گوترش با استقبال از توافق قاهره: همکاری و دیپلماسی تنها راه صلح پایدار هستند

تهران (پانا) - دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی به شصت‌ونهمین کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ضمن استقبال از توافق قاهره میان ایران و آژانس برای ازسرگیری بازرسی‌های فنی تأکید کرد که «همکاری و دیپلماسی تنها مسیر دستیابی به امنیت و صلح پایدار» به‌شمار می‌روند.

کد مطلب: ۱۶۰۸۳۴۶
لینک کوتاه کپی شد
گوترش با استقبال از توافق قاهره: همکاری و دیپلماسی تنها راه صلح پایدار هستند

 آنتونیو گوترش در پیامی که روز دوشنبه در نشست افتتاحیه کنفرانس عمومی آژانس در وین قرائت شد، با اشاره به شرایط پرتنش جهانی گفت: «شما در زمانی گرد هم آمده‌اید که جهان با آشفتگی عمیق روبه‌رو است؛ تنش‌های ژئوپلیتیک رو به افزایش است، تهدید هسته‌ای در حال گسترش و جامعه جهانی با شکاف‌های عمیق تقسیم شده است.»

وی افزود: «با وجود این چالش‌ها، آژانس همچنان به‌عنوان ستونی از حرفه‌ای‌گری، بی‌طرفی و برتری علمی ایستاده است. از پیشبرد استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای در حوزه‌هایی چون سلامت، کشاورزی، انرژی و حتی مبارزه با آلودگی پلاستیکی گرفته تا دیگر زمینه‌ها، فعالیت‌های آژانس چراغ امیدی است و گواهی بر قدرت چندجانبه‌گرایی به‌شمار می‌آید.»

دبیر کل سازمان ملل افزود: «من از توافق اخیر میان آژانس و جمهوری اسلامی ایران درباره سازوکارهای عملی برای ازسرگیری بازرسی‌ها استقبال می‌کنم و چشم‌انتظار اجرای سریع آن هستم.» وی تصریح کرد: همکاری و دیپلماسی تنها مسیرهای رسیدن به امنیت و صلح پایدار هستند.»

گفتنی است، ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته پیش درباره ازسرگیری بازرسی‌های فنی که در پی تجاوز رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به تاسیسات اتمی کشورمان تعلیق شده بود، به توافق رسیدند. وزیر امور خارجه کشورمان این توافق را سازوکاری عملی برای همکاری دانست که هم شرایط ویژه امنیتی ایران و هم الزامات فنی آژانس را بازتاب می‌دهد

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار