سخنگو قوه قضاییه مطرح کرد؛

آخرین وضعیت پرونده‌های باشگاه مس رفسنجان و حادثه تروریستی زاهدان

تهران (پانا) - سخنگوی قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه همچون سال‌های گذشته توسط دادگستری استان های مرکزی تمهیدات و تسهیلات لازم را برای زائران عزیز فراهم آورده‌ تا زائران در کمال آسایش مسیر را طی کنند.

کد مطلب: ۱۵۹۴۲۳۷
لینک کوتاه کپی شد
آخرین وضعیت پرونده‌های باشگاه مس رفسنجان و حادثه تروریستی زاهدان

اصغر جهانگیر در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در ۱۸مرداد، ضمن تبریک روز خبرنگار و آرزوی توفیق و سربلندی برای آنان، اظهار کرد: در ابتدا با توجه به اینکه در آستانه اربعین حسینی بوده و عاشقان در راهپیمایی پرشور در حال حرکت هستند، اشاره‌ای در این خصوص خواهم داشت. آن چیزی که اکنون در راهپیمایی اربعین شاهد هستیم، الگوی اقتداربخش برای همه مسلمانان سراسر جهان است. این راهپیمایی نشان می‌دهد ملت ما ملت امام حسین است. این ملت در طول تاریخ در مقابل زورگویان عالم ایستادند.
وی افزود: ملت ما نشان داد با مقاومت، مسیر پیشرفت خود را هموار می‌کنند. قوه قضاییه همچون سال‌های گذشته به دادگستری استان‌های مرکزی در خصوص تمهیدات و تسهیلات لازم برای زائران عزیز تمهیداتی را فراهم آورده‌اند تا زائران در کمال آسایش مسیر را طی کنند.

جهانگیر گفت: دادستان محترم تهران نیز در فرودگاه امام خمینی حاضر شده و تسهیل اعزام زائران را پیگیری می‌کنند که به سهم خود قدردانی می‌کنم.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: به مناسبت چهلم شهدای اقتدار جنگ ۱۲ روزه، رهبر انقلاب تکالیفی همچون حفظ اتحاد ملی، شتاب در پیشرفت، حفظ ابروی ملی در فضای رسانه، تجهیز و تقویت کشور به قدرت دفاعی، جدیت در کیفیت امور اجرایی دولت، هدایت معنوی و آرامش برای جامعه و در نهایت حفظ شعور و شور انقلابی بود. پیام این هفت تکلیف راهبردی، نقشه راهی است که همه ما باید به اندازه  خود مسیر را شناسایی و طی کنیم.

جهانگیر ادامه داد: ملت ایران در جنگ ۱۲روزه خوش درخشید. باید با همیاری یکدیگر مراقب دسیسه‌ها و دو بازی‌های قطبی‌های دشمن باشیم. هر کس به زعم خود نقش مهمی در این عرضه ایفا می‌کند.

وی گفت: دشمن با جنگ ترکیبی به میدان آمد و مسئله فقط نظامی نبود بلکه تلاش کرد در حیطه ادراک و معنا ورود کند و خود را قوی‌تر از آنچه هست، نشان دهد. باید در بیانات گوناگون به این نکته توجه کنیم تا اجازه ندهیم این مکر دشمن تحقق یابد. 

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: رهبر انقلاب هفته گذشته در حسینه امام خمینی در مراسم چهلم شهدای اقتدار بر دو نکته دین و دانش تاکید کردند. امیدواریم با توجه بیشتر این دو مقوله تلاش کنیم هم بعد معنوی و علمی را قوی نگه داریم. دشمن در جنگ ۱۲ روزه اخیر شکست خورد اما به عملیات روانی گسترده متوصل شده است. ما نباید فریب جنگ روانی دشمن را بخوریم. دشمن با نگه ‌داشتن خیال جنگ در جامعه قصد دارد کارهای عادی و روزمره مردم را با خلل مواجه کند. امید است که اجازه نمی‌دهیم هیچ گونه خللی در روند آرامش جامعه ایجاد شود.

وی افزود: جنایات رژیم صهیونی نشان داد این رژیم منطقی جز کودک‌کشی ندارد. در سراسر دنیا آزادگان جهان برای آزادی فلسطین فریاد می‌کشند این موضوع نشان می‌دهد باید خود مردم دست به کار شده و این رژیم را رسوا عالم کنند. جا دارد روز ۱۷ مرداد خدمت همه خبرنگاران و فیلمبرداران عرصه خبر تبریک عرض کنم باعث افتخار است که روز شهادت شهید صارمی روز خبرنگار نام دارد.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: حقوق بشر اسلامی به معنای کلمه به انسان اعتقاد داشته و دارد. همچنین انسان را خلیفه خداوند بر روی زمین می‌داند. این دیدگاه بر حفظ کرامت انسان توجه داشته و حقوق بشر غربی را پروژه‌ای شیطانی برای اهداف قدرت‌های استبدادی می‌داندکه با شعار حقوق بشر  جنایات خود را انجام می‌دهند.

وی افزود : مدعیان دروغین حقوق بشر امروز به گونه‌ای عمل می‌کنند که اکنون بشریت از حقوق بشر غربی نفرت دارد. باید بیشتر از قبل برای احیای حقوق بشر اسلامی به تلاش کنیم تا حقوق بشر غربی بیشتر از قبل رسوا شود.

جهانگیر گفت: خبرنگاران مخصوصا خب نگاران صداوسیمای ایران با ازخودگذشتگی در صحنه حضور یافته و تا پای جان ایستادند تا حقیقت به گوش مردم برسد. این همان چیزی است که قدرت‌های استکباری از آن ترس دارند حقیقتی که خبرنگاران ما به جهان مخابره می‌کنند و برای آن‌ها غیرقابل تحمل است.

وی ادامه داد: شنیدن واقعیت‌ها برای جهانخواران و‌ استکباران دشوار است، چرا که آنان می‌خواهند دنیا را به گونه‌ای جلوه دهند تا مانع رسیدن حقیقت به مستضعفان شوند. مسئولیت خبرنگاران آزاد‌ه جهان  بسیار سرنوشت‌ساز است و باید این مسیر روشن را با عزت و عظمت ادامه دهند.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره پیگیری اقدامات تجاوز رژیم صهیونیستی گفت: وظیفه اصلی در این زمینه برعهده دولت است و اقدامات موثری از سوی معاونت حقوقی ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه در حال دنبال است در عین حال شورای عالی امنیت ملی مصوباتی داشته که به دستگاه‌های مختلف ابلاغ شده و در حال پیگیری است همچنین قوه قضاییه برحسب وظیفه اقداماتی در معاونت امور بین‌الملل قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر، دادستانی کل کشور و مرکز وکلای قوه قضاییه انجام داده‌ است.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص پرونده انفجار بندر شهید رجایی گفت: اقدامات متعددی از زمان شروع حادثه تاکنون دنبال شده است، گزارش شده در ماه گذشته از مسئولان بیمه کشور و مدیران ارشد بیمه و تجار و حادثه دیدگان نشست‌های پیاپی رو برگزار کردند، از جمله گزارش بیمه مرکزی در خصوص پرداخت‌ها ارائه کرد اکنون دیه تمام متوفیان پرداخت شده است همچنین در خصوص خسارات‌های فاقد بیمه بدنه نیز همه خودروها ارزیابی و به صورت کامل پرداخت شد.

وی در خصوص پرونده کوروش کمپانی افزود: با صدور کیفرخواست ٧ نفر به اتهام کلاهبرداری و یک نفر به اتهام معاونت در کلاهبرداری ارسال شد. در این پرونده نفر اصلی و همسرش فراری بوده و بقیع به قید وثیقه آزاد هستند اما یک نفر همچنان در حبس است. تعداد شش خودرو از انبار متهمان توقیف شده است که در مزایده قرار گرفته یک واحد تجاری نیز توقیف شد و مبلغ ۱۷ میلیارد تومان از فروش ملک در حساب موجود بوده و پرداخت مطالبات مال‌باختگان در دستور کار است امید است به زودی متهمان دستگیر شوند و خبر آن منتشر شود. اقدامات قضائی جهت برگزاری مزایده و فروش سایر اموال و پرداخت مطالبات مالباختگان همچنان در دستور کار قرار دارد. در عین حال، نسبت به افراد متواری که متهمان اصلی هستند نیز دستورات لازم صادر شده و ان‌شالله  به‌زودی خبر دستگیری آن‌ها اطلاع‌رسانی خواهد شد.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره روند رسیدگی و برگزاری دادگاه منافقین گفت: این سازمان که از سال ۱۳۴۴ تشکیل شده است از همان اول با نگاهی تفرقه‌انگیز مسیر مبارزه را از مسیر خود منحرف کرد و  حتی قبل از انقلاب هم توسط بزرگان چون امام ره تایید نشد. تاریخ به ما نشان می‌دهد که نگاه دقیق امام نسبت به منافقین به سرعت به واقعیت تبدیل شد و جامعه به این نتیجه رسید که این گروه نه برای مردم بلکه برای منافع شخصی خود تلاش می‌کردند. پس از انقلاب نیز جنایات متعددی از جمله ترور بزرگان و مردم عادی توسط این گروه رقم

وی ادامه داد: دادگاه به صورت علنی برگزار می‌شود و وکلای متهمین، خانواده شهدای ترور، افراد آسیب‌دیده، اعضای سابق سازمان و کارشناسان حقوقی و تاریخی در آن حضور دارند.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به پرسشی درباره لایحه مقابله با انتشار اخبار جعلی در فضای مجازی، اظهار کرد: موضع دستگاه قضایی درباره انتشار محتوای خلاف واقع، چه در فضای مجازی و چه در حوزه‌های رسمی و حقیقی، کاملاً مبتنی بر قانون و مقررات جاری است. فعالان رسانه‌ای، از خبرنگاران تا اصحاب رسانه، ملزم به رعایت قانون هستند و هرگونه تخطی از این قوانین، به‌ویژه در شرایط حساس کنونی که کشور در وضعیت جنگی قرار دارد، به هیچ وجه قابل تحمل نیست.

جهانگیر افزود: در چنین شرایطی، حساسیت و دقت نظر بیشتری از سوی رسانه‌ها و مسئولان امنیتی و قضایی لازم است تا مانع سوءاستفاده دشمنان از شایعات و اخبار نادرست شوند. دادستان‌های سراسر کشور و مراجع امنیتی و انتظامی موظف‌اند با دقت کامل با این موضوع برخورد کنند و قوه قضاییه نیز در حفظ امنیت روانی جامعه کوتاه نخواهد آمد.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در صورت نیاز، قوه قضاییه با همکاری بخش‌های مختلف، طرح‌های لازم را به مجلس ارائه خواهد کرد تا قوانین مربوط به مقابله با انتشار اخبار جعلی تقویت شود.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره بازگشت زندانیان به زندان اوین اظهار کرد: از روز حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به زندان اوین، رئیس قوه قضاییه دستور داد که سازمان زندان‌ها در اسرع وقت زندانیانی که به‌صورت فوق‌العاده و اضطراری به زندان‌های دیگر منتقل شده‌اند، سریعاً به زندان اوین بازگردانده و در محل قبلی خود مستقر شوند.

وی افزود: بر اساس پیگیری‌های انجام شده  روز گذشته ۵۰۰ نفر از زندانیانی که به زندان تهران بزرگ اعزام شده بودند، بدون هیچ مشکل و با هماهنگی کامل به زندان اوین بازگشتند.  تعدادی زندانی دیگر که بازگرداندن آنها به زندان اوین به مصلحت تشخیص داده نشده، به زندان‌های دیگر منتقل شدند. امیدواریم با آمادگی کامل زندان اوین، همه زندانیانی که پیش‌تر در این زندان بودند، در اسرع وقت به محل قبلی خود بازگردانده شوند.

وی در پاسخ به سوالی درباره رأی هیات عمومی دیوان عدالت اداری درباره اعمال ماده ۲۷ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، اظهار کرد:  در قانون جامع خدمات رسانی مصوب سال ۱۳۹۱ مدت خدمت داوطلبانه جانبازان، رزمندگان، آزادگان و شهدا در جبهه قبل از استخدام را به عنوان سنوات قابل قبول بیمه و بازنشستگی محسوب می‌کند.

وی توضیح داد: این مدت باید به آخرین وضعیت استخدامی فرد اضافه و حق بیمه آن به صندوق‌های مربوطه واریز شود.

جهانگیر افزود:  درباره اجرای این ماده در دیوان عدالت اداری دو برداشت متفاوت وجود داشت؛ برداشت اول معتقد بود اجرای ماده منوط به تقاضای کارمند یا کارگر در دوران اشتغال و قبل از بازنشستگی است، اما برداشت دوم این بود که ماده باید به صورت مطلق اجرا شود و بازنشستگی مانع بهره‌مندی از حقوق مکتسبه در دوران اشتغال نیست.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: با توجه به تعارض آرای قضات، موضوع به هیات عمومی دیوان عدالت اداری ارجاع شد و در نهایت با اکثریت آراء نظر دوم مبنی بر عدم محدودیت زمانی و شمول ماده ۲۷ به بازنشستگان تایید شد.

جهانگیر در پاسخ به سوالی درباره فروشگاه‌های رفاه گفت: این پرونده‌شامل ۲۵ متهم است که مربوط به واگذاری غیرقانونی و تبانی در معاملات دولتی فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه است. حکم قطعی و نهایی این پرونده در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ صادر شد و ‌اکنون در تجدیدنظر قرار دارد که نتیجه آن را به عموم اعلام می‌کنیم. طبق رای دادگاه متهم ردیف اول به اتهام مشارکت در معاملات دولتی به ۲ سال و ۱۱ ماه حبس تعزیری و پرداخت جریمه نقدی سنگین به میزان ۵هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال محکوم شده است. متهم ردیف دوم که یکی از مالکان فروشگاه نیز بوده است علاوه بر محکومیت مالی به پرداخت مبلغی بر اساس شاخص تورمی به مالباختگان، به یک سال و ۱۱ ماه حبس نیز محکوم شده است.

جهانگیر گفت: متهم ردیف سوم به اتهام اقدامات برخلاف منافع شرکت، دو سال و ۱۱ ماه حبس و ممنوعیت فعالیت در هیئت مدیره دریافت کرده است. متهم ردیف چهارم نیز به پنج سال حبس و محکومیت مالی به جرم مشارکت در انجام معاملات غیرقانونی و تحصیل مال از طریق نامشروع محکوم شده است.

وی افزود: متهم‌ ردیف پنجم که یکی از اعضای شورای بورس است، به جرم تبانی در معاملات دولتی و استفاده از اطلاعات نهانی، انفصال ابدی از خدمات دولتی و حبس تعزیری محکوم شده است.

جهانگیر در ادامه گفت: متهمان ششم تا هشتم به دلیل خودداری از ارائه اطلاعات مالی و عدم رعایت استانداردهای حسابداری به حبس‌های کوتاه‌مدت محکوم شده‌اند. همچین متهمین ردیف نهم نیز که ۱۰ متهم دیگر هستند به اتهام مشارکت در معاملات دولتی و خیانت در امانت متهم بودند، حکم برائت گرفته و مجازاتی برای آنان صادر نشده است.

سخنگوی قوه قضاییه اظهارکرد: قوه قضاییه وظیفه حل و فصل اختلافات بین دستگاه‌های اجرایی را بر عهده ندارد و هر نهاد باید در چارچوب قوانین و مقررات به وظایف خود عمل کند.در صورت که هر گونه گزارش از تخلف قوه قضاییه موظف به رسیدگی می‌شود.

جهانگیر در خصوص کم آبی در کشور گفت: دادستان تهران به عنوان نماینده مدعی‌العموم وارد کار شده و جلسه‌ای  در این خصوص برگزار کرده است. بر این اساس قرار شد حلقه چاه‌های مورد اختلاف به این وزارتخانه تحویل داده شود. مسئولان باید به گونه‌ای رفتار کنند که در دل مردم نگرانی ایجاد نشود.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار