فرماندار مشهد:

نان کامل یک مطالبه جدی حوزه سلامت است

توسعه نان کامل در مشهد؛ از دغدغه سلامت تا نظارت میدانی

مشهد(پانا)- در ادامه سیاست‌های تنظیم بازار کالاهای اساسی و توجه به سلامت عمومی، موضوع گسترش نان کامل نیز به‌عنوان یکی از اولویت‌های مدیریت شهری و شهرستانی مشهد در دستور کار قرار گرفته است؛ موضوعی که هم‌زمان با ثبات نسبی بازار برنج، نشان‌دهنده رویکرد دولت در تأمین قوت غالب مردم با نگاه اقتصادی و سلامت‌محور است.

کد مطلب: ۱۶۵۰۶۹۷
لینک کوتاه کپی شد
نان کامل یک مطالبه جدی حوزه سلامت است

سیدحسن حسینی، فرماندار مشهد، ضمن بازدید میدانی از نانوایی‌های سطح شهر، در گفت‌وگو با خبرنگار پانا  با اشاره به وضعیت عرضه نان کامل در شهرستان مشهد اظهار کرد:« طی سال‌های اخیر، جامعه پزشکی و فعالان حوزه سلامت بارها بر لزوم اصلاح الگوی مصرف نان تأکید داشته‌اند و حرکت مردم به سمت مصرف نان کامل، به‌دلیل تأثیر مستقیم آن بر سلامت عمومی، یک ضرورت محسوب می‌شود.»

وی افزود:« با همکاری اتحادیه نانوایان مشهد، از ابتدای سال جاری توزیع نان کامل در سطح شهرستان آغاز شد که خوشبختانه با استقبال مناسب شهروندان همراه بوده است. در حال حاضر ۱۳۰ نانوایی در سطح شهر مشهد نان کامل عرضه می‌کنند و برنامه‌ریزی شده تا پایان سال، این تعداد به ۲۶۰ واحد افزایش یابد و در نهایت تمامی نانوایی‌ها به سمت عرضه نان کامل حرکت کنند.»

فرماندار مشهد درباره چالش‌های فنی نانوایان نیز بیان کرد:« فرآوری خمیر با آرد کامل پیچیده‌تر از آرد سفید است، اما نانوایانی که وارد این حوزه شده‌اند، آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند و اتحادیه نانوایان نیز آموزش‌های تخصصی را به‌صورت مستمر دنبال می‌کند.»

حسینی با اشاره به مسائل اقتصادی نانوایان گفت:« با وجود پرداخت یارانه، تفاوت قیمت گندم و آرد فرآوری‌شده موجب پیچیدگی‌هایی شده و احتمال بروز برخی تخلفات وجود دارد، اما اکثریت نانوایان قوانین را رعایت می‌کنند و نظارت‌ها به‌صورت مستمر توسط اتحادیه، تعزیرات و دستگاه‌های نظارتی انجام می‌شود.»

وی خاطرنشان کرد:« قیمت خرید تضمینی گندم در سال جاری کیلویی ۳۰ هزار و ۵۰۰ تومان بوده و آرد حاصل از آن با نرخ حدود ۱۲ هزار تا ۱۲ هزار و ۱۰۰ تومان در اختیار نانوایان قرار می‌گیرد که این اقدام در راستای حمایت از معیشت مردم و حفظ قوت غالب شهروندان انجام شده است.»

معاون فرماندار: کیفیت نان کامل نیازمند آموزش و زیرساخت است

سیدمرتضی حیدری، معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری مشهد، نیز در جریان این بازدید میدانی با اشاره به چالش‌های ارتقای کیفیت نان کامل اظهار کرد:« با وجود حدود ۲۷۰۰ نانوایی فعال در سطح شهرستان و توزیع ماهانه ۲۶ هزار تن آرد یارانه‌ای، پخت نان کامل به‌دلیل ویژگی‌های فنی آرد، نیازمند مهارت و آموزش ویژه است.»

وی افزود:« اتحادیه نانوایان مشهد با برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی تلاش کرده کیفیت پخت نان کامل را افزایش دهد. در حال حاضر سه کارخانه آرد ویژه در مشهد، آرد کامل تولید می‌کنند و ۱۴۵ نانوایی در سطح شهر آرد کامل دریافت می‌کنند.»

معاون فرماندار مشهد ادامه داد:« افزایش هزینه کارگری در نانوایی‌های فعال در حوزه آرد کامل حدود ۱۴ درصد بوده و مابقی هزینه‌ها با یارانه دولتی جبران می‌شود تا فشار اقتصادی به مردم منتقل نشود.»

رئیس اتحادیه نانوایان: عرضه نان کامل بدون گواهینامه ممنوع است

علی‌اکبر کوه‌پیکر، رئیس اتحادیه نانوایان مشهد در ادامه گفت‌وگو با خبرنگار پانا ، نیز با تأکید بر لزوم رعایت استانداردها در عرضه نان کامل گفت:« تمامی نانوایانی که آرد کامل دریافت می‌کنند، با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد آموزش می‌بینند و دریافت گواهینامه تخصصی برای فعالیت در این حوزه الزامی است.»

وی افزود:« نانوایی‌های سنتی به‌دلیل کارگرمحور بودن، نیازمند حمایت بیشتری هستند تا ضمن حفظ کیفیت و ارزش غذایی نان سنتی، به سمت صنعتی‌شدن ناخواسته سوق پیدا نکنند.»

کوه‌پیکر درباره مسائل مالی نانوایان بیان کرد: «از ابتدای سال، بخشی از کمک‌هزینه قیمت نان با تأخیر واریز شد که برای شفاف‌سازی، کارتخوان دوم در تمام نانوایی‌ها نصب شد تا سهم یارانه به‌صورت دقیق و قابل رصد پرداخت شود.»

وی با اشاره به نظارت‌ها تصریح کرد:« راه‌های ارتباطی مردم برای گزارش تخلفات شامل شماره ۱۲۴، تلفن‌های مستقیم اتحادیه و سازمان بازرسی اتاق اصناف در نانوایی‌ها درج شده و نانوایی‌های عرضه‌کننده نان کامل با بنرهای مشخص قابل شناسایی هستند.»

رئیس اتحادیه نانوایان مشهد گفت:« از میان حدود ۲۷۰۰ نانوایی شهرستان، ۱۳۰ واحد متخلف شناسایی و پرونده آن‌ها به تعزیرات ارسال شده است که عمده تخلفات شامل کم‌فروشی، گران‌فروشی و اختلاط آرد بوده است.»

وی همچنین افزود:« در مشهد ۱۲۰ واحد و در سطح استان ۱۸۰ نانوایی در حوزه آرد کامل فعال هستند و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال، حدود ۳۰ درصد نانوایی‌های استان توانایی پخت نان کامل را داشته باشند.»

سلامت‌محوری در کنار تنظیم بازار

بررسی میدانی خبرنگار پانا  از  وضعیت نان کامل در مشهد نشان می‌دهد سیاست حرکت به سمت تغذیه سالم، هم‌زمان با مدیریت بازار کالاهای اساسی، به‌طور جدی در دستور کار مسئولان قرار گرفته است لذا افزایش تدریجی نانوایی‌های عرضه‌کننده نان کامل، آموزش نانوایان، نظارت مستمر و شفاف‌سازی پرداخت یارانه‌ها، از مهم‌ترین اقدامات اجرایی در این مسیر است.

در شرایطی که فشارهای اقتصادی بر معیشت مردم وجود دارد، حفظ کیفیت و سلامت قوت غالب شهروندان، نیازمند تداوم حمایت‌های دولتی، همراهی صنوف و آگاهی‌بخشی عمومی است و به‌نظر می‌رسد با استمرار این روند و افزایش اعتماد عمومی، نان کامل بتواند به‌تدریج جایگاه خود را در سبد غذایی خانواده‌های مشهدی تثبیت کند.

خبرنگار : محدثه رمضانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار