یک استاد دانشگاه :

جنگ رسانه‌ای نرم یک جنگ نامحسوس اما بسیار موثر است

کرج(پانا)-یکی از استادان دانشگاه آزاد واحد کرج گفت:جنگ رسانه‌ای نرم و اطلاعاتی یک جنگ نامحسوس اما بسیار موثر است که از ابزارهای رسانه‌ای،دیجیتال و روانی تأثیرگذار بر جامعه به عنوان هدف استفاده می‌کند

کد مطلب: ۱۵۸۵۷۴۵
لینک کوتاه کپی شد
جنگ رسانه‌ای نرم یک جنگ نامحسوس اما بسیار موثر است

محمد نجم درگفت‌وگو با پانا عنوان کرد:«جنگ رسانه‌ای نرم و اطلاعاتی به مجموعه‌ای از اقدامات روانی ، تبلیغاتی و فناورانه اطلاق می‌شود که با هدف تأثیرگذاری بر افکار عمومی ،تغییر باورها و دستکاری درتصمیم گیری‌های سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی بدون استفاده از نیروی نظامی انجام می‌شود.این نوع جنگ از ابزارهای رسانه‌ای ، دیجیتال و اطلاعاتی برای نفوذ در جامعه به عنوان هدف استفاده می‌کند.»

وی افزود:«جنگ اطلاعاتی شامل استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات  استراتژیک در برابر دشمن است.این جنگ می تواند شامل جمع آوری اطلاعات ، جنگ سایبری و گمراه‌سازی باشد.»

این تحلیلگر سیاسی ادامه داد:«اهداف جنگ رسانه‌ای نرم و اطلاعاتی شامل تغییر در باورها و ارزش‌های جامعه،ایجاد تردید و بی‌ثباتی روانی در افکار عمومی، مشروعیت‌زدایی از حکومت و نهادهای سیاسی،کنترل جریان اطلاعات و جهت‌دهی به روایت‌های رسانه‌ای و نفوذ در نخبگان و تأثیرگذاری بر تصمیم‌گیری‌های کلان است.»

وی اضافه کرد:«جنگ رسانه‌ای از ابزارهای متنوع و پیچیده‌ای برای تأثیر‌گذاری بر افکار عمومی،تغییر باورها و دستکاری در تصمیم گیری‌های سیاسی و اجتماعی استفاده می‌کند.این ابزار‌ها شامل  رسانه‌های سنتی، فضای‌مجازی ، عملیات‌روانی و فناوری‌های پیشرفته ارتباطی هستند.از مهم‌ترین ابزار جنگ رسانه‌ای می توان به مطبوعات و رادیو و تلوزیون اشاره کرد.»

نجم در پایان گفت:«جنگ رسانه‌ای نرم و اطلاعاتی یک جنگ نامحسوس اما بسیار موثر است که از ابزارهای رسانه‌ای،دیجیتال و روانی تأثیرگذار بر جامعه به عنوان هدف استفاده می‌کند.این جنگ می‌تواند منجر به تغییرات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بدون استفاده از نیروی نظامی باشد.مقابله با آن نیازمند آگاهی عمومی ، تقویت رسانه‌ای داخلی و امنیت سایبری است.»

 

خبرنگار : دانش‌آموز:فاطمه جهانبخش

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار