ضعف عملکرد در حوزه ایجاد ارزش افزوده تولید زعفران و گل محمدی

تهران (پانا) - رییس دانشکده طب ایرانی، «گل محمدی» را ظرفیت بی‌نظیر در توسعه صادرات و ایجاد ارزش افزوده دانست و گفت: این گیاه، محصولی استراتژیک با مزیت مطلق برای ایران است.

کد مطلب: ۱۶۳۵۸۸۱
لینک کوتاه کپی شد
ضعف عملکرد در حوزه ایجاد ارزش افزوده تولید زعفران و گل محمدی

محمدحسین آیتی امروز سه‌شنبه در همایش "ایران سرزمین گل محمدی که در دانشکده طب ایرانی برگزار شد افزود: اقتصاد گل محمدی، مسیر مطمئنی برای ارزآوری استراتژیک و اشتغالزایی است و هر هکتار کشت گل محمدی برای سه تا چهار نفر اشتغال ایجاد می‌کند.

رییس دانشکده طب ایرانی با اشاره به گردش مالی ۲۰۰ میلیارد دلاری گیاهان دارویی در جهان گفت: ایران به رغم آن که دارای ۲۳۰۰ گونه گیاهان دارویی است، اما جایگاه خود را در این بازار جهانی پیدا نکرده است.

وی تصریح کرد: ایران ۹۴ درصد زعفران جهان را تولید می‌کند و از بزرگترین کشورهای تولیدکننده گل محمدی است، اما در حوزه ارزش افزوده در این محصولات در حوزه بین‌المللی ضعیف عمل کرده است.

آیتی با بیان اینکه  توسعه کشت و تولید گل محمدی به توسعه پایدار، پایداری محیط زیست و توسعه روستایی نیز کمک می‌کند،‌ تصریح کرد:‌ بسیاری از کشورها همچون چین دارای مکتب رسمی طب سنتی هستند و ایران نیز از یک مکتب غنی بومی با عنوان طب سنتی ایرانی بهره‌مند است.

رییس دانشکده طب ایرانی اظهار داشت: ایران هم دارای تنوع گیاهان دارویی گسترده است و هم پشتوانه علمی و فرهنگی عمیقی در حوزه طب سنتی در این حوزه دارد.

وی درهمین حال، نبود راهبرد ملی، نبود صنایع فرآوری مناسب و ضعف برندسازی را از چالش‌های حوزه گل محمدی عنوان کرد.

آیتی تاکید کرد: هنوز در کشور متولی در حوزه گل محمدی در بخش‌هایی همچون سلامت و گردشگری مشخص نیست.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار