صرفه‌جویی ۲۰ درصدی تنها راهکار عبور از کم‌آبی در تهران

تهران (پانا)- مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران گفت: تنها راه عبور از کم آبی، صرفه‌جویی فوری ۲۰ درصدی در مصرف آب است.

کد مطلب: ۱۵۸۹۲۹۴
لینک کوتاه کپی شد
صرفه‌جویی ۲۰ درصدی تنها راهکار عبور از کم‌آبی در تهران

محسن اردکانی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به وضعیت فعلی مصرف در تهران اظهار کرد: در حال حاضر، ۳۱ درصد از مشترکان بر اساس الگوی تعریف‌شده مصرف می‌کنند. ۶۲ درصد مصرفی معادل یک و نیم برابر الگو دارند و حدود هفت درصد از مشترکان در وضعیت قرمز قرار دارند و مصرف آنها دو برابر میزان استاندارد است.

اردکانی ادامه داد: طبق قانون، باید منابع آب بیش از میزان مصرف باشد، اما در وضعیت تنش‌زا، مصرف از منابع پیشی گرفته و این وضعیت ناپایدار قابل دوام نیست. نمی‌توان اجازه داد در این شرایط بحرانی، بخشی از منابع آبی در استخرها و مصارف غیرضروری مصرف شود.

وی تأکید کرد: وضعیت آب تهران و کشور به طور کلی بحرانی است و تنها راه مقابله با آن، مدیریت دقیق مصرف و صرفه‌جویی حداقل ۲۰ درصدی توسط شهروندان است.

مدیرعامل آبفای استان تهران، افزود: اگر میزان بارندگی را در پنج سال اخیر بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که همیشه کمتر از ۲۸۰ میلی‌متر بارش داشته‌ایم. این در حالی است که در طول ۶۰ سال گذشته، در استان تهران فقط دو سال خشکسالی داشتیم و به جز یک سال، باقی سال‌ها بارندگی مناسبی ثبت شده است.

به گفته وی برای مثال، در سال ۱۳۷۲ میزان بارندگی تنها ۴۰ میلی‌متر بود. سال قبل از آن ۳۵۷ میلی‌متر و سال بعد ۳۲۰ میلی‌متر بارش داشتیم. بنابراین، به طور کلی بارش‌های کم، معمولاً در سال‌های بعد جبران شده است.

اردکانی توضیح داد: در کشورهای توسعه‌یافته، به‌ویژه در قاره سبز (اروپا)، میانگین بارندگی سالانه حدود ۷۵۰ میلی‌متر است، در حالی که در استان تهران، میزان بارش امسال تنها ۱۵۰ میلی‌متر بوده و پیش‌بینی ما این است که این رقم نهایتاً به ۲۸۰ میلی‌متر برسد.

وی تصریح کرد: الگوی متوسط مصرف آب در شهر تهران حدود ۲۵۰ لیتر در روز است، در حالی که این رقم در کشورهای توسعه‌یافته حدود ۱۶۸ لیتر است.

مدیرعامل آبفای تهران با ارائه آماری دقیق از مصرف آب افزود: حدود ۳۱ درصد از شهروندان تهرانی، ۱۳۱ لیتر آب در شبانه‌روز مصرف می‌کنند. ۶۲ درصد بین ۱۳۰ تا ۲۶۰ لیتر و ۷ درصد از شهروندان بیش از ۲۶۰ لیتر آب در روز مصرف دارند. این آمار نشان می‌دهد که ما نیاز جدی به مدیریت مصرف و افزایش آگاهی عمومی درباره استفاده بهینه از منابع آبی داریم.

وی همچنین تأکید کرد: طبق آمار، فقط ۹ درصد از مصرف آب مربوط به بخش خانگی است؛ اما همین میزان نیز باید به صورت بهینه مدیریت شود تا از بحران کم‌آبی پیشگیری کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار