روانشناس بالینی استان البرز:

اضطراب دانش‌آموزان را در ۳ گام مهار کنید

کرج(پانا)_ روانشناس بالینی استان البرز گفت:مدیریت صحیح حملات روانی دانش‌آموزان در شرایط استرس‌زا، نیازمند آموزش مهارت‌های اضطراری با ۳ گام به کادر آموزشی و والدین است تا از تبدیل بحران به فاجعه جلوگیری شود.

کد مطلب: ۱۵۹۸۱۸۲
لینک کوتاه کپی شد
اضطراب دانش‌آموزان را در ۳ گام مهار کنید

نازنین اسماعیلی در گفت‌وگو با پانا عنوان کرد: «حملات عصبی و روانی دردانش‌آموزان، واکنشی طبیعی به فشارهای محیطی است که با نشانه‌هایی مانند تنفس سریع، لرزش یا انزوا ظاهر می‌شود.شناسایی به‌موقع این علائم، گام نخست نجات‌ و است.»  

وی افزود: «در مواجهه با این بحران‌ها،ایجاد محیط امن و آرام نخستین اولویت است. انتقال دانش‌آموز به فضایی خلوت، کاهش محرک‌های حسی مانند نور یا صدا و حفظ آرامش توسط اطرافیان،از تشدید حمله جلوگیری می‌کند.»  

این روانشناس بالینی ادامه داد: «تکنیک‌های تنفسی ساده به روش «۴ ثانیه دم، ۷ ثانیه حبس، ۸ ثانیه بازدم» می‌تواند طی ۳۰ ثانیه ضربان قلب را تنظیم کند.آموزش این روش‌ها به معلمان و معاونین،نقش کلیدی در کنترل فوری بحران دارد.»  

وی اظهار کرد: «پس از فروکش کردن علائم حاد، گفت‌وگوی بدون قضاوت درباره احساسات دانش‌آموز ضروری است.عباراتی مانند اینجا در امنیتی یا کنارتم  حس اطمینان را بازمی‌گرداند و از انباشت اضطراب جلوگیری می‌کند.»  

اسماعیلی تاکید کرد: «پیشگیری،مؤثرترین راهکار است.آموزش مهارت‌های مقابله با استرس،برگزاری کارگاه‌های مدیریت هیجان و نظارت برفشارهای درسی باید در دستور کار مدارس قرار گیرد.والدین نیز باید با مشاهده تغییرات رفتاری پایدار، از مشاوران تخصصی کمک بگیرند.»  

وی خاطرنشان کرد: «حملات روانی نشانه ضعف نیستند،بلکه هشدار بدن برای نیاز به حمایت هستند.تبدیل مدارس به فضاهای حامی محور با مشارکت روانشناسان،بحران‌ها را کاهش می‌دهد.»

خبرنگار : دانش‌آموز:فاطمه زهرا تجری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار