌حیدریه در نظر گرفته شده است؛ بافتی که بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی شهر را شکل می‌دهد و حفاظت از آن در واقع صیانت از حافظه تاریخی منطقه است.» 

رئیس دفتر نماینده مردم تربت‌حیدریه، مه‌ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی افزود:« مرمت حمام تاریخی حاج رئیس نیز از دیگر پروژه‌های پیش‌بینی‌شده در این حوزه است که برای آن اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد تومان اختصاص یافته است. این بنای ارزشمند متعلق به دوره قاجار بوده و احیای آن می‌تواند نقش مهمی در توسعه گردشگری فرهنگی شهرستان ایفا کند.»

شعبانی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته اعتبارات حوزه میراث فرهنگی پاسخگوی نیازهای موجود نبوده است، تصریح کرد:« در سال‌های اخیر و با پیگیری‌های مستمر نماینده مردم منطقه، شاهد جذب اعتبارات قابل توجهی در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و مرمت آثار تاریخی بوده‌ایم؛ اعتبارات کم‌سابقه‌ای که زمینه اجرای طرح‌های مهم مرمتی را فراهم کرده است.» 

وی خاطرنشان کرد:« تربت‌حیدریه، مه‌ولات و زاوه از ظرفیت‌های ارزشمند تاریخی و فرهنگی برخوردارند و توجه به این ظرفیت‌ها علاوه بر حفظ هویت تاریخی منطقه، می‌تواند زمینه رونق گردشگری، افزایش حضور مسافران و تقویت اقتصاد محلی را نیز فراهم کند.»

شعبانی در پایان اظهار کرد:« روند آغازشده در حوزه مرمت آثار تاریخی یک اقدام مقطعی نیست، بلکه بخشی از برنامه‌ای مستمر برای حفظ، احیا و معرفی میراث ارزشمند منطقه است؛ میراثی که سال‌ها نیازمند توجه و حمایت جدی بود و اکنون فرصت تازه‌ای برای ماندگاری و بهره‌برداری فرهنگی و گردشگری یافته است.»

خبرنگار : مهشید مسعودنژاد

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار