لزوم توجه به تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان

دماوند(پانا) - توجه به تغذیه مناسب خصوصا وعده سحری از نکات بسیار مهم در ماه مبارک رمضان است.

کد مطلب: ۱۱۷۹۰۳۲
لینک کوتاه کپی شد
لزوم توجه به تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان

مهتاب مفتحی متخصص تغذیه در گفت و گو با پانا گفت: اهمیت وعده سحری برای جلوگیری از آسیب رسیدن به بدن است، ولی برخی بر این باور هستند که وعده سحری کمک خاصی نمی‌تواند بکند اما این باور نادرست است، اگر از مصرف وعده سحری خودداری شود، سلول‌های بدن نیازمند غذا هستند، بنابراین سلول‌های بدن از چربی‌ها و گلوکز بدن استفاده خواهند کرد و به بدن آسیب وارد می‌کنند، در حقیقت سلول‌ها، از سلول‌های دیگر استفاده کرده و بعد از اتمام ماه رمضان، مشکلات و عوارض و ضعف‌ها را بروز داده و دچار مشکل خواهید شد؛ اما در صورت مصرف وعده سحری، به بدن آسیب وارد نمی‌شود، پس استفاده از وعده سحری نکته بسیار مهمی است.

چگونه وعده سحری مناسب تهیه کنیم؟

او عنوان کرد: علاوه بر اینکه وعده سحری نباید حذف شود، باید مناسب نیز باشد، زیرا اگر به تغذیه خود در ماه رمضان دقت نکنید، دچار عوارضی چون معده‌دردهای وحشتناک خواهید شد، پس این وعده سحری باید مناسب باشد، می‌توان با کارهای ساده‌ای یک سحری مناسب را فراهم کرد، به طور مثال، برای رفع تشنگی در طول روز می‌توانید از تخم‌شربتی استفاده کنید، زیرا تخم‌شربتی، هنگامی که در آب پف می‌کند، سرشار از کلسیم شده و هم برای پوکی استخوان مناسب است و هم آبی که در تخم‌شربتی ذخیره می‌شود، هنگام هضم شدن در بدن شما، ترکیده و باز می‌شود و آب را وارد بدن شما می‌کند و شما در طول روز، احساس تشنگی کمتری خواهید کرد.

مفتحی بیان کرد: اکثر مردم معتقد هستند که اگر قند و شکر بیشتری هنگام سحری مصرف شود، مغز فعال‌تر و پویاتر خواهد شد و انرژی بدن بیشتر حفظ می‌شود، اما قندهایی که همه ما در منازل داریم، قندهای ساده هستند که این نوع قند، نمی‌تواند انرژی بدن را تامین کند، و در حقیقت انرژی قندهای ساده لحظه‌ای بوده و تامین کننده انرژی نیستند، در واقع گلوگز یا قندهای ساده، در بدن زود شکسته شده و انرژی را زود آزاد خواهند کرد و توانایی کمک به بدن را تا افطار ندارند، بنابراین سعی کنید از قندهای ساده کمتر استفاده کنید و از قندهایی که در شیر و لبنیات یا عسل و میوه‌ها بوده و طبیعی هستند مصرف کنید.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: اشتباه رایجی که در میان مردم بیشتر شده، این است که اگر مصرف وعده سحری بیشتر باشد، بهتر است و می‌تواند به ما کمک بیشتری کند، در صورتی که این باور اشتباه است و وعده سحری باید سبک و مقوی باشد زیرا هر چقدر رو به مواد غذایی سنگین و دارای چربی بیشتر برویم، احساس بی‌حوصلگی و بد حالی بیشتری خواهیم کرد.

او افزود: مواد غذایی که برای وعده سحری توصیه می‌شود، تخم‌مرغ است، تخم‌مرغ از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است و کاملا می‌تواند به بدن شما پروتئین رسانده و به روش‌های مختلفی می‌توان آن را پخت کرد، اما در کنار تخم‌مرغ سبزیجات و میوه‌ها نیز توصیه می‌شود، زیرا میوه‌ها هر یک از ویتامین‌های متفاوتی برخوردار هستند و می‌توانید از میوه‌های گوناگونی استفاده کنید

پس از مصرف وعده سحری بلافاصله نخوابید

او خاطرنشان کرد: نکته بعدی این است که پس از مصرف وعده سحری، بلافاصله نخوابید، و فرصت دهید تا غذای مورد نیاز به سلول‌های بدن شما برسد و به بدن خود فرصت هضم بدهید، زیرا اگر سریع بخوابید، مکانیزم و شیره‌هایی که معده برای هضم غذا ترشح می‌کند را دچار مشکل می‌کنید و در آینده دچار عوارض بسیار زیادی خواهید شد.

خبرنگار دانش‌آموز: معصومه خوبانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار