امیدواری اردوغان به برقراری صلح فراگیر برای فلسطینی‌ها پس از آتش بس در غزه

تهران (پانا) - رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در سخنانی ابراز امیدواری کرد که توافق آتش‌بس در غزه بتواند زمینه‌ساز تحقق صلح پایدار، ثبات و امنیت در این منطقه و سرزمین فلسطین باشد.

کد مطلب: ۱۶۲۰۳۴۸
لینک کوتاه کپی شد
امیدواری اردوغان به برقراری صلح فراگیر برای فلسطینی‌ها پس از آتش بس در غزه

به گزارش  آناتولی، اردوغان در گردهمایی حزب عدالت و توسعه در ایالت ریزه در شمال شرق ترکیه بر ضرورت پایبندی رژیم صهیونیستی به توافق آتش‌بس تأکید کرد و خواستار پایان دادن به سیاست‌های تهاجمی این رژیم شد.

وی با بیان اینکه سیاست‌های تهاجمی رژیم صهیونیستی امنیت منطقه را تهدید می‌کند، گفت: ترکیه حمایت کامل خود را از هرگونه طرحی که بتواند به‌طور دائم به کشتار و نسل‌کشی‌های ادامه‌دار در غزه پایان دهد، اعلام کرده است.

رئیس جمهور ترکیه خاطرنشان کرد که خبر دستیابی به توافق در غزه میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی موجب خرسندی و آرامش خاطر شده است.

وی همچنین با تقدیر از اقدامات دستگاه دیپلماسی کشورش در این زمینه، نقش آنکارا را در پیشبرد این توافق مثبت ارزیابی کرد.

اردوغان ادامه داد: برادران فلسطینی ما به‌ویژه جنبش حماس، با رفتاری خردمندانه نشان دادند که آمادگی خود را برای صلح اعلام کرده‌اند؛ همچنین سایر کشورهای اسلامی منطقه نیز از روند مذاکرات حمایت کرده‌اند.

رئیس‌جمهور ترکیه خاطرنشان کرد که پس از دو سال ظلم، نسل‌کشی، ویرانی و خشونت، لبخندها برای نخستین‌بار، هرچند همراه با اندوه - به چهره‌های مردم غزه بازگشته‌ است.

اردوغان در ادامه خطاب به شهروندان ترکیه گفت: در وجود شما، فلسطین و مردم فلسطین را گرامی می‌دارم. فارغ از آنچه گفته می‌شود، هر تلاش، هر امضا و هر گامی که موجب شادی مظلومان و داغ‌دیدگان غزه شود، برای ما نیز پذیرفتنی و ارزشمند است.

رئیس جمهور ترکیه در پاسخ به فریادهای حضار در سالن با شعار «رئیس جمهور، ما را به غزه ببر» پاسخ داد: «من ابتدا به غزه خواهم رفت، سپس شما».

اردوغان ادامه داد: صادقانه آرزو داریم که توافق حاصل‌شده زمینه‌ساز تحقق صلح پایدار، آرامش و امنیت دائمی در غزه و سایر اراضی فلسطین باشد.

رئیس جمهور ترکیه در ادامه با هشدار درباره اینکه عقب‌نشینی از این گام می‌تواند پیامدهای منفی به‌دنبال داشته باشد، از کابینه رژیم صهیونیستی خواست به تعهدات امضاشده پایبند باشد و به‌طور کامل به سیاست‌های تهاجمی خود که امنیت شهروندانش و کل منطقه را تهدید می‌کند، پایان دهد.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت عدم ایجاد موانع در مسیر ورود کمک‌های انسانی به غزه تأکید کرد: راه‌حل دو دولتی، کلید صلح پایدار در منطقه ماست. ما بر این باوریم که وجود دو کشور، به‌ویژه از طریق دو راه‌حل جداگانه، بهترین مسیر برای همه ملت‌های منطقه از مسلمانان گرفته تا مسیحیان و یهودیان است.

مرحله نخست توافق آتش‌بس میان حماس و رژیم صهیونیستی، ساعت ۱۲ ظهر روز جمعه به وقت قدس (۹:۰۰ به وقت گرینویچ) اجرایی شد. کابینه رژیم صهیونیستی این توافق را بامداد همان روز تصویب کرده بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار