امروز: جمعه 26 دی 1399 - 22:14 تبلیغات
خبرگزاری پانا
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا اجتماعی

آیا کولرها باعث انتشار ویروس کرونا می‌شوند؟

آیا کولرها باعث انتشار ویروس کرونا می‌شوند؟

5/17/2020 10:12:00 PM
5/17/2020 10:12:00 PM
یکشنبه 28 اردیبهشت 1399 - 22:12
کولر

تهران (پانا) - رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که بهتر است افراد در مکان‌های عمومی که از کولرهای آبی و گازی استفاده می‌شود، ماسک بزنند.

به گزارش ایرنا، عباس شاهسونی درباره احتمال انتشار ویروس کرونا به وسیله کولرها بیان کرد: کولر آبی هوا را از بیرون مکش کرده و وارد فضای داخلی می‌کند. اگر کولر آبی در منازل استفاده می‌شود مشکلی ندارد. بهتر است که پنجره کمی باز باشد تا هوا به سمت بیرون هدایت شود. ولی اگر از کولر آبی در اداره‌ها و فضاهای عمومی استفاده می‌شود، بحث دیگری است. کولر آبی هوا را به جریان می‌اندازد و اگر کسی در این فضاها مبتلا به ویروس کرونا باشد و قطرات تنفسی او در هوا منتشر شده باشد، بهتر است همه افراد در اداره‌ها و فضاهای عمومی که از کولر آبی استفاده می‌شود، از ماسک استفاده کنند. البته در منازلی که از کولر آبی استفاده می‌شود، نیازی به استفاده از ماسک نیست.

وی ادامه داد: کولر گازی هوای داخل را مکش کرده و خنک می‌کند و دوباره در همان فضا پخش می‌شود. بنابراین اگر ویروس در فضا وجود داشته باشد، ممکن است ویروس منتشر شود. این مشکل همچنان در مورد منازل مشکلی ندارد. چون افراد در کنار هم در منزل زندگی می‌کنند و تعامل وجود دارد.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: در اداره‌ها و فضاهای عمومی که از کولر گازی استفاده می‌شود هم باید افراد از ماسک استفاده کنند. حتی اگر افراد در پاساژها در راهروها تردد می‌کنند هم به دلیل استفاده از کولر گازی در مغازه‌ها، بهتر است افراد از ماسک استفاده کنند.

شاهسونی افزود: البته یکی از مزیت‌های کولر گازی این است که مکش از بالا انجام می‌شود. ویروس کرونا از طریق قطرات تنفسی منتقل می‌شود و این قطرات سنگین هستند و در سطح پایین وجود دارند. بنابراین احتمال وجود ویروس در فضای بالاتر کمتر است. به هر حال بهتر است افراد در معرض جریان مستقیم هوای کولر نباشند و دریچه‌ها به شکلی تنظیم شود که هوا به سمت سقف برود.

وی درباره فیلترهای کولر گازی بیان کرد: فیلترهای کولرهای گازی در اداره‌ها و فضاهای عمومی نیز بهتر است به صورت روزانه شسته شده و دوباره استفاده شود.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره چیلرها نیز اظهار کرد: تا حد امکان بهتر است که چیلر هوای بیشتری را از بیرون دریافت کند. برخی از چیلرها هوا را از داخل مکش کرده و خنک می‌کنند، اما بهتر است که بخش اعظم هوا از بیرون مکش شود.

شاهسونی درباره بخش‌های بستری یا بیمارستان‌ها که افراد مبتلا به ویروس کرونا حضور دارند نیز گفت: سیستم تهویه در بیمارستان‌ها از زمان شیوع کرونا به این صورت است که در بخش‌های بستری بیماران کرونایی هوا مستقیم به سمت بیرون هدایت می‌شود و این طور نیست که هوای بخش بیماران کرونایی به سایر بخش‌ها وارد شود. در این زمینه دستورالعملی هم تهیه و به بیمارستان‌ها ابلاغ شده است. سازمان جهانی بهداشت در این زمینه دستورالعملی ارائه داد که بر همان اساس، پروتکل‌ها تهیه شده و به بیمارستان‌ها ابلاغ شد.

وی درباره کولر اتومبیل‌ها نیز بیان کرد: وقتی فرد به تنهایی در اتومبیل حضور دارد و کولر روشن است، نیازی به ماسک نیست. ولی اگر فرد دیگری در اتومبیل حضور دارد یا در تاکسی‌ها اگر کولر روشن باشد، بهتر است فرد از ماسک استفاده کند. همچنین بهتر است گردش هوای داخل اتومبیل در زمانی که فرد به تنهایی در اتومبیل حضور دارد و کولر روشن است، برقرار باشد.

شاهسونی گفت: مسیر انتقال اصلی ویروس کرونا از طریق قطرات تنفسی است و احتمال هوابرد بودن این ویروس زیاد نیست.

حمید سوری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز روز گذشته در همین رابطه گفت: ویروس کرونا وارد کولر گازی نمی‌شود، اما کولر می‌تواند پخش و انتشار ویروس را بیشتر کند.

کولر ویروس کرونا وزارت بهداشت
اخبار مرتبط
  • مدرسه بدون کولر در استان نداریم

  • واکسیناسیون کودکان خود را در دوران کرونا فراموش نکنید

  • احتمال آلودگی «مو» به کرونا چقدر است؟

  • شناسایی 310 مورد جدید مبتلا به کرونا ویروس در طول شبانه روز گذشته در خوزستان

  • ابتلا ۱۶۴۹ نفر در خراسان شمالی به ویروس کرونا

  • افزایش شمار مبتلایان کرونا به ۱۲۰هزار نفر در کشور

  • ضدعفونی مترو تا عادی شدن وضع ادامه دارد

  • ستاد پیشگیری از کرونا در همه دانشگاه‌ها تشکیل شد

  • برگزاری جشن الفبا دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی مدارس کوار از راه دور + فیلم

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • شروط بازگشایی مدارس اعلام شد

  • از نحوه بازگشایی مدارس تا سنجش دانش‌آموزان در امتحانات

  • دانش‌آموزان بخوانند؛ جدول زمانی مدرسه تلویزیونی 26 دی

  • برف و باران در ۱۳ استان

  • جایزه بهترین گل فصل لیگ قهرمانان آسیا باز هم به پرسپولیس رسید

  • رابرت دنیرو: ترامپ را به ایران تحویل دهید

  • نخستین شب مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمه‌زهرا سلام‌الله‌علیها

  • رسمی؛ حضور سامان قدوس در فوتبال انگلیس دائمی شد

  • جزئیات استخدام دانشجویان متعهد خدمت آموزش و پرورش

  • جلسه فوق العاده برای بررسی اساسنامه سازمان جدید تعلیم و تربیت

  • فینال لیگ برتر تفنگ بادی آقایان

  • برگزاری ششمین جلسه شورای آموزش و پرورش آذربایجان شرقی

  • ویژه مهارت آموزان؛ اطلاعیه شماره 27 منتشر شد

  • استقلالی‌ها پولدار شدند

  • با تخلف مقام‌ها از دستورالعمل‌های بهداشتی برخورد شود

  • دردسرهای برانکو برای پرسپولیس تمام نمی‌شود

  • بازیگر «بچه مهندس» مهمان برنامه امشب «دست در دست» می‌شود

  • جمعی از خبرنگاران خواستار استعفای رئیس «صدای آمریکا» شدند

  • رکورد شکنی حراج تهران؛ ۱۲.۵ میلیارد تومان برای یک اثر هنری

  • هادی ساعی یک سال محروم شد

  • راهیابی ۸۸ اثر نگارگری به مرحله نهایی داوری تجسمی فجر

  • جدول زمانی مدرسه تلویزیونی 27 دی

  • در آخرین روزهای رژیم ترامپ؛ آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد

  • «شمش طلا» کلید خورد

  • پرداخت وام ۵۰میلیون تومانی به فعالان صنایع دستی آسیب دیده از کرونا

  • برگزاری دومین شب مراسم عزاداری فاطمیه در حسینیه امام خمینی(ره)

  • ظریف: کره زمین بدون رژیم ترامپ جای بهتری خواهد بود

  • تاخیر در تهیه واکسن کرونا موجب اوج‌گیری مجدد بیماری است

  • افزایش بودجه سازمان انرژی‌های تجدیدپذیرها

  • کارگران امسال چقدر عیدی می گیرند؟

  • لزوم آماده باش شرکت پست

  • «بندر بند» برنده جایزه از جشنواره‌ فیلم کلکته شد

  • غربالگری بیماری‌‌های ژنتیکی جنین هیچگاه اجباری نبوده است

  • آرامش بازار مسکن تا چه زمانی ادامه دارد؟

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم