خبرنگاران حرفه‌ای آینده کشور باید در پانا ریشه داشته باشند/ وظیفه پانا تربیت نیروی انسانی تراز نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه رسانه است

مشروح سخنرانی وزیر آموزش و پرورش به مناسبت روز خبرنگار-۱۸ مرداد ۱۴۰۴

کد مطلب: ۱۵۹۷۸۱۶
لینک کوتاه کپی شد
خبرنگاران حرفه‌ای آینده کشور باید در پانا ریشه داشته باشند/ وظیفه پانا تربیت نیروی انسانی تراز نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه رسانه است

بسم الله الرحمن الرحیم

در جمع دانش‌آموزان خوب و دخترای گل خودم از حوزه‌های مختلف در مدارس مختلف با‌یه مأموریت مشترک و یک نقش‌پذیری فعال در حوزه خبرگزار پانا مواجه شدم و خوشحال شدم، لذا امروز که به هرحال مصادف با روز خبرنگار و طبیعتاً فرصت مناسبی است تا ما به این حوزه بپردازیم محضر همه عزیزان خودم در خبرگزاری پانا به ویژه آقای عکاف عزیز، همکارانشان و خبرنگارانی که مشغول کارند و به‌طور ویژه دانش‌آموزانی که در این عرصه حضور دارند، سلام دارم تشکر و تبریک عرض می‌کنم و این رویه را یک فرصت طلایی می‌دانم.

یاد و نام همه شهدا به ویژه سرداران شهید، مردم شهید، مردمی که در جنگ شهید شدند، مدافعین حرم، دانش‌آموزان و معلمانی که در جنگ ۱۲ روزه به شهادت رسیدند و به‌طور ویژه شهید صارمی که نماد مجاهدت خبرنگاران در عرصه‌های مختلف است را در کنار دیپلمات‌هایی که به شهادت رسیدند گرامی می‌داریم و‌امیدواریم که بتوانیم با تلاش و مجاهدت راه همه این شهدا را ادامه بدهیم.

آقای عکاف گزارش خیلی خوبی دادند منم تشکر می‌کنم و‌امیدوارم ان‌شاءالله آغاز یک تحول عمیق و وسیع و پایدار در حوزه خبرگزاری پانا باشد و ما بتونیم از این ظرفیت بسیار ارزشمند تربیتی حداکثر استفاده را داشته باشیم.

یکی از بهترین عرصه‌ها برای نقش‌پذیری و تربیت دانش‌آموزان خبرگزاری پانا است

یکی از بهترین عرصه‌ها برای نقش‌پذیری و تربیت دانش‌آموزان همین حوزه خبرگزاری پانا و خبرنگاری پانا است این نکته اول، نکته دیگری که باید بدانید اگر از من سؤال کنند که مزیت خبرگزاری پانا نسبت به همه خبرگزاری‌هایی که در عرصه دولت و ملت در بخش‌های مختلف کار می‌کنند مانند ده‌ها خبرگزاری مهمی که به هر حال در سطوح مختلف کار می‌کنند این وجه تمایزش چیست من می‌گویم این خبرگزاری عرصه و میدان و خاستگاه اصلی تربیت نیروی انسانی برای کل کشور است نه تنها خبرگزاری‌های دیگر چون ما صرفاً خبر تهیه نمی‌کنیم صرفاً خبرنگاری نمی‌کنیم آقای عکاف اشاره کردند ما صرفاً این کارو نمی‌کنیم، ببینید ما مهمترین کاری که انجام می‌دهیم و نگاهی که داریم این است که این عرصه را یک عرصه تربیتی می‌دانیم یک عرصه تربیتی هم برای ساختن انسان هم برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز کشور در عرصه رسانه لذا تقریباً من به ضرس قاطع می‌گویم تمام کسانی که در خبرگزاری‌ها و خبرنگاری‌های کشور و رسانه‌های مکتوب و غیر مکتوب در سطح کشور در آینده فعالیت کنند قطعاً از خبرگزاری پانا باید باشند یعنی ریشه در اینجا داشته باشند لذا مهمترین وظیفه آقای عکاف عزیز و همکار عزیزمان این است که زمینه شناسایی و کشف و پرورش استعداد‌های خبرنگاری را در بین دانش‌آموزان کشف کنند و بعد این‌ها رو پرورش بدهند شما قطعاً باید بتوانید مهارت‌های مورد نیاز را در حوزه خبرنگاری و رسانه کسب کنید و کمک کنید به نظام تعلیم و تربیت و کمک کنید به حوزه رسانه در سطح کشور برای گفتمان‌سازی این مأموریت مهم، لذا برای اینکه ما به این هدف برسیم اولین مأموریتمان این است که ساختار داشته باشیم یعنی بتوانیم یک شبکه ساختارمند در کشور تشکیل بدهیم و میدان حضور این استعداد‌ها رو مهیا کنیم لذا گفتیم هر مدرسه‌یه خبرنگار پس ما اصلاً دنبال این نیستیم که یک دانش‌آموز در مدرسه فقط خبر تهیه کند، حتی هدف غایی اصلاً این نیست این‌ها همه هدف‌های واسطه است.

هدف‌های غایی ما خیلی فراتر از اینهاست «تربیت نیروی انسانی تراز نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه رسانه» است ما اگر بخواهیم نخبه‌های خبری و رسانه‌ای را در بین دانش-آموزان شناسایی کنیم قطعاً هیچ راهی بهتر از این وجود ندارد و بعد محتوا‌های خوب و تولیدات خوب برایشان تهیه کنیم و آموزش‌های خوب برایشان برگزار کنیم. این میدان میدان بسیار ارزشمند و پر ارزشی برای نظام تعلیم و تربیت و کشور است این نکته اول که من گفتم حالا ضمن اینکه خود شما بچه‌ها وقتی وارد این عرصه می‌شوید و مهارت یاد می‌گیرید به هر حال شجاعت، اعتماد به نفس، بصیرت دانش و آگاهی لازم را در حوزه‌های مختلف باید داشته باشید.

من به شهرستان‌ها که سفر می‌کنم دانش‌آموزی می‌آید، سؤالی می‌پرسد که کارشناس آن حوزه هم این سؤال را گاهاً بلد نیست، این نشان می‌دهد که چقدر دانش‌آموزان ما رشد کرده‌اند، لذا سازمان دانش‌آموزی زمانی موفق خواهد بود که همینطور که امروز اینجا مملو از دانش‌آموزان خبرگزاری پانا است، مملو از دانش‌آموزانی باشد که به سازمان دانش‌آموزی رفت و آمد کنند. یعنی شما اگر یک نفر را انتخاب کنید در کنارش باید یک شبکه ۱۰ نفره وجود داشته باشد شبکه‌ای که خود سازمان را تقویت کند و شما از میان این خبرنگارانی که در سطح کشور دارید بهترین‌ها را برای این حوزه انتخاب کنید لازم هم نیست اینجا حضور داشته باشند. دانش‌آموزان خبرنگار را تشویق کنید، برایشان کارگاه تخصصی در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، علمی، سیاسی و حوزه‌های مختلف برگزار کنید.

به نظر من هیچ خبرگزاری در کشور‌ها ظرفیتی را که ما داریم ندارند. شاید کمی عقب افتادگی در این حوزه داشته باشیم اما‌امیدوارم با کمک دوستان رفع شود.

شبکه‌سازی، ساختارسازی و هویت‌سازی کنید

از آقایان دکتر ملکی و عکاف عزیز واقعاً تشکر می‌کنم، خیلی با انگیزه کار را دنبال می‌کنند؛ از آقای فلاحتکار هم می‌خواهم انشاالله این کار شتاب بگیرد این برای ما خیلی مهم است، مدلتان در پانا اینطور باشد که اولاً شبکه‌سازی کنید ساختارسازی کنید ثانیاً هویت‌سازی کنید. ببینید هویت‌سازی همین کاری است که شما به دانش‌آموزان واگذار می‌کنید، این هویت است. کارت خبرنگاری بدهید، ابلاغ بدهید، تقدیر و تجلیل کنید جشنواره برگزار کنید. این می‌شود هویت بخشی، بعد آموزش بدهید و دانش‌آموزان را توانمند کنید. شرایطی را فراهم کنید که مهارت‌های لازم را کسب کنند، دوره آموزشی سطح‌بندی شده برگزار کنید. اساتید نخبه حضور پیدا کنند. مثلاً همین امروز به واسطه روز خبرنگار باید بهترین خبرنگاران رسانه ملی را می‌آوردید برای بچه‌ها؛ دائم بروید بهترین خبرنگاران، تهیه‌کنندگان، تصویربرداران و عکاسان را برای تدریس بیاورید. ابزار در اختیارشان قرار بدهید. من زمانی که اینجا بودم بدون استثنا برای هر استان یک دوربین بسیار خوب گرفتیم. آقای فلاحتکار این بچه‌ها در استان‌ها با تجهیزات داشته باشند، شبکه‌سازی کنید، هویت‌سازی کنید، آموزش بدهید تا خودشان برنامه تولید کنند. الحمدالله این‌ها ظرفیت‌های بسیار بالایی دارند، کما اینکه داشتید به هر حال همین کاری که برای تولید محتوا در ایام جنگ ۱۲ روزه در سازمان انجام شد با کمک مجموعه خوب بچه‌های پانا صورت گرفت. به هرحال من سپاسگزارم و صمیمانه از شما بچه‌های خوبم تشکر می‌کنم، تبریک می‌گویم ان‌شاءالله در کوتاه‌ترین زمان ممکن مخاطباتان را به میلیون‌ها نفر افزایش دهید.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار