هر درخت اکسیژن دو نفر را تولید می کند
ریاست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ما برای حفظ حیات خود و زمین باید اقدام به کاشت درخت کنیم زیرا هر درخت اکسیژن دو نفر را تولید می کند و باعث می شود که موجودات زنده بتواند در زمین به حیات خود ادامه دهند.
خداکرم جلالی در مراسم جشن تولد زمین (درختکاری) که صبح امروز ۱۸ اسفندماه در مصلای شمیرانات برگزار شد اظهار داشت: در چهارمین روز هفته منابع طبیعی هستیم و این حرکت سازمان دانش آموزی حرکتی ارزشمند است و سرمایه ای بی بدیل برای آینده ایران اسلامی خواهد بود.
وی افزود: دانش آموزان می توانند با غرس نهالها مشکلات و چالش هایی که در این زمینه وجود دارد را با نقش آفرینی خود برطرف کنند زیرا درخت به تولید هوای پاک و سم زدایی فضای زندگی ما کمک می کند.
ریاست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: همه بزرگان دینی ما به حفظ محیط زیست و منابع طبیعی جهان تاکید داشتند و در مکتب اسلام اشاره شده است که زمین باید حفظ شود زیرا زمین به منزله مادر انسان ها و حیات و زندگی و شادابی به عملکرد انسانها بستگی دارد.
وی گفت: متاسفانه طی قرن اخیر به دلیل عملکرد نامتعادل انسان ها در زمینه حفظ منابع طبیعی و تولید گازهای گلخانه ای و دی اکسید کربن در طبیعت موجب تغییر اقلیم و کمبود آب در دنیا شده و باعث بیابان زایی شده است.
تشدید بیابان زایی توسط انسان ها با بهم زدن تعادل جهان
جلالی ادامه داد: انسان ها با بهم زدن تعادل جهان بیابان زایی را در دنیا تشدید کرده اند و از حدود ۱۶ میلیارد هکتار که ۸ میلیارد آن جنگل بوده است اکنون به دلیل استفاده ناصحیح انسان ها تنها ۴ میلیارد هکتار باقی مانده است که این روند در قرن بیستم ۱۷ برابر شده و باعث بهم ریختن تعادل زمین شده است.
وی گفت: اگر یک گرم بنزین حدود ۱۵ گرم هوا را می سوزاند که ۲.۲ گرم آن گاز سمی است و حالا با این همه خودرو که در محیط شهر وجود دارد ما باید هوای آلوده را استنشاق کنیم و اگر به طور متوسط یک خودرو در روز ۳۰ لیتر بنزین بسوزاند باید ببینیم چقدر مقدار فضای سبز لازم است تا اکسیژن از دست رفته را تولید کند و گازهای سمی را جذب کند.
ریاست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: حدود ۴ هکتار فضای سبز لازم است تا بتواند سوختن ۳۰ لیتر بنزین را جبران کند ما باید با مدیریت و هدایت صحیح نسل آینده کشور در این زمینه گام برداریم زیرا حیات ما و زمین بستگی به پوشش گیاهی و حفظ آب و خاک است زیرا پوشش گیاهی باعث مقاومت خاک و جذب آب می شود و همچنین مواد آلاینده را و گرد و غبار را در خود جذب می کند.
وی اضافه کرد: هر هکتار جنگل حدود ۲.۵ تن اکسیژن تولید می کند و ۸ تن گاز کربنیک را از بین می برد و ۶۰ تن گرد و غبار را در خود جای می دهد.
درختانی با نام دانش آموزان غرس می کنیم
جلالی ادامه داد: ما باید در زمینه درختکاری فرهنگ سازی کنیم و در این زمینه با سازمان دانش آموزی تفاهم نامه ای داشتیم که حرکت امروز از آثار و برکات آن است و در آینده ای نزدیک در شهر تهران به صورت آزمایشی درختانی را در مناطق تهران با نام دانش آموزان غرس می کنیم و اگر موفق بودیم این کار را در استان های دیگر نیز ادامه می دهیم و هر دانش آموز می تواند حدود ۱۰ نهال را به نام خود غرس کند و برای آبیاری و مراقبت انها اقدام کند.
وی عنوان کرد: باید بدانیم که هر یک درخت اکسیژن دو نفر را تولید می کند و هر درخت موجودی است که همواره تسبیح خدا را می گوید و موجودی زیبا و خدمتگزار است. پس باید برای آینده ایران اسلامی در این زمینه تلاش کنیم.
ارسال دیدگاه