رئیس سازمان جهاد کشاورزی زنجان مطرح کرد:

تامین پایدار امنیت غذایی با افزایش سطح اراضی کشاورزی و تولیدات بخش کشاورزی در استان زنجان

تهران (پانا) - اکبر کرامتی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان از افزایش سطح اراضی کشاورزی و رشد تولید محصولات زراعی، باغی و دامی در استان خبر داد.

کد مطلب: ۱۶۲۱۶۲۲
لینک کوتاه کپی شد
تامین پایدار  امنیت غذایی با افزایش سطح اراضی کشاورزی و تولیدات بخش کشاورزی در استان زنجان

در جریان بازدید خبرنگاران از یک مجتمع کشت و صنعت در استان زنجان‌، اکبر کرامتی، رئیس سازمان جهادکشاورزی زنجان اظهار کرد: استان زنجان در زمینه‌ تولید شیر و فرآورده‌های دامی به سطحی رسیده است که می‌تواند نیاز استان تهران را نیز تأمین کند.

 به گفته‌ کرامتی، با وجود گاوداری‌های شیری بزرگ ، مانند گاوداری شیری ۳ هزار اساسی، کشتارگاه‌ها و صنایع بسته‌بندی فرآورده‌های دامی در استان، زنجان به یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات دامی تبدیل شده است.

 او همچنین از همت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران مانند مجموعه‌ی «کوهستان جعفری» قدردانی کرده و اظهار کرد: با حمایت سازمان جهاد کشاورزی، هدف نهایی این است که استان بتواند «در خدمت جامعه و تأمین امنیت غذایی کشور» باشد.

کرامتی با اشاره به آخرین برآوردها از وضعیت اراضی استان اظهار کرد: «براساس آمارهای گذشته، سطح اراضی کشاورزی استان بین ۸۲۰ تا ۳۰ هزار هکتار برآورد می‌شد، اما طبق جدیدترین آمارها که پس از رفع تداخلات اراضی به‌دست آمده و هنوز به‌صورت رسمی ابلاغ نشده است، این رقم به بیش از ۹۵۰ هزار هکتار افزایش یافته است.»

کرامتی افزود: «در حال حاضر، بیش از ۸۵۰ هزار هکتار از اراضی استان زیرکشت قرار دارد که از این میزان، حدود ۱۳ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی آبی هستند. از این سطح، حدود ۸ تا ۹ هزار هکتار به‌صورت سالانه زیر کشت می‌رود و بخش دیگری از اراضی به‌دلیل محدودیت منابع آبی یا تغییر کاربری کاهش یافته است.»

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی زنجان، بیش از ۳۴ هزار هکتار از اراضی زنجان به تولید محصولات زراعی اختصاص دارد که گندم مهم‌ترین محصول استان به‌شمار می‌رود. وی بیان کرد: «در الگوی کشت سال جاری، سطح زیرکشت گندم به ۲۹۰ هزار هکتار رسیده و با توجه به تقاضای بالا، برنامه‌ریزی برای افزایش آن در دست اجراست. پس از گندم، محصول جو بیشترین سطح زیرکشت را در اراضی آبی استان دارد و سیب‌زمینی و حبوبات نیز در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.»

کرامتی ادامه داد: «در بخش باغبانی نیز، بیشترین سطح زیرکشت استان به زیتون اختصاص دارد، به‌ویژه در شهرستان طارم که بیش از ۲۰ هزار هکتار از اراضی آن زیرکشت زیتون قرار دارد. بخش زیادی از این اراضی در سال‌های اخیر از سوی منابع طبیعی به بهره‌برداران واگذار شده است.»

وی با اشاره به جایگاه زنجان در تولیدات دامی کشور گفت: «بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد دامی در استان فعال است که از این تعداد، حدود یک میلیون واحد دام سبک و ۱۵۰ هزار واحد دام سنگین هستند. در سال گذشته بیش از ۲۶۰ هزار تن شیر، ۱۴ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۷۰ هزار تن گوشت مرغ و ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن ماهی و آبزیان در استان تولید شده است.»

کرامتی افزود: «زنجان از استان‌های شاخص کشور در زمینه پرورش ماهی و آبزیان به‌شمار می‌رود و همچنین در حوزه تولید طیور نیز از استان‌های برتر است. محصولات کشاورزی و دامی استان علاوه بر تأمین نیاز داخلی، به استان تهران و سایر مناطق کشور نیز ارسال می‌شود.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «در مجموع، بیش از ۱۰۶ هزار خانوار بهره‌بردار در بخش‌های مختلف کشاورزی، باغی و دامی استان زنجان مشغول به فعالیت هستند که نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی و اقتصاد استان ایفا می‌کنند.»

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار