بقائی در پاسخ به پانا؛

موضوع سلاح حزب‌الله باید در چارچوب گفت‌وگوهای ملی انجام شود

کانال ارتباطی میان ایران و آمریکا باز است/ ایده‌هایی از طرف مقابل مطرح شده است

تهران (پانا) - سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: مباحث مرتبط با لبنان و سلاح حزب الله موضوعی است که باید در چارچوب گفتگوی لبنانی- لبنانی مطرح شود.

کد مطلب: ۱۶۵۶۵۳۶
لینک کوتاه کپی شد
موضوع سلاح حزب‌الله باید در چارچوب گفت‌وگوهای ملی انجام شود

اسماعیل بقائی در نشست خبری امروز (۲۲ دی ۱۴۰۴) بیان کرد: در ۲۶ خردادماه در سومین روز از جنایت رژیم صهیونیستی در حمله به کیان ایران برنامه سخنگویی داشتیم. امروز حال و هوای من به مانند آن روز است، امروز نیز داغدار جان‌های عزیزی هستیم که در جریان به خشونت کشیده شدن اعتراضات از دست رفتند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص اظهارات و دخالت‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در اعتراضات اخیر ایران گفت: هیات دولت سعی کرد برای اعتراضات مسالمت آمیز صنفی در روزهای اول چاره اندیشی کند اما در دور دوم اعتراضات، ما شاهد به صحنه آمدن سلاح‌های گرم و سرد به صحنه خیابان بودیم و این مساله با اظهارات مداخله جویانه مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکا همزمان شد که هدف آن ایجاد هرج و مرج و بی‌ثباتی در کشور و گرفتن تعداد زیادی جان باخته و مجروح از کشور ما بود. اقدامات مداخله گرایانه آمریکا و رژیم صهیونیستی قبیح و زشت بوده و در سطح بین المللی تمامی این موارد مستندسازی خواهد شد. 

وی درخصوص مذاکره ایران و آمریکا بیان کرد: کانال ارتباطی بین وزیر خارجه ایران و ویتکاف باز است و هر موقع نیاز شود پیام‌هایی رد و بدل خواهد شد، موارد و ایده‌هایی از طرف مقابل مطرح شده است، جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک‌ نکرده است اما مذاکره در صورتی مورد پذیرش است که معنادار باشد.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ‌پاسخ به سوال خبرنگار پانا درخصوص مساله خلع سلاح حزب‌الله لبنان بیان کرد: موضوع دفاع از لبنان و راهبرد دفاعی لبنان موضوعی است که باید در چارچوب مقامات خود لبنان تصمیم‌گیری شود، ما در عین اینکه مواضع خود را صراحتا اعلام کردیم، گفتیم که مباحث مرتبط با لبنان و سلاح حزب الله موضوعی است که باید در چارچوب گفتگوی لبنانی- لبنانی مطرح شود. مردم در منطقه ما به خاطر دارند و می‌بینند که رژیم صهیونیستی به هیچ قول و قراری پایبند نبوده و از زمان منعقد شدن آتش‌بس، بارها آتش بس نقض شده است.

وی درباره ربایش رئیس‌جمهور ونزوئلا نیز گفت: این اقدام غیرقانونی است و با کشورهایی که خواستار آزادی رئیس‌جمهور قانونی این کشور و همسر او هستند، هم‌صدا هستیم. امیدواریم مقامات ونزوئلا در ادامه ماموریت خدمت به کشورشان موفق شوند.

دیپلمات ارشد ایرانی درباره کشتن یک زن در آمریکا توسط ماموران اداره مهاجرت این کشور و ارتباط آن با اعتراضات ایران گفت: ارتباط آن، روشن‌شدن تناقض مواضع مقامات آمریکا درباره تحولات ایران است. اینکه یک بانوی جوان صرفا به این دلیل که به هشدار پلیس به‌صورت به‌هنگام توجه نکرده کشته می‌شود اما در این طرف در پی تعرض به ماموران انتظامی و مردم، شاهد موضع متناقضی هستیم. شاهد هستیم که چقدر گفتار و رفتار طرف‌های غربی غیرصادقانه است.

بقائی درباره آخرین وضعیت پرونده «مهدیه اسفندیاری» گفت: تاریخ برگزاری دادگاه ایشان اگر اشتباه نکنم، فرداست. امیدواریم زمینه لازم برای رهایی و بازگشت ایشان به وطن فراهم شود. سفارت ایران در پاریس به‌صورت جدی پیگیر موضوع است و با سفارت فرانسه در ایران هم در ارتباط هستیم و هر کاری را برای به‌نتیجه‌رساندن پرونده انجام می‌دهیم.

بقائی درباره مواضع اروپایی‌ها درباره تحولات داخلی ایران گفت: آن‌ها در حفاظت از نمایندگی‌های دیپلماتیک ما قصور کردند و برخی از پایتخت‌های اروپایی، نمایندگی‌ مورد حمله قرار گرفتند. در لندن به پرچم ایران تعرض شد. این اقدام به هیچ‌عنوان قابل‌قبول نیست. سفیر انگلیس به وزارت خارجه احضار و مراتب اعتراض این ابلاغ شد. این گویای این موضوع است که برخی از طرف‌های اروپایی برخلاف شعارهایی که درباره حاکمیت قانون، احترام به حقوق بین‌الملل مطرح می‌کنند، در عمل یا قصور دارند و یا تقصیر و باید پاسخگو باشند. آن‌ها اگر بخواهند، واقعیت‌ها را ببینند، واقعیت روشن است. سفرای ما با مقامات آن‌ها در ارتباط هستند. مداخلات خارجی و روش‌های خشونت‌آمیز در ایران کاملا روشن است. وظیفه ما این است که واقعیت‌ها را به طرف‌های دیگر برسانیم و در حال انجام این کار هستیم.

او درباره اقدامات رژیم صهیونیستی در سومالی‌لند و تقویت تنش‌آفرینی علیه ایران گفت: این فقط علیه ایران نیست، تمام منطقه در معرض اقدامات ناامن‌ساز رژیم صهیونیستی است. موضع تقریبا تمام جامعه بین‌المللی، مخالفت با تجزیبه سومالی بوده است. حضور این رژیم در هر جایی از منطقه، موجب ناامن‌سازی می‌شود و همه کشورهای منطقه نسبت به آن آگاه هستند و امیدواریم این وضعیت بیش از پیش باعث اجماع‌نظر درباره مقابله با سیطره‌جویی رژیم صهیونیستی شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار