امروز: یکشنبه 1 خرداد 1401 - 05:56 تبلیغات
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • دانش‌ آموز خبرنگار
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا فرهنگی

روایت قصه فرهنگ خوراک ایرانی از شمال تا جنوب در شبکه مستند

روایت قصه فرهنگ خوراک ایرانی از شمال تا جنوب در شبکه مستند

1/20/2022 3:30:00 PM
1/20/2022 3:30:00 PM
پنج‌شنبه 30 دی 1400 - 15:30
شبکه مستند

تهران (پانا) - مجموعه «ترنج» تولید جدید شبکه مستند سیما به تهیه‌کنندگی محمد شکیبانیا و کارگردانی سام کلانتری روایتی از سنت‌های غذایی در مناطق مختلف ایران از امشب پنجشنبه 30 دی ساعت 22 روی آنتن می رود.

به گزارش روابط عمومی شبکه مستند، تهیه کننده «ترنج» درباره این مجموعه مستند گفت: «ترنج» مجموعه‌ای 12 قسمتی با موضوع فرهنگ و تاریخ خوراک در ایران است. در هر قسمت از این مجموعه سراغ یکی از موضوعات اصلی در حوزه خوراک می‌رویم و به انواع سنت‌های غذایی در کشورمان می‌پردازیم.


شکیبانیا افزود: مثلا در یکی از قسمت‌ها سراغ گندم و نان که قوت غالب مردم کشورمان است می‌رویم و سنت‌های مختلف در تهیه آرد و نان در نقاط مختلف کشور را به تصویر می‌کشیم. هم‌چنین در قسمت دیگری درباره خرما که یکی از درخت‌های مهم در بخش‌های جنوبی کشورمان است صحبت می‌کنیم و آداب و رسوم مردم که از این درخت نشأت گرفته است را نمایش می‌دهیم. تنوع غذاهای دریایی در شمال و جنوب ایران، شیرینی‌ ها، نوشیدنی‌ها، شامل انواع شربت‌ها و چای‌ از دیگر موضوعاتی است که در این مجموعه به آنها پرداخته شده است.

وی گفت: در یکی از قسمت‌ها به غذاهای فرنگی پرداختیم اما از جنبه ایرانیان به آنها ورود کرده‌ایم. در حقیقت نقش آن غذا در فرهنگ ایرانیان را مورد بررسی قرار دادیم.

تهیه ‌کننده مستند «ترنج» با اشاره به اهمیت تولید این مستندها گفت: سنت‌های غذایی و خوراکی هر کشور یکی از بخش‌های مهم از فرهنگ آنجا محسوب می‌شود که با سیر تمدنی آن کشور آمیخته است.

وی درباره روند تولید این مجموعه گفت: این مجموعه از نظر تولیدی بسیار مفصل بود و به ویژه زمانی که همه‌گیری کرونا به وجود آمد، کارمان سخت‌تر نیز شد و نتوانستیم برخی قسمت‌های برنامه را تکمیل کنیم. در تولید «ترنج» هم تحقیقات کتابخانه‌ای داشتیم، هم میدانی. برای مثال سراغ کتاب‌های دستور پخت قدیمی که عمدتا از زمان قاجاریه به جای مانده است، رفتیم. هم‌چنین گروه ما به بخش‌های مختلفی از کشورمان سفر کرده و سنت‌های غذایی در این مناطق را مورد بررسی قرار داده است.

عوامل تولید این مستند عبارتند از: کارگردان: سام کلانتری، راوی، نویسنده و سرپرست پژوهش: نیوشا طبیبی، گروه پژوهش: ایمان پاکنهاد، نرگس جودکی، پریسا صهبا و نسرین جودکی، فیلمبردار: سیاوش مزروعی، تدوین: اوژن سیداشرفی، مدیر تولید: محسن مرادی، صدابردار: حمید غیاثی و آهنگساز: علی بوستان.

مجموعه «ترنج» پنج‌شنبه‌ها ساعت 22 از شبکه مستند پخش می‌شود و تکرار آن روز بعد ساعت 10 خواهد بود.

شبکه مستند برنامه ترنج
اخبار مرتبط
  • فیلم‌های مستند جشنواره فجر در تلویزیون مرور می‌شود

  • قدردانی شبکه مستند از نیم قرن فعالیت هنری شهروز ملک‌آرایی

  • «مُلک شهروز» تماشایی شد

  • «بزم رزم»، روایتی ساده از موسیقی جنگ

  • مستندی واقع گرا و هشداردهنده

  • «امید یک تالاب» به شبکه مستند رسید

  • پخش مستند «۷۲ ساعت» از شبکه سه

  • نقد و بررسی سیاست‌گذاری‌های حوزه مسکن در «بی بنیاد»

  • پرتره‌ای از شاعر پارسی‌گوی پاکستانی به شبکه مستند آمد

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • تروریسم تحریمی

  • شهادت مأمور نیروی انتظامی در گلوگاه

  • طغیان «آبله میمونی» در راه است؟

  • جزئیات برگزاری حضوری امتحانات دانش‌آموزان از فردا

  • مبتلایان روزانه کرونا به کمتر از ۲۰۰ نفر رسید

  • ‌نشانه‌های ابتلا به «آبله میمون»

  • پاسخ به ۱۱ سوال مهم درباره آبله میمون

  • درخشش دانش آموزان بهبهانی در مسابقات کشتی فرنگی نونهالان کشور

  • آخرین جزئیات امدادرسانی برای یافتن دختر 8 ساله گم‌شده در جنگل‌های گلستان

  • ۲ خبر خوش سخنگوی آموزش و پرورش ویژه معلمان

  • طی یک هفته 6 نفر در هوتک جان باختند

  • اجتماع خانوادگی «سلام فرمانده» در ورزشگاه ۱۰۰ هزار نفری آزادی

  • درخشش خبرنگار پانا فارس در کسب 4 مقام اول استانی در جشنواره‌های مختلف

  • یادگیری روش‌های مطالعه متناسب با نیاز دانش‌آموزان، همسو با پیشبرد اهداف کمی و کیفی آموزشی است

  • بازدید رسانه‌ای از مراکز یاور‌شهر 1 و 2 و منطقه کوه‌سنگی (ویژه ساماندهی معتادین متجاهر)

  • معلم تهرانی با اهدای اعضای خود به چند نفر جان تازه‌ای بخشید

  • دستگیری برادران شرور محله افسریه

  • جزئیات بسته بیمه طلایی و طرح جدید مسکن فرهنگیان به‌زودی اعلام می‌شود

  • اجتماع باشکوه دهه نودی‌ها درشهرستان اسلامشهر

  • کدام غذاها حاوی آهن هستند؟

  • راه‌های پیشگیری و درمان تاول پا

  • مراسم تجلیل از برگزیدگان طرح ۳۱۳

  • کدام غذاها نباید داخل مایکروفر گذاشته شوند

  • 8 نشانه ساده اما جدی سکته قلبی

  • 6 راهکار برای عملکرد بهتر مغز در صبح

  • دلایل دیر حرف‌ زدن کودک و راه‌حلی برای والدین

  • علائم مسمومیت با سفیدکننده و راه‌های پیشگیری از آن

  • 5 خوراکی معجزه‌آسا برای چربی‌سوزی

  • اختتامیه سیمرغ؛ رویداد سالانه هنر حماسی برگزار شد

  • مستندهای پرتره مرکز گسترش درباره چه شخصیت‌هایی است؟

  • «سطر آخر» در شبکه یک

  • پایان نقش‌آفرینی شقایق فراهانی در «عقرب عاشق»

  • راه‌‌یافتگان به نیمه‌نهایی قهرمانی بوکس کشور مشخص شدند

  • «کابوس‌های خنده‌دار» وارد بازار شد

  • ۲ خبر خوش سخنگوی آموزش و پرورش ویژه معلمان

  • فعالیت شعب تامین اجتماعی تا ساعت ۲۴ امشب

  • دوازدهمین دوره جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران

  • اجرای سرود سلام فرمانده

  • دولت تصمیمی برای افزایش قیمت بنزین ندارد

  • افزایش حقوق کارمندان تامین‌ اجتماعی به پس از اجرای افزایش مستمری بازنشستگان موکول شد

  • حیدری: سدسازی‌های ترکیه رنگ و بوی سیاسی و اقتصادی پیدا کرده است

  • افزایش زمان فعالیت برخی مراکز اهدای خون تهران / لیست اسامی

  • وزیر بهداشت: تولید واکسن ایرانی، تصمیم استراتژیک برای تامین عادلانه سلامت مردم است

  • خرمشهر؛ قرارگاه عاشقی و یادمان تاریخی ملت مقاوم و فداکار ایران

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم