معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش‌وپرورش در گفت‌وگو با پانا:

المپیادهای ورزشی دانش‌آموزی با رویکرد مشارکت و کار تیمی در سراسر کشور اجرا می‌شود

تهران (پانا) - معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، از اجرای المپیادهای ورزشی درون مدرسه‌ای با هدف کیفیت‌بخشی به تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی دانش‌آموزان خبر داد.

کد مطلب: ۱۶۲۳۷۷۰
لینک کوتاه کپی شد
المپیادهای ورزشی دانش‌آموزی با رویکرد مشارکت و کار تیمی در سراسر کشور اجرا می‌شود

محمد جعفری در گفت‌وگو با پانا با اشاره به برنامه‌های کیفیت‌بخشی به حوزه تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی اظهار کرد: «یکی از برنامه‌های مهم،  کیفیت‌بخشی به حوزه تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی در معاونت تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش المپیادهای ورزشی درون مدرسه‌ای است. این المپیادها شامل فعالیت‌هایی هستند که با شرکت دانش‌آموزان علاقه‌مند به رشته‌های مختلف ورزشی برگزار می‌شوند و محدود به رشته‌های خاص نیستند. همان‌طور که قبلاً اشاره شد، این فعالیت‌ها با رویکرد تربیتی و تمام ساعات درگیر دانش‌آموزان برگزار می‌شوند. برای مثال، یک دانش‌آموز ممکن است مجری برنامه باشد، دانش‌آموزی گارد پرچم و هماهنگی فعالیت‌ها باشد و تشکل‌های مختلف مدرسه‌ای نیز در کنار دانش‌آموزان مشارکت کنند.»

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش افزود:  «دانش‌آموزان علاقه‌مند به صورت داوطلبانه و پس از فراخوان در مسابقات شرکت می‌کنند. نکته مهم این است که همه رشته‌ها نیاز به تجهیزات یا امکانات پیچیده ندارند. این برنامه به‌طور معمول با افتتاحیه‌ای در هفته تربیت بدنی آغاز می‌شود و مراحل اجرای مسابقات به صورت مشارکتی و مسئولیت‌پذیر توسط خود دانش‌آموزان انجام می‌شود. حتی دانش‌آموزان می‌توانند نقش مربی و داور را برعهده بگیرند و تمرکز بر کار تیمی و مشارکت‌محوری است.»

وی تأکید کرد: این المپیادها محدود به یک روز یا افتتاحیه نیستند و می‌توانند در طول سال تحصیلی برگزار شوند، مثلاً در مناسبت‌هایی مانند سیزده آبان، بیست و بهمن یا هفته معلم باشد. هدف این است که هیچ محدودیتی ایجاد نشود و المپیاد قابل تکرار باشد.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در ادامه توضیح داد: «امسال در دوره ابتدایی، فعالیت‌ها به شکل بازی‌های حیاط مدرسه طراحی شد و برای دانش‌آموزان روستایی و عشایری، رشته‌های بومی و محلی در نظر گرفته شد. برای سایر دانش‌آموزان نیز با توجه به امکانات مدرسه، المپیاد ورزش خانوادگی برگزار شد؛ مانند پدر و پسر یا مادر و دختر که در کنار هم  باشند یا مهارتی  مانند پرتاب ضربه پنالتی، پرتاب توپ بسکتبال به حلقه یا پرتاب شوت هندبال به سمت دروازه را تمرین و رقابت کردند.»

وی خاطرنشان کرد: «رشته‌های آموزشگاهی در ۶ بخش مختلف تعریف شده و المپیاد نشان‌دهنده جلوه‌های زیبای ورزش همگانی و قهرمانی است. همچنین جنبه خانوادگی و گروهی آن، شامل طبیعت‌گردی، کوه‌پیمایی، پیاده‌روی یا فعالیت‌های گروهی، زیرمجموعه طرح میدان پویا قرار می‌گیرد. در این برنامه، تیم دانش‌آموزی و تیم خانوادگی با هم رقابت می‌کنند.»

جعفری در پایان گفت: در حال حاضر، کل کشور تحت پوشش این برنامه قرار دارد. ابتدا المپیادها درون مدرسه‌ای برگزار می‌شوند و سپس به لیگ‌های بین مدرسه‌ای، منطقه‌ای، استانی، ملی و حتی بین‌المللی ارتقا می‌یابند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار