بین سازمان بیمه سلامت ایران و هیات امنای صرفه‌جویی ارزی صورت گرفت؛

امضای تفاهم‌نامه همکاری با موضوع حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج

تهران (پانا) - تفاهم نامه همکاری مشترک بین سازمان بیمه سلامت ایران و هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران با موضوع حمایت مالی مازاد بر سهم بیمه پایه، بیمه تکمیلی و صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج امضا شد.

کد مطلب: ۱۶۵۶۲۸۸
لینک کوتاه کپی شد
امضای تفاهم‌نامه همکاری با موضوع حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج

این تفاهم‌نامه روز شنبه ۲۰دی با موضوع تامین بخشی از هزینه‌های داروهای منتخب در نسخ سرپایی در داروخانه‌های طرف قرارداد سازمان بیمه سلامت ایران، جهت درمان بیمه شدگان دارای نشان بیماری صعب العلاج در سامانه سازمان، از محل حمایت‌های هیات امنای صرفه جویی ارزی و اعتبارات هیات در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ برای کمک به این بیماران در چهارچوب تفاهم نامه و سیاست‌های خرید راهبردی برای داروهای غیر برند دارای راهنمای تجویز منعقد شده است.

بر اساس این تفاهم نامه، درمجموع ۱۰ دارو شامل یک کد ژنریک دارو پوشش ۵۰ درصدی از سهم بیمار و ۹ کد ژنریک دارو پوشش ۷۰ درصدی از سهم بیمار را از محل این قرارداد خواهد داشت.

بیمه شدگان سازمان‌های بیمه گر پایه سلامت شامل بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت ایران و سازمان تامین اجتماعی که امکان پرداخت هزینه آنها به صورت وب سرویس‌های الکترونیک آنلاین در سامانه نسخه الکترونیک وجود دارد، مشمول این قرارداد می‌شوند.

این قرارداد به مدت ۴ ماه از تاریخ اول دی ماه ۱۴۰۴ تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۵ برقرار خواهد بود و مبلغ حداکثر آن معادل یک هزار میلیارد تومان است؛ در صورت استمرار تامین منابع از طرف هیات امنای صرفه جویی ارزی، این خدمات ادامه خواهد یافت.

این قرارداد به امضای محمد مهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران و سید حسین صفوی رییس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران رسیده است.

پر هزینه‌ترین داروها در صندوق بیماران خاص و صعب العلاج مربوط به سرطان‌ها و دیابت است

«محمد مهدی ناصحی» مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران کمک‌های بسیاری به بیماران و موسسات درمانی کشور انجام داده است. همچنین همکاری خوبی میان سازمان بیمه سلامت ایران و هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران از گذشته شروع شده و قابل توسعه است.

وی ادامه داد: امضای این تفاهم نامه نیز اقدام مناسبی برای کاهش هزینه از جیب مردم خواهد بود؛ شروع این کار نویدبخش همکاری گسترده‌ای خواهد بود.

ناصحی بیان کرد: حداقل مبلغ هزار میلیارد تومان برای پوشش این ۱۰ دارو از طرف هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران در نظر گرفته شده است. اثربخشی این اقدام در درمان و کاهش پرداختی از جیب بیماران به سرعت دیده می‌شود و این تفاهم نامه منجر به ساماندهی مسیر حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: هر دو مجموعه از طریق خرید راهبردی می‌تواند از مجموعه‌هایی که این داروها را عرضه می‌کنند، رایزنی کرده و تخفیف‌هایی بگیرند تا پوشش بیشتری اتفاق بیفتد. پر هزینه‌ترین داروها در صندوق بیماران خاص و صعب العلاج مربوط به سرطان‌ها و دیابت است و در این تفاهم نامه نیز به این موضوع توجه شده است.

«سید حسین صفوی» رییس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران نیز در این مراسم اظهار کرد: هسته اولیه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران در دوران دفاع مقدس با توجه به مشکلات نظام سلامت در آن دوران شکل گرفت و مشکلات بیماران از نظر مالی، امکانات، اعزام به خارج از کشور مد نظر بود؛ در سال ۱۳۷۸ قانون تاسیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران در قالب نهاد عمومی غیردولتی توسط مجلس تصویب شد.

وی ادامه داد: هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران از چند جنبه به نظام سلامت کمک کرده و امکاناتی را تهیه می‌کند که هزینه نظام سلامت را کاهش داده و مانع از نیاز به اعزام بیمار به خارج از کشور شود. راه اندازی مجموعه‌هایی برای انجام عمل پیوند، درمان بیماران ناشنوا و کاشت حلزون شنوایی توسط هیات امنا باعث کمک به بیماران شده است.

صفوی گفت: یکی از اقدامات مهم هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، شتاب دهی به تشکیل هسته‌هایی در کشور برای درمان‌های پیشرفته است. در زمینه حلزون شنوایی همکاری خوبی با سازمان بیمه سلامت داشتیم که در راستای تامین هزینه پردازشگرهای صوتی برای افرادی بود که قبلا کاشت حلزون انجام داده بودند؛ از سال گذشته این هماهنگی با سازمان بیمه سلامت انجام شد که کمکی در زمینه داروهای گران قیمتی شود که در فارماکوپه دارویی کشور وجود داشته، اما تحت پوشش بیمه نیستند.

وی بیان کرد: با این اقدام امروز، کمک‌های هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران به صورت هدفمند به بیماران خاص و صعب العلاج انجام می‌شود و قطعا اتفاق بسیار خوبی خواهد بود و البته به نوعی حمایت از محصولات تولید داخل نیز محسوب می‌شود.

«محمد عفت پناه» معاون درمان و خرید راهبردی سازمان بیمه سلامت ایران نیز در این مراسم گفت: سازمان بیمه سلامت ایران از ابتدای تاسیس خود تلاش کرده که حفاظت مالی را برای بیمه شدگان فراهم کند و امروز اقدام جدیدی با همکاری هیات امنای صرفه جویی ارزی شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: سازمان بیمه سلامت در راستای کاهش پرداختی از جیب بیماران، مسیرهای مختلفی را راهبری می‌کند و یکی از اقدامات مهم این است که در سه سال اخیر، صندوق بیماران خاص و صعب العلاج دایر شده و با بودجه ۱۲ همت، بیش از ۱۳۰ گروه بیماری خاص و صعب العلاج تحت پوشش قرار گرفته‌اند.

معاون سازمان بیمه سلامت ایران بیان کرد: قبل از راه اندازی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج، این بیماران باید هزینه درمان را از جیب پردخت می‌کردند، اما در حال حاضر اغلب بیماری‌های خاص و صعب العلاج تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته و امیدواریم بودجه این صندوق برای سال آینده افزایش پیدا کند.

وی افزود: اقدام جدیدی که در سازمان بیمه سلامت با همکاری هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران شکل گرفته، اختصاص بودجه یک همت برای این صندوق است که بدین ترتیب داروهایی تحت پوشش قرار می‌گیرند که در حال حاضر تحت پوشش بیمه‌های پایه نیستند.

عفت پناه گفت: تلاش سازمان بیمه سلامت این است که بیماران هنگام بیماری فقط دغدغه بیماری خود را داشته باشند و دغدغه مالی وجود نداشته باشد.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار