قربانی مطرح کرد:

کاهش مالیات بر «دخانیات» در بودجه ۹۹ باید اصلاح شود

تهران (پانا) - به‌گفته نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ورود کمپانی‌های چند ملیتی در تولید سیگار، در اختیار گرفتن بازار دخانیات ایرانیان با نیروی کار ارزان و حتی صادرات آن به کشو‌رهای دیگر منجر به خروج سود ۱۰ هزارمیلیارد تومانی از کشور شده است.

کد مطلب: ۹۹۰۷۴۷
لینک کوتاه کپی شد
کاهش مالیات بر «دخانیات» در بودجه ۹۹ باید اصلاح شود

به‌گزارش خانه‌ملت، محمدحسین قربانی در مورد افزایش مالیات دخانیات گفت: کشور ما با تمام تلاشی که در حوزه مبارزه با مواد دخانی و مخدر داشته است، هنوز هم شاهد افزایش مصرف دخانیات هستیم؛ اما سوال اینجاست آیا افزایش قیمت مواد دخانی یا افزایش مالیات بر دخانیات مثل سیگار مانع از مصرف آن در کشور می‌‍شود؟

هر میزان مصرف کنیم باید همان میزان مالیات پرداخت کنیم

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، افزود: باید تلاش کنیم مالیات بر دخانیات افزایش پیدا کند نمی‌توانیم صددرصد اعلام کنیم که افزایش قیمت دخانیات عاملی بر کاهش میزان مصرف دخانیات در کشور خواهد شد؛ اما این تفکر که «هر میزان مصرف کنیم باید همان میزان مالیات پرداخت کنیم» را باید در جامعه فرهنگسازی کنیم تا شاهد عدالت در حوزه مصرف باشیم.

نماینده مردم در مجلس دهم تاکید کرد: مصرف دخانیات در کشور بار مالی قابل‌توجهی در حوزه سلامت دارد که متاسفانه این هزینه از بیت‌المال پرداخت می‌شود؛ در حال‌حاضر در کشور کمترین میزان مالیات به دخانیات تعلق می‌گیرد که این شاخص مناسبی در بهداشت جهانی محسوب نمی‌شود.

قاچاق و مالیات بر دخانیات دو مسئله جداگانه

کشورهای که در حال‌حاضر حتی از فروش اقلام دارویی به بهانه تحریم‌ها به ایران امتناع می‌کنند، با زیرکی تمام و اهداف سودجویانه اقدام به دور زدن تحریم‌ها به‌نفع خود می‌کنند

او ادامه داد: ورود کمپانی‌های چند ملیتی در تولید سیگار و در اختیار گرفتن بازار دخانیات ایرانیان با نیروی کار ارزان و حتی صادرات آن به کشو‌رهای دیگر منجر به خروج سود 10 هزارمیلیارد تومانی از کشور شده است در این بین زمانی‌که مرحله پرداخت مالیات می‌رسد بهانه‌‌هایی برای پرداخت نکردن مالیات پیدا می‌شود؛ کشورهایی که در حال‌حاضر حتی از فروش اقلام دارویی به بهانه تحریم‌ها به ایران امتناع می‌کنند، با زیرکی تمام واهداف سودجویانه اقدام به دور زدن تحریم‌ها به‌نفع خود می‌کنند، در حال‌حاضر به‌راحتی بدون هیچ تحریمی اقدام به تولید مواد دخانی در کشور کرده‌اند، در برخی مواقع هم اقدام به تولید برندهای جدید و صادرات آن به کشورهای دیگر داشتند؛ این اقدامات نیازمند نظارت و دریافت مالیات از آنهاست.

براساس برنامه ششم توسعه دخانیات مشمول پرداخت مالیات می‌شود

عضوکمیسیون بهداشت یادآور شد: مالیات دریافتی از دخانیات باید در حوزه سلامت، درمان و مبارزه با مصرف مواد دخانی، تبلیغات و آموزش صرف شود؛ بدون‌شک مالیات بر دخانیات باید براساس برنامه ششم توسعه اعمال شود، که حدودا 20 میلیارد تومان مالیات مشمول پرداخت آن می‌شوند.

مالیات بر دخانیات در بودجه 99 کاهش داشته است

او تاکیدکرد: در بودجه 99 مالیات بر دخانیات نسبت به سال 98 نه‌تنها افزایش نداشته بلکه کاهش هم داشته است؛ به‌طور مثال ترکیه یکی ازبزرگترین کشورهای تولیدکننده دخانیات است اما بیشترین مالیات را از این بخش دریافت می‌کند.

نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، گفت: در چند سال اخیر در حوزه افزایش مالیات بر دخانیات بسیار تلاش شده است اما متاسفانه موفق نشده‌ایم مالیات بر مصرف دخانیات را افزایش دهیم امیدواریم این موضوع مورد توجه قرار گرفته و افزایش مالیات به مصرف دخانیات در دستور کار مجلس قرار بگیرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار