وزیر انرژی قطر تهاجم به ایران می‌تواند اقتصاد جهان را به زانو در آورد

تهران (پانا) - وزیر انرژی قطر هشدار داد که ادامه درگیری‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی با ایران و احتمال اختلال در صادرات انرژی خلیج فارس، می‌تواند طی چند هفته قیمت نفت را به ۱۵۰ دلار در هر بشکه برساند و اقتصادهای جهان را با رکود، کمبود کالا و جهش شدید قیمت انرژی روبه‌رو کند.

کد مطلب: ۱۶۷۲۹۸۰
لینک کوتاه کپی شد
وزیر انرژی قطر تهاجم به ایران می‌تواند اقتصاد جهان را به زانو در آورد

سعد الکعبی در گفت‌‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز گفت: حملات (رژیم) اسرائیل و آمریکا در منطقه و اقدام تلافی‌جویانه ایران ممکن است ظرف چند روز تمام صادرکنندگان انرژی خلیج فارس را متوقف کند و قیمت نفت را به ۱۵۰ دلار در هر بشکه برساند و این مسئله اقتصادهای جهان را از پا درمی‌آورد.

وی افزود: اگر این جنگ چند هفته ادامه پیدا کند، رشد تولید ناخالص داخلی در سراسر جهان تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. قیمت انرژی برای همه افزایش خواهد یافت. با کمبود برخی کالاها مواجه خواهیم شد و زنجیره‌ای از واکنش‌ها شکل می‌گیرد که در آن کارخانه‌ها قادر به تأمین نیازها نخواهند بود.

صبح روز جمعه در اروپا، بهای نفت برنت با ۲.۵ درصد افزایش به ۸۷.۶ دلار در هر بشکه؛ بالاترین سطح از زمان آغاز جنگ در شنبه گذشته رسید.

الکعبی پیش‌بینی کرد که اگر ایران مانع عبور نفتکش‌ها و دیگر کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز شود، قیمت نفت خام طی دو تا سه هفته می‌تواند به ۱۵۰ دلار در هر بشکه جهش کند.

وزیر انرژی قطر همچنین اشاره کرد که قیمت گاز ممکن است به ۴۰ دلار به ازای هر یک میلیون واحد حرارتی بریتانیایی برسد؛ رقمی نزدیک به چهار برابر سطح پیش از آغاز جنگ.

او در پایان افزود: «علاوه بر انرژی، تمامی مبادلات تجاری دیگر میان کشورهای خلیج فارس و جهان نیز متوقف خواهد شد که این امر تأثیر قابل‌توجهی بر اقتصادهای خلیج فارس و همه شرکای تجاری در سراسر جهان خواهد گذاشت.

شبکه خبری اینترفاکس نیز نوشت: ساعت ۱۲:۵۴ روز جمعه به وقت مسکو (۱۳:۲۴ به وقت تهران) قیمت قراردادهای آتی نفت برنت برای تحویل در ماه مه ۲۰۲۶ (اردیبهشت-خرداد ۱۴۰۵) به ۸۷.۲۱ دلار رسید.

بنا بر این گزارش، این رقم ۱.۸ دلار (معادل ۲.۱۱ درصد) بالاتر از نرخ قراردادهای فروش نفت برنت در معاملات روز قبل است.

همچنین، قراردادهای آتی نفت برای تحویل در ماه آوریل (فروردین - اردیبهشت ۱۴۰۵) در معاملات الکترونیکی بورس کالای نیویورک با ۳.۵۲ دلار (۴.۳۵ درصد) افزایش، به ۸۴.۵۳ دلار در هر بشکه رسید.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار