مشاور مدرسه شاهد شهید غلامی ناحیه ۲ کرج:

مدرسه باید کارگاهی برای پرورش اندیشه و خلاقیت باشد

کرج(پانا)_مشاور مدرسه شاهد شهید غلامی ناحیه ۲ کرج گفت: مدرسه تنها محل انتقال دانش نیست، بلکه باید به یک کارگاه پرورش اندیشه، ابتکار و توانایی حل مسأله تبدیل شود.

کد مطلب: ۱۶۵۰۰۶۰
لینک کوتاه کپی شد
مدرسه باید کارگاهی برای پرورش اندیشه و خلاقیت باشد

سمیه زارعی در گفت‌وگو با  پانا، با تأکید بر اهمیت بازنگری در روش‌های آموزشی، عنوان کرد: «مدرسه تنها محل انتقال دانش نیست، بلکه باید به یک کارگاه پرورش اندیشه، ابتکار و توانایی حل مسأله تبدیل شود زیرا پرورش خلاقیت و نوآوری در دانش‌آموزان، سرمایه‌گذاری برای ساختن آینده‌ای پویا و تضمین پیشرفت متوازن فرد و جامعه است.»

وی افزود: «هدف ما این است که محیطی امن و تشویق‌کننده برای دانش‌آموزان ایجاد کنیم تا هر یک از آنها بتوانند بدون ترس از قضاوت یا اشتباه، دیدگاه‌های خود را بیان کرده و ایده‌های خلاقانه خود را آزمایش کنند.»

زارعی در ادامه، با اشاره به روش‌های نوین آموزشی که در مدارس به کار گرفته می‌شود، بیان کرد: «ما معلمان را ترغیب می‌کنیم تا به جای روش‌های سنتی و معلم‌محور، از تکنیک‌هایی مانند «بارش مغزی»، «یادگیری مبتنی بر پروژه» و «حل مسأله» استفاده کنند.در این روش‌ها، دانش‌آموز در مرکز فرآیند یادگیری قرار می‌گیرد و معلم به عنوان راهنما عمل می‌کند تا خود دانش‌آموزان مسیر کشف و حل مسأله را طی کنند.این روش‌ها باعث می‌شود که دانش‌آموزان بیشتر درگیر فرآیند یادگیری شده و از یادگیری منفعل به یادگیری فعال تغییر مسیر دهند.»

وی در ادامه اظهار کرد: «حتی تغییرات ساده در نحوه ارزیابی می‌تواند تأثیرات بزرگی در شکوفایی خلاقیت دانش‌آموزان داشته باشد.به عنوان مثال، درخواست از دانش‌آموز برای نقد شخصی یک کتاب یا توصیف خلاقانه یک فصل از سال، به جای ارائه گزارش‌های صرفاً حفظی، می‌تواند جرقه‌ای برای بروز تفکر واگرا و توسعه ایده‌های نو باشد.»

زارعی همچنین به لزوم بازنگری در برخی ارزش‌گذاری‌های رایج در آموزش‌وپرورش اشاره  و اظهار کرد: «متأسفانه در بسیاری از مواقع، تأکید صرف بر نمره به عنوان ملاک موفقیت و ارائه تکالیف سنگین و بی‌ثمر، می‌تواند بزرگ‌ترین مانع برای رشد خلاقیت باشد.ما سعی داریم به جای تمرکز بر نتیجه، بر فرآیند تلاش و ایده‌پردازی دانش‌آموزان ارزش بگذاریم.»

مشاور مدرسه شاهد شهید غلامی اضافه کرد: «امکانات مدرسه نیز باید به بهترین نحو در خدمت شکوفایی استعدادها و خلاقیت‌ها قرار گیرد.به همین دلیل، آزمایشگاه‌ها، کارگاه هنر و کتابخانه‌های مدرسه بسترهای مناسبی برای فعالیت‌های عملی و خلاقانه فراهم می‌کنند. همچنین برگزاری منظم مسابقات علمی، فرهنگی و هنری درون‌مدرسه‌ای، فرصت‌های عالی برای نمایش و تقویت این استعدادهاست.»

زارعی در ادامه تصریح کرد: «با توجه به نقش کلیدی خانواده‌ها در فرآیند آموزشی، همکاری آنها با مدرسه می‌تواند تأثیرات مثبتی در رشد شخصیت دانش‌آموزان داشته باشد.اولیای گرامی می‌توانند با پذیرش و احترام به عقاید غیرمعمول فرزندان، و فراهم آوردن فضایی برای تجربه‌های آزاد و بدون قید و شرط در خانه، همراه و مکمل بسیار مؤثری برای برنامه‌های مدرسه باشند.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «پرورش نسلی خلاق و نوآور، تنها از طریق همکاری مستمر نهادهای خانه و مدرسه محقق می‌شود. نتیجه این همکاری، ساختن جامعه‌ای پیشرو و بالنده خواهد بود که می‌تواند در مواجهه با چالش‌های آینده به بهترین نحو عمل کند.»

خبرنگار : دانش‌آموز:فاطمه حورا تجری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار