˝مریم مرادی˝ در گفت‌وگو با خبرنگار پانا:

مصرف شیرینی‌جات در ایام امتحان به مرور موجب خستگی می‌شود

خبرگزاری پانا: یک کارشناس تغذیه گفت: مصرف بیش از حد شیرینی‌جات در ایام امتحانات در مرحله اول موجب ایجاد انرژی در فرد شود، اما مصرف بیش از حد آن‌ها به مرور موجب خستگی خواهد شد

کد مطلب: ۲۲۴۸۴۷
لینک کوتاه کپی شد

" مریم مرادی" در گفت‌وگو با خبرنگار پانا، با بیان اینکه اکثر افراد تصور می‌کنند مصرف مواد خوراکی شیرین و پر قند در ایام امتحانات موجب تأمین انرژی مغز می‌شود، اظهار کرد: گاه اکثر دانش‌آموزان و دانشجویان به بهانه اینکه صرف وقت جهت تغذیه موجب کاهش زمان مکالمه می‌شود در این روزها توجه چندانی به تعذیه خود نمی‌کنند؛ در حالی‌که این امر اقدامی نادرست است که موجب کاهش تمرکز و میزان یادگیری خواهد شد .

وی تصریح‌کرد: تغذیه سالم، مناسب و کامل نقش قابل توجهی در عملکرد مغز و بازدهی مطالعه دارد و نوجوانان و جوانان باید با گنجاندن همه گروه‌های غذایی در رژیم روزانه به ویژه در ایام امتحانات از مواد پروتئینی، قند، چربی، لبنیات، میوه جات و سبزیجات به میزان متعادل و لازم که موجب افزایش قدرت یادگیری و راندمان ساعات مطالعه خواهد شد بهره‌مند شوند .

مرادی با اشاره به اینکه در روزهای امتحان به علت استرس و فشارهای عصبی، به طور معمول تغذیه دانش‌آموزان دچار اشکال می‌شود، خاطرنشان ‌کرد: با داشتن تغذیه صحیح، می‌توان بازده فکری دانشجویان را افزایش داد و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کرد .

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه متأسفانه برخی دانش‌آموزان به غلط تصور می‌کنند که غذا و استراحت مانع مطالعه آنان می‌شود، ادامه داد: دانش‌آموزان باید در طول امتحانات از غذاهای مقوی و پر انرژی مانند گردو، بادام، کشمش، خرما، شیر موز، آب پرتقال و بیسکویت که دارای مواد لازم برای بدن هستند، استفاده کنند .

مرادی با تأکید بر اینکه دانشجویان در زمان امتحانات باید وقت لازم را برای غذا خوردن در نظر بگیرند، افزود: بررسی دانشمندان نشان می‌دهد که خوردن غذاهای نشاسته‌ای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تأثیر در بهبود کیفیت خواب در زمان امتحانات مفید است .

وی با بیان اینکه دانشجویان باید صبح روز امتحان به منظور افزایش کارآیی مغز از مواد سرشار از پروتئین و فیبر استفاده کنند، گفت: متأسفانه برخی افراد به دلیل داشتن استرس و اضطراب، در امتحانات دچار مشکلاتی می‌شوند که به این افراد توصیه می‌شود برای مقابله و کاهش اضطراب از برخی سبزیجات و میوه از قبیل ریحان، نعنا، کاهو و سیب استفاده کنند .

مرادی تصریح کرد: کم‌خوابی یکی از دلایل کاهش یادگیری و تمرکز است که برای جلوگیری از این عارضه، خوردن جگر و گوشت و ماهی اهمیت دارد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار