امام جمعه کاشمر:

خطبه‌های نماز جمعه به‌عنوان «رسانه ای بزرگ» عمل می‌کنند

کاشمر (پانا) - امام جمعه شهرستان کاشمر با تاکید بر ظرفیت عظیم نماز جمعه برای پیشبرد جامعه اسلامی گفت: خطبه‌های نماز جمعه که کنگره عظیم فرهنگی است به‌عنوان «رسانه ای بزرگ» عمل می‌کنند.

کد مطلب: ۱۵۸۸۰۰۶
لینک کوتاه کپی شد
خطبه‌های نماز جمعه به‌عنوان «رسانه ای بزرگ» عمل می‌کنند

حجت‌الاسلام جواد طاهری در نشست با روحانیون و ائمه جماعت مساجد گفت: نماز جمعه تنها یک عبادت فردی نیست، بلکه «کنگره عظیم هفتگی» است که پس از حج، بزرگترین گردهمایی اسلامی محسوب می‌شود. این اجتماع، نماد وحدت امت اسلامی و محلی برای تبادل اندیشه‌های دینی-اجتماعی است؛ ترکیب خطبه‌ها (سیاسی-اجتماعی) و نماز (عبادی) نشان‌دهنده درهم‌تنیدگی سیاست و عبادت در اسلام است. خطبه اول به مسائل اخلاقی و توحیدی می‌پردازد و خطبه دوم به تحلیل چالش‌های روز جامعه (فقر، محیط زیست، آسیب‌های اجتماعی) اختصاص دارد .

وی افزود: ایجاد همبستگی و اخوت اسلامی با شکستن مرزهای طبقاتی، نژادی و زبانی در صفوف نمازگزاران، نمایش قدرت امت اسلامی به دشمنان و ایجاد بزرگترین تشکل نیروهای ناپیدای جامعه از جمله کارکردهای اجتماعی نماز جمعه است.

امام جمعه کاشمر ادامه داد: خطبه‌ها به‌عنوان رسانهای بزرگ عمل می‌کنند و مردم را از رویدادهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی داخلی و بین‌المللی آگاه می‌سازند.

وی خاطر نشان شد: تبدیل مساجد به پایگاه‌های خدمات اجتماعی مانند مشاوره حقوقی رایگان با حضور قضات، مشاوره روان‌شناسی و رسیدگی به معیشت محرومان، اجرای طرح «مسجد محوری» با محوریت یک مدیر واحد برای پاسخگویی به مشکلات محله از جمله کاربردهای مساجد است.

وی گفت: پس از انقلاب ۱۳۵۷، نماز جمعه به رهبری آیت‌الله طالقانی به‌عنوان «نماد اقتدار نظام اسلامی» احیا شد. نخستین نماز جمعه در دانشگاه تهران با حضور میلیونی مردم برگزار گردید .   

وی گفت: نماز جمعه، دانشگاهی مردمی است که با ترکیب عبادت جمعی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی ظرفیت بی‌بدیلی برای پیشبرد جامعه اسلامی دارد. تحقق این امر منوط به امام جمعه‌ای فقیه، مردمی و انقلابی است که مسجد را به دژ مقابله با آسیب‌ها و پایگاه خدمت‌رسانی تبدیل کند؛ نماز جمعه، حج مساکین و میعادگاه امت با ولایت است.

خبرنگار : محمدرضا زارع ـ سحر دهقان

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار