۲۱ دستور ویژه رئیس قوه قضاییه به مقامات قضایی

تهران (پانا) - رئیس قوه قضاییه همزمان با آغاز هفته قوه قضاییه در مصاحبه‌ای تلویزیونی و رادیویی، ضمن اشاره به اتفاقات روز، گزارشی کوتاه از عملکرد دستگاه قضا و برنامه‌های پیش‌روی این دستگاه ارائه کرد.

کد مطلب: ۱۵۷۹۵۶۲
لینک کوتاه کپی شد
۲۱ دستور ویژه رئیس قوه قضاییه به مقامات قضایی

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در آغاز این مصاحبه، ضمن گرامیداشت یاد شهدا به ویژه شهدای تجاوز اخیر رژیم صهیونی به کشورمان اعم از فرماندهان، دانشمندان و عموم شهدای غیرنظامی، گفت: بر خود لازم می‌دانم که به خاطر داشتن چنین ملت و اُمتِ غیور، مومن و بزرگواری، شاکر خداوند متعال باشم؛ همانگونه که امامین انقلاب اسلامی در بیانات خود مطرح کرده‌اند، ملت ما یک ملت بی‌نظیر در تاریخ محسوب می‌شود؛ این روز‌ها نیز ما شاهد جلوه‌ها و مصادیقی زیبا از وحدت و همدلی مردم هستیم که در طول تاریخ، به ندرت اتفاق افتاده است.

رئیس قوه قضاییه گفت: در حوزه نبرد رسانه‌ای جنگ کنونی که در جریان است، باید به همه تلاشگران و مجاهدان رسانه ملی آفرین بگویم چرا که این عزیزان کار‌هایی را انجام دادند که در تاریخ ماندگار خواهد شد؛ اقدام شجاعانه خانم «سحر امامی» مجری تلویزیون و همچنین ترک نکردن مدیر اتاق فرمان شبکه خبر توسط مدیر این اتاق و ادامه‌ی کار تا لحظاتی پس از تجاوز دشمن زبون صهیونی، مصادیقی از مجاهدت‌های ماندگار نیرو‌های رسانه ملی در جریان تجاوز رژیم صهیونی به خاک کشورمان بود.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرارسیدن هفته قوه قضاییه اظهار کرد: در هفته قوه قضاییه، یاد و خاطره شهید بهشتی معمار دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران و همه همرزمان وی و همچنین تمامی شهدای قوه قضاییه و شهدای اخیر عدلیه به ویژه شهیدان رازینی، مقیسه و باقری را گرامی می‌دارم؛ ما امروز در آستانه سالروز شهادت ۷۲ تن از بزرگان کشور در سال ۱۳۶۰ قرار داریم؛ در آن مقطع زمانی، عوامل مزدور در یک شب، ۷۲ تن از مسئولان عالی قوه قضاییه، تعدادی از نمایندگان مجلس، دولت و نخبگان ما را ترور کردند؛ تصور باطل آنها این بود که در نتیجه این اقدام، کشور ما فشل می‌شود ولی به مرور زمان همگان دیدند که ایران قوی‌تر شد و روز به روز در عرصه‌ها و زمینه‌های مختلف، ارتقاء و توسعه پیدا کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای عنوان کرد: قوه قضاییه از جمله قوای کشور است که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز، باب شهادت در آن باز بوده است؛ دستگاه قضایی در مقاطع مختلف از جمله زمان‌های جنگ، مقابله با اشرار و برخورد با تروریست‌ها، اقدامات موثرِ فراوانی را انجام داده و شهدای زیادی را تقدیم کرده است؛ علی‌ایحال به دلیل شرایط موجود، در هفته قوه قضاییه امسال فرصت نمی‌شود که همچون سالیان گذشته، بخش‌ها و گوشه‌هایی از خدمات عدلیه را به سمع و نظر مردم برسانیم.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به دست یک شخصیت شجاع، عالم، وارسته، مردمی و بی‌نظیر به پیروزی رسید؛ امام و امت در این مقطع زمانی، نقطه عطفی را در تاریخ اسلام و بسیاری از ادیان الهی رقم زدند؛ از همان زمان، کسانی که نمی‌توانستند مردم‌سالاری اسلامی را برتابند و استقلال و پیشرفت کشور ما را تحمل کنند، برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران به میدان آمدند، اما آنچه در مقام عمل رخ داد این بوده که طی ۴۶ سال گذشته، علی‌رغم همه خباثت‌ها، شرارت‌ها و فشار‌های دشمنان داخلی و خارجی، جمهوری اسلامی ایران روز به روز قوی‌تر شد و امروز ایران اسلامی به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی در دنیا شناخته می‌شود.

رئیس عدلیه همچنین اظهار کرد: امروز ملت سرافراز ایران خرسند است که با بدترین، شریرترین و خبیث‌ترین افراد زمانه، مقابله می‌کند؛ دفاع جمهوری اسلامی ایران در برابر اشرار زمانه، یک دفاع کاملاً عقلانی، مشروع و انسانی است و امروز شاهدیم که همه انسان‌های پاک و آزاده، ایران را در انجام این اقدام، تحسین می‌کنند؛ امروز مردم در نقاط مختلف جهان از جمله خود آمریکا، تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم می‌کنند.

وی ادامه داد: امروز جامعه جهانی در برابر دو موقعیت قرار گرفته‌اند اولی انست که اقدامات خود را با بهره گیری از توافقات بین المللی و بدور از جنگ پیش ببرند و دومی هم اینست که بدون توجه به این توافقات زندگی کنند که به نظر من عقل جمعی جهانی راه حل گفت‌و‌گو و پایبندی به توافقات بین المللی را در پیش خواهد گرفت.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به برخی تفاوت‌های دفاع امروز ایران در برابر رژیم صهیونیستی با زمان هشت سال دفاع‌مقدس، بیان کرد: در زمان جنگ تحمیلی هشت ساله، بسیاری از مردم دنیا صدام را به عنوان یک انسان خبیث نمی‌شناختند، اما امروز همه دنیا و وجدان‌های پاک، دشمنان ایران را به خوبی می‌شناسند و با جنایت‌هایش آشنایی کامل دارند؛ رژیم دَرنده، خبیث و شریر صهیونیستی طی حدود دو سال گذشته ۵۴ هزار نفر از مردم، کودکان و زنان غزه را به شهادت رسانده است؛ این رژیم رذل و زبون، حتی از غذا دادن به مردم غزه نیز به عنوان حربه‌ای برای به شهادت رساندن آنها استفاده می‌کند. حقیقتاً نمی‌شود نام انسان را بر عاملان این جنایت‌ها نهاد؛ ما باید بدانیم که دنیای استکبار، امروز از چنین رژیم جنایتکاری حمایت می‌کند؛ در طول مدتی که صهیونیست‌ها، این همه جنایت، ترور و تجاوز را در غزه و لبنان مرتکب شدند، مجامع بین‌المللی هیچ اقدام موثری را برای جلوگیری از اقدامات دَدمنشانه انجام ندادند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای عنوان کرد: باور قلبی من این است که امروز مردم عزیز ایران، نیرو‌های مسلح و همه مسئولان، تنها از ایرانِ عزیز دفاع نمی‌کنند بلکه از انسانیت و کرامت انسانی دفاع می‌کنند؛ صهیونیست‌ها اساساً کرامت انسانی را زیر سوال برده‌اند و امروز ما با کسانی در حال نبرد هستیم که به کرامت و تمدن انسانی، اعتقادی ندارند.

رئیس عدلیه گفت: توهم رژیم جعلی صهیونیستی این بود که می‌تواند در یک زمان کوتاه کاری کند که ملت ایران از استقلال، آموزه‌های دینی، عزت و غرور ملی خود دست بکشد؛ اما دیدیم که مردم انقلابی، غیور و وطن‌دوست ایران، با همدلی، اتحاد، حرکات و سکنات خود، مُهر باطلی بر همه این توهمات زدند؛ واقعاً نمی‌توان برخی از جلوه‌های عظیم انسانیت و همدلانه مردم ایران که طی روز‌های گذشته اتفاق افتاد را بر زبان آورد و به تصویر کشید؛ خداوند متعال «جمیل و یحب‌الجمال» است و امروز ما بهترین جمال‌ها و جمیل‌ها را در کشورمان مشاهده می‌کنیم؛ وطن‌دوستی، در دین مبین اسلام نیز ریشه دارد؛ وحدت، وطن‌دوستی و انسانیتی که امروز در کشور شاهد آن هستیم، حقیقتاً بی‌نظیر است؛ غرور ملی، چیزی جز عزت نفس نیست و عزت نفس نیز در زمره ارزش‌های والای اسلامی و مکتبی قرار دارد.

رئیس دستگاه قضا همچنین گفت: ایران و انقلاب اسلامی، متعلق به همه ایرانی‌هاست؛ انقلاب اسلامی را همه مردم با هم به پیروزی رساندند؛ طی ۴۶ سال گذشته در میان همه اقشار، اصناف، طوایف و قوم‌ها، شهید و ایثارگر و جانباز وجود داشته است، شهدایی که جان عزیز خود را در راه دفاع از میهن و ارزش‌های اسلامی و انقلابی تقدیم کرده‌اند؛ امروز نیز پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان و پاسخ‌های قاطع و کوبنده نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، شاهد بروز و ظهور جلوه‌هایی بدیع و زیبا از مهربانی، همدلی و مواساتِ اقشار مختلف مردم هستیم؛ این همدلی و مواسات، نشأت گرفته از غیرت دینی و ملی مردم سرزمین ماست.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: اعتقاد راسخ من بر این است که آگاهی، ذکاوت، هوشیاری و استقامتِ جوانانِ امروزی ما به مراتب بیشتر از جوانانِ دوران دفاع مقدس است؛ امروز مردم، دشمن خود را به خوبی می‌شناسند و یک تجربه گرانبهای ۴۶ ساله را در پشت سر خود می‌بینند؛ به حول قوه الهی، پیروز نهایی این نبرد، سپاه اسلام و مردم غیور و متدین ایران هستند و این پیروزی، به عنوان یک نقطه عطف بزرگ در تاریخ ماندگار خواهد شد.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به صدور ۲۱ دستور ویژه خود به مقامات قضایی بلافاصله پس از تجاوز رژیم صهیونیستی، گفت: بنا شده که همکاران ما در عدلیه، با سرعت، دقت و قاطعیت به پرونده‌های امنیتی، جاسوسان و افراد مرتبط با رژیم صهیونی رسیدگی کنند. هم‌اکنون نیز جمع قابل توجهی از همکاران ما حتی در روز‌های تعطیل هم به این قبیل پرونده‌ها رسیدگی می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای عنوان کرد: در مقطع کنونی مردم می‌توانند با هوشیاری و حضور در صحنه، عملیات‌های روانی دشمن را به صورت کامل خنثی کنند؛ مردم امروز می‌توانند در جهت کشف مسائل، به دستگاه قضایی، ضابطین و سیستم‌های اطلاعاتی، کمک‌های شایان توجهی کنند و چنانچه در خیابان‌ها، معابر و یا اماکن، به موارد مشکوکی برخورد کردند بلافاصله آن را از طریق شماره تلفن‌ها و سامانه‌های اعلام شده، به اطلاع بخش‌های امنیتی، اطلاعاتی، انتظامی و قضایی برسانند. تقاضای دیگر ما از مردم این است که در صورت امکان و تا حد ممکن، آن دسته از اختلافاتی را که می‌توانند با «گذشت و سازش» میان خودشان حل و فصل کنند، به دستگاه قضایی ارجاع ندهند تا همکاران ما بتوانند با سرعت و دقت بیشتر و به صورت خارج از نوبت، به پرونده‌های مرتبطین با تجاوز رژیم صهیونی به خاک کشورمان رسیدگی کنند.

استمداد رئیس قوه قضاییه از مردم 

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: امروز نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران به خوبی و با همه توان در حال انجام وظایف خود هستند و البته هنوز هم، همه توانمندی‌ها و قدرت خود را در برابر دشمن بروز و ظهور نداده‌اند؛ این موضوع را هم مردم عزیز ما و هم دشمن به خوبی می‌دانند؛ در جریان تجاوز اخیر رژیم صهیونی به خاک کشورمان، ما سرداران عزیز و بزرگ و باتجربه‌ای را از دست دادیم، اما با درایت فرمانده معظم کل قوا و انتصاب سریع جانشینان این شهدا، پاسخ‌هایی سریع و قاطعانه به دشمن زبون صهیونی داده شد؛ اگر در نیرو‌های مسلح ما، آمادگی، انقلابی‌گری و احساس مسئولیت وجود نداشت، ما نمی‌توانستیم به این سرعت دست به تنبیه متجاوز بزنیم. برنامه‌ریزی و ترتیب دادن یک عملیات مستمر علیه رژیم صهیونی، کار آسانی نبود، اما همگان دیدند که در زمان بسیار کوتاهی پس از شهادت تعدادی از فرماندهان ارشد نیرو‌های مسلح، این مهم به انجام رسید؛ یقیناً دشمن تصور نمی‌کرد که با وجود به شهادت رساندن تعدادی از سرداران و فرماندهان نیرو‌های مسلح ایران، پاسخ تجاوز خود را به این سرعت دریافت کند.

دستورات ویژه رئیس عدلیه به مسئولان قضایی در شرایط کنونی کشور

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه این مصاحبه تلویزیونی با اشاره به آمادگی قوه قضاییه برای تمشیّت امور محوله متناسب با شرایط فعلی کشور، اظهار کرد: پس از آغاز تجاوز رژیم زبون و رذل صهیونی به ایران اسلامی، با سرعت جلسه‌ای را با همکاران خود ترتیب دادیم و در آنجا تاکید کردم که تثبیت و تحکیم امنیت مردم، اعم از امنیت فیزیکی و روانی آنها باید در صدر و اولویت برنامه‌های کاری ما در شرایط خاصِ فعلی باشد.

رئیس قوه قضاییه گفت: یکی دیگر از تاکیدات ما خطاب به مسئولان و مقامات ذی‌صلاح قضایی آن بود که با عنایت به شرایط پیش‌آمده در کشور، همکاری و مساعدت نیرو‌های قضایی با دستگاه‌های امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی در راستای تحقق همان مقوله‌ی تثبیت و تحکیم امنیت مردم، مضاعف و دوچندان گردد. من با توجه به سوابق و تجربیاتی که در این فقره داشتم، نوع و جنس خدماتی که در شرایط فعلی می‌توان به هر کدام از بخش‌های امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی داشت را برای آنها تشریح و تبیین کردم و بر تحقق سریع این امر تاکید ورزیدم. 

رئیس دستگاه قضا گفت: در شرایط خاصِ پیش‌آمده ما با مباحثی همچون معیشت مردم، دسترسی آنها به مایحتاج و ارزاق عمومی، سوء‌استفاده احتمالی برخی عناصر از این شرایط در راستای احتکار و گرانفروشی و همچنین فریب خوردن عده‌ای از افراد و بازی آنها در زمین دشمن نیز مواجه‌ایم که به حسبه و تفکیک، برای هر کدام از این مقولات دستورات مخصوصی به بخش‌های ذی‌صلاح در قوه قضاییه صادر و ابلاغ شده است.

رئیس عدلیه بیان کرد: یکی دیگر از کارویژه‌های قوه قضاییه در شرایط خاص فعلی، کمک به دولت است؛ ما گلوگاه‌هایی که در آنها دولت نیازمند کمک دستگاه قضایی است را شناسایی کردیم و مورد به مورد درخصوص آنها به مقامات قضایی ذیصلاح دستورات مؤکد دادیم که به کمک دولت بشتابند؛ یکی از این گلوگاه‌ها، مرتبط با مبحث ترخیص کالا و فرآیند‌های واردات است؛ در این زمینه به مسئولان قضایی ذیربط تاکیدات مؤکد برای کمک به دولت شده است؛ مقوله دیگر، مبحث کنترل بازار و کمک و مساعدت مقامات قضایی به سازمان تعزیرات حکومتی است. این مقولات شاید در زمره وظایف ذاتی و اولیه دستگاه قضا نباشد، اما با عنایت به شرایط خاص فعلی، ما در این مقولات و سایر عرصه‌هایی که دولت اعلام نیاز کند، با قدرت و قوت ورود خواهیم کرد تا مبادا زندگی روزمره مردم با خدشه مواجه شود.

قاضی‌القضات تصریح کرد: یکی دیگر از تاکیدات مؤکد ما خطاب به مقامات و مسئولان قضایی آن بوده است که با عنایت به شرایط خاص فعلی، بر حجم شیفت‌ها و کشیک‌های خود در مراجع و مراکز قضایی بیفزایند و مبادا تظلم‌خواهی‌های مردم بواسطه شرایط خاص پیش‌آمده، مورد رسیدگی قرار نگیرند؛ فی‌المثل تاکید کرده‌ایم اگر سرقتی از اموال فردی شده مبادا به او گفته شود که در شرایط موجود، قابلیت رسیدگی به این فقره وجود ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: بنابراین ما در قوه قضاییه ۲۱ مورد را احصا کرده‌ایم که اگر چه این موارد شاید در ردیف وظایف و مسئولیت‌های ذاتی و اولیه ما نباشند، اما در شرایط خاص فعلی می‌توانیم در آنها منشاء اثر باشیم و به دولت، دستگاه‌های امنیتی و انتظامی و مردم جهت پیشبرد هر چه مطلوب‌تر امور کمک کنیم.

رئیس عدلیه تاکید کرد: به مردم این اطمینان خاطر را می‌دهیم که مسئولان و نیرو‌های قضایی به صورت شبانه‌روزی و مجاهدانه در میدان حاضر هستند و اجازه نخواهند داد در پیشبرد امورات شهروندان خلل و تعللی ایجاد شود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به مقوله‌ی سند تحول و تعالی در این قوه گفت: یکی از اقدامات ما در سال گذشته به‌روزرسانی سند تحول و تعالی قضایی بود؛ ما در روزآمدسازی این سند به پیش‌بینی موارد و موضوعات مستحدثه نیز مبادرت ورزیدیم و سعی کردیم سند مزبور را به گونه‌ای به‌روزرسانی کنیم که حداکثر انعطاف عملیاتیِ متناسب با شرایط و اقتضائات روز، در آن لحاظ شود. ما در فقره به‌روزرسانی سند تحول و تعالی قضایی، سه مبحثِ راهبرد، برنامه‌ها و ستاد‌های پیگیری را مجزا کردیم تا مبادا این سندِ به‌روزشده صرفاً بر روی کاغذ بماند و عملیاتی نشود.

رئیس دستگاه قضا گفت: در دوره اخیر، ما در دستگاه قضایی، ارتباطات خود را با اقشار و گروه‌های مختلف مردمی بسیار گسترده‌تر کرده‌ایم؛ مسئولان قضایی به صورت پیوسته در مساجد و در میان اعضای صنوف مختلف حاضر می‌شوند و با متن مردم به صورت چهره‌به‌چهره و بدون‌واسطه در ارتباط هستند. همچنین ارتباطات ما با فعالین اقتصادی و تولیدی بسیار بیشتر شده است و برای رفع مسائل و دغدغه‌های این افسران جنگ اقتصادی، دستورالعمل‌های مشخصی را به مراجع ذیصلاح قضایی صادر کرده‌ایم.

رئیس عدلیه بیان کرد: دسترسی سریع‌تر و ارزان‌تر مردم به خدمات قضایی و خدمات عدالت‌محور، یکی دیگر از اولویت‌های کاری ما در قوه قضاییه است؛ ما برای این منظور، گروه‌هایی جهادی را آماده کرده‌ایم که این گروه‌ها عمدتاً در مناطق کمتربرخوردار، حضوری فعال و چشمگیر دارند و امورات حقوقی و قضایی مردم را تسهیل و تسریع می‌سازند.

رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات دستگاه قضایی برای سرعت بخشیدن به پیشبرد امورات قضایی و حقوقی مردم، گسترش ارائه خدمات الکترونیک قضایی است؛ ما در این مسیر، بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های فناورانه از جمله هوش مصنوعی را در دستور کار قرار دادیم و رسیدگی‌های الکترونیک را شتاب بخشیدیم.

رئیس دستگاه قضا گفت: یکی از اقدامات ما این بود که نظام مسائل قضایی و حقوقی را در هر استان شناسایی کردیم و راه‌های برون رفت از آنها را نیز مشخص کردیم و در این راستا شروع به اقدامات عملیاتی نمودیم.

رئیس عدلیه بیان داشت: با عنایت به مشکلات اقتصادی موجود برای مردم طی سال گذشته، طبیعتاً حجم ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی افزایش پیدا کرد؛ چرا که به هر میزان که مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم افزایش پیدا می‌کند شاهد سرریز این مشکلات در قالب پرونده‌ها به مراجع قضایی هستیم؛ با تمام این اوصاف، بواسطه پیش‌بینی‌های صورت گرفته از جانب ما و اتخاذ تدابیر و تمهیدات مخصوص و همچنین بواسطه شناسایی نظام مسائل در هر استان و منطقه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی، ما توانستیم علی‌رغم افزایش ورودی‌ها، زمان رسیدگی‌ها را کاهش دهیم؛ همزمان، اتقان آرای ما نیز بیشتر شد و این مهم در شرایطی تحقق یافت که حجم کار ما و حتی پیچیدگی پرونده‌ها افزایش یافت و نیروی قضایی محسوسی نیز به مراجع ما افزوده نشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: حفظ کرامت مردم و مراجعین به دستگاه قضایی یکی از اولویت‌های اصلی ماست که در سند روزآمد‌شده‌ی تحول وتعالی قضایی نیز بدان اهتمام ویژه‌ای شده است. برای این مقوله، ما به سفارش و توصیه به زیرمجموعه بسنده نکرده‌ایم، بلکه سازوکار‌هایی برای تحقق کامل و جامع آن پیش‌بینی کرده‌ایم و مراتب مربوطه را به کلیه‌ی واحد‌های قضایی که ارباب رجوع دارند ابلاغ کرده‌ایم. ما اعتقاد راسخ داریم که مردم ما شایسته تکریم هستند؛ مردمی که در این روزها، عزت، سربلندی، وطن دوستی و غیرت دینی‌شان را بیش از پیش به رخ جهانیان کشیدند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه ضمن تشریح و تبیین اقدامات دستگاه قضایی در بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی برای به مصالحه کشاندن پرونده‌های قضایی گفت: توسعه فرهنگ صلح و سازش برای ما یک اصل مبنایی است؛ مختومه شدن دعاوی با مصالحه اثرات به مراتب مطلوب‌تری از مختومه شدن آنها با رأی قاضی دارد؛ در سالی که گذشت با استفاده از ظرفیت نهاد‌های مردمی و گروه‌های جهادی مقادیر معتنابهی صلح و سازش در دعاوی به وقوع پیوست.

رئیس دستگاه قضا در ادامه این مصاحبه تلویزیونی با اشاره به رویه و رویکرد عدلیه در مسیر مقابله با مفسدان دانه‌درشت اقتصادی، بیان داشت: ما بازتعریفی از مقوله‌ی فساد در همه ساحت‌های آن داشته‌ایم، اعم از فساد اقتصادی و فساد‌های فرهنگی، امنیتی، سیاسی و قس‌علیهذا؛ ما در قضیه روش‌های مبارزه با فساد نیز رویکرد‌های بدیع و جدیدی را اتخاذ کرده‌ایم؛ گاهی ممکن است روش‌های مقابله با فساد، پرهزینه، طولانی و حتی دارای اثرات معکوس باشد، فلذا ما در این فقره نیز با همفکری متخصصان امر در علوم مختلف، به یک بازتعریف روی آوردیم؛ ما تاکید داریم که نمی‌توان با همان روش‌ها، ابزار و ترتیبات مقابله با فساد امنیتی به مبارزه با فساد اقتصادی و یا فرهنگی پرداخت؛ ما در مقوله‌ی مبارزه با فساد سعی کردیم که شعبات و مراجع و حتی سازمان‌های تابعه خود از جمله سازمان بازرسی، سازمان ثبت، دیوان عدالت اداری را تخصصی کنیم و آنان را به آموزش‌ها، روش‌ها و دانش روزِ مقابله با فساد بیش از پیش مجهز سازیم. پژوهشگاه قوه قضاییه نیز در مبحث مقابله‌ی عالمانه و فنی با انواع مختلف فساد، ورود جدی پیدا کرده است و دستاورد‌های این حوزه نیز در آینده‌ای نزدیک به منصه ظهور می‌رسد.

قاضی‌القضات تاکید کرد: بنای ما در قوه قضاییه برخورد عالمانه، فنی و بدون تبعیض با مظاهر و مصادیق مختلف فساد است؛ در قضیه مبارزه با فساد، سعی ما آن است که هیچگونه شائبه‌ای ایجاد نشود که فلان برخورد، ناشی از سیاسی‌کاری است؛ مطلقا، سیاسی‌کاری در امر مبارزه با فساد وجود ندارد و وجود نخواهد داشت. در جامعه ما سلایق و طیف‌های مختلف سیاسی فعالیت دارند و ممکن است وقتی پرونده‌ی مقابله با فسادی گشوده می‌شود، افراد با عنایت به جهات سیاسی، شروع به بهره‌برداری‌هایی کنند؛ لکن ما صریحاً و موکداً می‌گوییم که مواجهه قوه قضاییه با پرونده‌های فساد، کاملاً بی‌طرفانه، بدون تبعیض و عالمانه است.

رئیس قوه قضاییه بیان کرد: تاکید مؤکد ما آن است که وقتی کارگزاری از حکومت آلوده به فساد می‌شود، برخورد با او باید سنگین‌تر از برخورد با یک فرد عادی باشد که فسادی را مرتکب شده است؛ چرا که اثرات فساد کارگزار حکومت به مراتب بالاتر از فساد یک فرد عادی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به مقوله‌ی بازاجتماعی کردن زندانیان و مجرمین، گفت: ما در نظام قضایی خود به اثرات تربیتی و اصلاحی مجازات مجرمین توجه داریم و مجازات‌هایی را که اِعمال می‌کنیم در راستای اصلاح فرد مجرم و تعالی جامعه است؛ همچنین ما تأسیسات ارفاقی را در قبال محکومینی تجویز می‌کنیم که واجد شرایط هستند و فی‌المثل آزادی آنها از زندان برای امنیت و زندگی مردم واجد اثرات مخرب نیست.

رئیس قوه قضاییه در پایان این مصاحبه تلویزیونی به تحلیلی از اوضاع و شرایط فعلی کشور در مواجهه با دشمن آمریکایی و صهیونیستی پرداخت و گفت: دشمنان ما و مشخصاً آمریکایی‌ها دغل‌باز، فریبکار، قلدر و البته دارای تجهیزات و امکانات هستند؛ لکن هیچکدام از این دارایی‌ها و مؤلفه‌ها که آنان از آن بهره‌مندند یارای مقاومت در برابر ارده‌های پولادین مردم متدیّن و قوای مسلح ایران اسلامی را ندارند. مردم ما منسجم و دارای روحیه تعاون و اطاعت‌پذیری از ولیّ‌امر هستند و همین مؤلفه‌ها، یقیناً ملت و نظام ما را به پیروزی خواهد رساند و نقطه عطفی در تاریخ به‌واسطه رشادت‌های این مردم رقم خواهد خورد و ما در این معرکه یک جهش تاریخی پیدا می‌کنیم.

رئیس دستگاه قضا بیان کرد: رئیس‌جمهور فعلی آمریکا در شعار‌های انتخاباتی‌اش از صلح و مذاکره دم زد، اما آتش‌افروزی کرد و یقیناً پاسخ این آتش‌افروزی خود را دریافت خواهد کرد و همچون اسلافش به زباله‌دان تاریخ انداخته خواهد شد. رژیم آمریکا در گام نخست تجاوز رژیم کودک‌کش صهیونی به ایران، شریک جرم این رژیم بود و حالا خودش نیز مباشر جرم است و باید منتظر کیفر سخت باشد.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار