یادواره شهدا فرصتی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

دارالشهدای دانش آموزی شهر تهران

تهران (پانا) - آیین باشکوه یادواره شهدا و افتتاح آستان شهدای مسجد سیدالشهدا فرصتی برای زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره شهیدان و گامی ارزشمند در پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت و ترویج این ارزش‌های والا در جامعه است.

کد مطلب: ۱۵۷۳۶۹۵
لینک کوتاه کپی شد
یادواره شهدا فرصتی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

مراسم یادبود و گرامیداشت باشکوه یادواره شهدا و افتتاح آستان شهدا در مسجد سیدالشهدا منطقه ۱۶ برگزار شد. این رویداد با حضور خانواده‌های معظم شهدا، رئوف علائی؛ مدیر آموزش و پرورش منطقه ۱۶، حسین کاشانی‌پور؛ شهردار منطقه ۱۶، سرهنگ وحید احمدی؛ فرمانده ناحیه بسیج شهید رجایی و جمعی دیگر از مسئولین و اقشار مختلف مردم، فضایی معنوی و پرشور را رقم زد. این مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد و سخنرانان به بیان رشادت‌های شهدا و اهمیت زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره آنان پرداختند. ادامه مراسم با اجرای گروه همخوانی ری نوا و روایتگری شهدا همراه بود که جلوه‌ای از ارادت مردم به شهدای گرانقدر را به نمایش گذاشت.

ناصر گلستانی رزمنده ۸ سال دفاع مقدس در مراسم تجدید عهد با مسیر نورانی شهیدان عنوان کرد: «خدا را شاکریم که این نوآوری و ابداع را انجام دادیم و در ادامه مسیر شهدا یاریگر ما بودند و این آستان، زیارتگاه، بارگاه و ضریح است و این کار نو در شب‌های احیا بر ما الهام شد که انجام دهیم.»

گلستانی بیان کرد: «از نمادهای ویژه‌ای که در این آستان به کار برده‌ شده‌‌است مسجدی بودن آن است که در نگاه اول و بهترین شکل، گنبدی با گلدسته است که این نماد در مسجد به کار برده و طراحی شده‌است و در نگاه دوم ما را به سمت بقیع می‌برد و سازه در جایی قرارگرفته‌ شده‌است که از سمتی که آقایان وارد می‌شوند، خیمه‌گاه و ورودی این محراب به طور دقیق با بارگاه آقا علی بن موسی الرضا( ع ) مطابقت دارد، و ما در این سازه دو بارگاه ضریح و بقیع را داریم.»

گلستانی ادامه داد: «زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، الگو گرفتن از رشادت‌های آنان، داشتن تصاویر شهیدان در مساجد و ارتباط معنوی گرفتن با شهدا ما را بر این باور می‌رساند که شهیدان دارای ارزش و مقام والایی هستند.

ما نباید از ارزش‌های شهیدان غافل شویم و باید بدانیم که بسیاری از حاجت‌ها و دعاهای ما به دست شهیدان اجابت می‌شود.»

در ادامه اشرف السادات منتظری مادر شهید محمد معماریان ماجرای شال سبز شهید محمد معماریان که یکی از خاطرات تأثیرگذار از فرزندش است را این گونه بیان کرد: «در محرم سال ۱۳۶۵ دچار آسیب شدیدی در ناحیه پا شدم و نذر کردم که اگر تا روز عاشورا بهبود یابم، در مسجد به کمک عزاداران بپردازدم. شب عاشورا پس از خواندن زیارت عاشورا، در عالم رؤیا دیدم که چند نفر از شهدا، از جمله فرزندم شهید محمد معماریان، در مسجد المهدی قم به دیدارم آمدند. محمد در این دیدار شال سبزی را که از ضریح امام حسین (ع) آورده بود، روی پای من قرار داد. پس از بیدار شدن، متوجه شدم که باندهای پای من باز شده‌است و شال سبز روی آن قرار دارد و دیگر هیچ دردی احساس نمی‌کنم. این اتفاق برای من نشانه‌ای از شفای الهی و ارتباط معنوی با فرزند شهیدم بود.»  

شهدا عاشق هدایت مردم بودند و خدا شهیدشان کرد تا هدایت و راهشان ادامه داشته‌باشد و برای این هدف مقدس از جان خود گذشتند. آن‌ها چراغی روشن در تاریکی‌های مسیر حق و حقیقت بودند، با امید به اینکه فداکاری‌هایشان راهنمایی برای نسل‌های آینده باشد. هر گامشان سرشار از عشق به مردم و آرزوی ساختن جامعه‌ای مبتنی بر عدالت، عزت و انسانیت بود. یاد و خاطره‌شان همچنان الهام‌بخش قلب‌هایی است که در جستجوی حقیقت و سربلندی هستند.

خبرنگار : متین عندلیب،فاطمه هنرمند عکاس : زینب ملک زاده

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار