رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی تاکید کرد:

گام‌های بلند دانشگاه آزاد خراسان رضوی در آموزش، پژوهش و بین‌الملل

عبور جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شرق از مرز ۵۰ هزار نفر

مشهد(پانا)- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی با ارائه گزارشی گسترده از فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فناوری و بین‌المللی استان، اعلام کرد که جمعیت دانشجویی واحد مشهد در سال ۱۴۰۴ از ۵۰ هزار نفر عبور کرده و دانشگاه به یکی از قطب‌های اثرگذار آموزش عالی کشور تبدیل شده است.

کد مطلب: ۱۶۴۴۰۸۴
لینک کوتاه کپی شد
گام‌های بلند دانشگاه آزاد خراسان رضوی در آموزش، پژوهش و بین‌الملل

 محسن مرادی در نشست خبری  به مناسبت سالروز تاسیس این واحد دانشگاهی، گزارشی جامع و بی‌پرده از فعالیت‌ها و وضعیت امروز دانشگاه ارائه داد؛ گزارشی که در آن از آموزش عالی و پژوهش تا فناوری، از بین‌الملل تا نوسازی زیرساخت‌ها، از طرح‌های کلان تا جزئیات دانشجویی، همگی در کنار هم تصویری روشن از جایگاه دانشگاه آزاد مشهد در تراز ملی را نشان می‌داد.

ظرفیت گسترده آموزش عالی در خراسان رضوی

مرادی با ارائه تصویری از وضعیت عمومی دانشگاه گفت: در مجموع ۱۷ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی در سطح استان فعال است و اکنون ۴۸ هزار دانشجو در این مجموعه مشغول تحصیل‌اند. قریب به هزار عضو هیئت علمی در این واحدها فعالیت دارند و این گستره نشان می‌دهد دانشگاه آزاد خراسان رضوی یکی از ستون‌های اصلی آموزش عالی در شرق کشور است.

او افزود: در کنار این حجم دانشجو، ۲۲۰۰ کارمند نیز در واحدهای مختلف دانشگاهی فعالیت می‌کنند و مجموعه دانشگاه آزاد خراسان رضوی به معنای واقعی یک “سامانه گسترده علمی و اداری” در استان به شمار می‌رود.

رشد پرشتاب بین‌الملل و پذیرش دانشجویان خارجی

رئیس دانشگاه با اشاره به گسترش فعالیت‌های بین‌المللی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲هزارو ۸۰۰  دانشجوی غیرایرانی از هشت ملیت مختلف مشغول تحصیل هستند. این رقم برای استان خراسان رضوی که نقش مهمی در پذیرش دانشجویان بین‌المللی دارد، یک ظرفیت ویژه به شمار می‌آید.

مرادی ادامه داد: در رشته‌های علوم پزشکی نیز نزدیک به ۳هزار دانشجوی غیرایرانی در واحد مشهد حضور دارند که این موضوع نشان‌دهنده اعتماد گسترده دانشجویان منطقه به کیفیت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی است.

عبور جمعیت دانشجویی از مرز ۵۰ هزار نفر در واحد مشهد

او یکی از نقطه‌های عطف سال جاری را چنین بیان کرد: در مهرماه سال ۱۴۰۴، جمعیت دانشجویی واحد مشهد و علوم پزشکی از مرز ۵۰ هزار نفر گذشت و امروز واحد مشهد دومین واحد بزرگ دانشگاه آزاد کشور پس از تهران است و این افتخار در همجواری مضجع شریف امام رضا(ع) معنای بیشتری می‌یابد.

مرادی با تاکید بر اینکه واحد مشهد بیشترین تعداد دانشجو در میان مراکز استان‌ها را دارد، گفت: این مجموعه امروز در حوزه‌های علم، فناوری، فرهنگ و هنر نقش‌آفرینی گسترده‌ای دارد.

سهم واحد مشهد از تولید علم کشور

رئیس دانشگاه آزاد خراسان رضوی در ادامه به جایگاه علمی دانشگاه اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی حدود ۲۰ درصد تولید علم کشور را بر عهده دارد و واحد مشهد در این میان سهم قابل‌توجه و تعیین‌کننده‌ای ایفا می‌کند.

او به جزئیات این فعالیت علمی اشاره کرد و افزود: در مجموع ده هزار مقاله بین‌المللی از استان در ژورنال‌های معتبر به ثبت رسیده؛ ۱۶ محله علمی و پژوهشی فعال و بیش از ۵۰۰ عنوان کتاب در رشته‌های مختلف منتشر شده است.

مرادی  از پروژه‌های بزرگ دانشگاه آزاد خراسان رضوی سخن گفت و اظهار کرد: طرح‌های ملی و منطقه‌ای متعددی در دانشگاه مدیریت شده که هرکدام با هدف حل مسائل واقعی جامعه طراحی شده‌اند. در موضوعاتی چون پایداری منابع آب، ناترازی منابع آبی و توسعه فناوری‌های زیست‌بومی، دانشگاه ورود مؤثر داشته است.

وی افزود: در حال حاضر استان دارای ۶ مرکز تحقیقاتی فعال و ۵ مرکز نوآوری است که هریک به‌عنوان پیشران فناوری در حوزه تخصصی خود شناخته می‌شوند.

مرادی به سند تحول بنیادین دانشگاه آزاد که در سال ۱۴۰۰ رونمایی شد اشاره کرد و گفت: این سند مسیر چرخش‌های تحول‌آفرین را در آموزش عالی کشور ترسیم کرد. رشته‌های دانشگاهی بر اساس سه اصل مزیت‌محوری، نیازمحوری و ساماندهی زیست‌بومی بازطراحی شدند.

او افزود: در همین راستا بیش از ۱۵۰ رشته جدید متناسب با نیاز جامعه و زیست‌بوم استان ایجاد شده است.

سامانه پایش، پایان‌نامه‌های مسئله‌محور و نقش دانشگاه در حل مسائل کشور

رئیس دانشگاه آزاد استان گوشه‌ای از سیاست‌های پژوهشی دانشگاه را چنین تشریح کرد: سامانه پایش با هدف تعریف و تبیین معضلات کشور ایجاد شد. موضوعاتی مانند حاشیه‌نشینی، چالش‌های صنعت گاز و بسیاری مسائل دیگر در قالب برنامه‌های علمی متناسب با هر استان بازتعریف شده‌اند.

مرادی گفت: امروز حدود ۱۳۰ هزار پایان‌نامه تحصیلات تکمیلی از این سامانه بهره می‌برند و دانشجویان مسائل واقعی جامعه را مبنای پژوهش قرار می‌دهند. در این طرح‌ها اساتید نیز از مزایای مالی و ارتقای امتیازی برخوردار می‌شوند.

نقش دانشگاه در کاهش مهاجرت تحصیلی

مرادی در واکنش به پرسش خبرنگاران درباره مهاجرت دانشجویان کنکوری به سایر شهرها گفت: کاهش این مهاجرت، یکی از بخش‌های مهم و اثربخش فعالیت دانشگاه آزاد مشهد بوده است. توسعه رشته‌های علوم پزشکی، تقویت فضای آموزشی، ایجاد امکانات بین‌المللی و بهبود زیرساخت‌ها باعث شده داوطلبان تحصیل در مشهد بمانند.

او سپس به همکاری‌های خارجی اشاره کرد و افزود: تفاهم‌نامه‌های متعددی با دانشگاه‌های کشورهای اسلامی امضا شده و تا امروز نتایج عملی در حوزه اعزام دانشجو، پروژه‌های مشترک و فعالیت‌های علمی قابل مشاهده است. توسعه همکاری با عراق نیز به‌طور ویژه پیگیری می‌شود.

مرادی با اشاره به گذشت بیش از ۴۰ سال از ساخت ساختمان اصلی دانشگاه گفت: تمام تأسیسات و فضاهای دانشگاه در حال نوسازی است. دانشکده دندانپزشکی الهیه نیز با حضور حدود ۱۷۰ نفر نیروی تخصصی به‌زودی افتتاح می‌شود و از سال آینده طبق ارزیابی وزارت بهداشت پذیرای دانشجو خواهد بود.

افتخارات دوران کرونا و پیشگامی در آموزش مجازی

رئیس دانشگاه یادآور شد: دانشگاه آزاد مشهد اولین دانشگاهی بود که تنها ۵ روز پس از آغاز کرونا، آموزش مجازی را راه‌اندازی کرد. سامانه وادانا امروز یکی از موفق‌ترین سامانه‌های آموزش الکترونیکی در کشور است.

مرادی ادامه داد: طرح همیار دانشجو و طرح حامی هم‌اکنون فعال است. به ازای هر ۶۰ دانشجو یک حامی تعریف شده و ارتباطات از طریق ایمیل دانشجویی مدیریت می‌شود.

او به طرح پویش نیز اشاره کرد و گفت: این طرح زمینه اشتغال هم‌زمان با تحصیل را فراهم کرده و دانشجویان براساس نیاز صنعت وارد محیط واقعی کار می‌شوند.

آمار دانشجویان علوم پزشکی و نقش دانشگاه در تربیت پرستار

مرادی با ذکر جزئیات مهم گفت: ۸۰ درصد دانشجویان علوم پزشکی هنوز بر اساس شهریه ثابت سال ۱۴۰۰ آموزش می‌بینند و دانشگاه آزاد اسلامی ۴۳ درصد نیاز پرستاران کشور را تأمین می‌کند.

او افزود: هم‌اکنون ۵۰۰ دانشجوی دکتری واحد مشهد هم‌زمان با تحصیل تدریس می‌کنند و شهریه آن‌ها نیز مشمول تخفیف است.

رئیس دانشگاه همچنین خبر داد: ۱۴ هزار دانش‌آموز در مدارس سما خراسان رضوی مشغول تحصیل‌اند و ۶۰ مدرسه فعال در استان زیر نظر سما فعالیت می‌کنند.

او از ثبت ۸۰۰ ازدواج دانشجویی نیز خبر داد و گفت: با ارائه مستندات لازم، برای این دانشجویان یک ترم رایگان لحاظ می‌شود.

مرادی افزود: در حوزه صنعت و کسب‌وکار نیز بیش از ۱۵۰ تفاهم‌نامه امضا شده است.

او در پایان از برگزاری جشنواره امامت و مهدویت (مژده وصل) در ۸ بهمن خبر داد و گفت: دانشگاه آزاد مشهد یکی از متولیان اصلی این جشنواره است و دریافت آثار دانشجویان سراسر کشور در حال انجام است.

خبرنگار : محدثه رمضانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار