کارشناس تغذیه :

مصرف نکردن صبحانه، تعادل هورمون‌های سیری و گرسنگی را بر هم می‌زند

کرج(پانا)_ کارشناس تغذیه در استان البرز گفت: مصرف نکردن صبحانه در فاصله‌ی دو ساعت پس از بیداری، تعادل هورمون‌های سیری و گرسنگی را بر هم می‌زند و موجب افزایش اشتها و وزن در طول روز می‌شود.

کد مطلب: ۱۶۷۲۷۱۵
لینک کوتاه کپی شد
مصرف نکردن صبحانه، تعادل هورمون‌های سیری و گرسنگی را بر هم می‌زند

ژاله خسروی در گفت‌وگو با پانا عنوان کرد: «عادت به نخوردن وعده‌ی صبحانه، یکی از اشتباهات رایجی است که پیامدهای مهمی بر سلامت و تناسب اندام افراد دارد.»

وی ادامه داد: «بدن پس از یک شب خواب و سوخت‌وساز، نیازمند دریافت انرژی است. اگر در دو ساعت اول پس از بیدار شدن، صبحانه مصرف نشود، سطح هورمون‌های تنظیم‌کننده‌ی اشتها، مانند گرلین و لپتین، دچار اختلال می‌شود.»

خسروی اظهار کرد: «در این حالت، گرلین که هورمون محرک گرسنگی است، سطح بالاتری پیدا می‌کند و بدن برای جبران انرژی ازدست‌رفته، در طول روز به‌طور مکرر و با شدت بیشتری پیام گرسنگی ارسال می‌کند.»

وی تأکید کرد: «این وضعیت نه تنها فرد را به سمت ریزه‌خواری یا پرخوری در وعده‌های بعدی سوق می‌دهد، بلکه سوخت‌وساز پایه را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و در نهایت، در بلندمدت با ذخیره‌ی چربی بیشتر و افزایش وزن همراه خواهد بود.»

این کارشناس تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: «یک صبحانه‌ی متعادل شامل ترکیبی از کربوهیدرات‌های پیچیده، پروتئین و چربی‌های سالم، مانند نان سبوس‌دار، پنیر، مغزها و شیر، می‌تواند قند خون را تثبیت، هورمون‌ها را تنظیم و انرژی پایدار را تا وعده‌ی ناهار فراهم کند. این عادت ساده، گام بزرگی در جهت کنترل وزن و حفظ سلامت عمومی است.»

 

خبرنگار : دانش‌آموز: فاطمه زهرا تجری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار